hej mam pytanko kiedy będzie piąty sezon chodzi mi konkretnie o dzień miesiąc i rok kto zna odpowiedź lub się domyśla niech napisze
Czy ty jesteś taka głupia czy tylko udajesz?
UK - United Kingdom - Zjednoczone Królestwo - Wielka Brytania
Bo chyba każdy wie co to jest UK. Doszukiwałem się w twojej wypowiedzi choćby nutki ironii i nie znalazłem. Dlatego pytam.
Niestety sezon 5 będzie ostatnim w 2013 zaczną pracować na 1 filmem filmy będą w stylu władcy pierscieni
http://www.digitalspy.co.uk/tv/s53/merlin/news/a396928/merlin-colin-morgan-wants -lord-of-the-rings-style-movie-trilogy.html
Szkoda że nie będzie 6 sezonu. Wolałabym kolejne sezony niż film, mam chociaż nadzieje że aktorzy się nie zmienią do filmu.
Może jeszcze się coś zmieni sami producęci mówili że wszystko zależy od ogloldalności 5 sezonu
Plus jest jeden. Jeśli to ma być ostatni sezon to muszą ujawnić magię Merlina. I to prawdopodobnie najpóźniej gdzieś koło połowy. Yeah. ;)
Oby zrobili to na samym początku.
Żeby zdążył się rozwinąć na końcu z Merlinem i Arturem, ktory już wie że Merlin jest Magiem i to potęznym
Ale w sumie przeczytałam ten artykuł, wysłuchałam wywiadu i nie znalazłam ani słowa na temat tego, że 5 sezon będzie ostatni. Owszem, będą kręcić filmy, ale nic nie powiedzieli, że kończą z serialem...
Jeśli seria 5 zakończy się pewnego rodzaju Cliffhanger filmy będą kontynuacją wydarzeń po 5 sezonie
Potwierdził też, że w tym sezonie pojawi się... UWAGA!... trzeci smok! Tak, to prawda. Będzie różowy w zielone ciapki i ze skrzydłami motylka.
Krótko mówiąc: prosiłabym o jakiegoś linka potwierdzającego, bo ot tak to można sobie wszystko napisać.
Jeśli tak to merlin będzie musiał się objawić dzieś tak w połowie sezonu .
Ciekawe jakie będą okoliczności pojawienia 3 smoka jakieś pomysły ?
Już potwierdzono w jaki sposób się pojawi. Okaże się, że tak naprawdę Morgana jest motylem, a biały smok uzdrawiając ją, przypadkowo zapłodnił. Mały smoko-motyl będzie różowy i będzie miał motyle skrzydła, a zaraz po narodzinach wpadnie do kociołka Panoramixa i od sterydów wyskoczą mu zielone ciapki. Oczywiście będzie dysponował przeogromną siłą, a że jest po części motylem, to magia Władcy Smoków, Merlina, nie będzie na niego działać. Ostatecznie zabije go czwarty smok, czyli Smaug, który otworzy pod Samotną Górą budkę z kebabem, gdyż mięso z różowego smoka idealnie nadaje się do kebabów. Niestety klientela będzie mała, a budka będzie przynosiła straty, gdyż krasnoludom i elfom kebab nie posmakował. Zrozpaczony Smaug zaatakuje Camelot. Merlin, żeby ratować Gaiusa, przemieni go w Yeti i teleportuje do Himalajów. Sam natomiast przybierze postać starca, żeby go nikt nie rozpoznał. Na jego szczęście Smaug pomyli go z Gandalfem, skitra się w gacie i odleci. Niestety Merlin już na zawsze będzie musiał pozostać starcem, gdyż zaklęcie, którym miał przyzwać Gaiusa nie działa, a tylko ten zna recepturę na eliksir odmładzający, lecz nie może jej przyrządzić, gdyż wesoło hasa pod Mount Everest. Merlin jednak wpadnie na pomysł, ażeby użyć tego samego zaklęcia teleportującego na sobie, lecz w końcowej fazie wypowiadania go się zająknie i wyląduje w Stumilowym Lesie. Jedynym plusem będzie to, że znów odmłodnieje, lecz dla nieobytych tubylców będzie on Krzysiem (tak jak dla druidów Emrysem). Jednak jako, że jest uczynny, zwalczy wielkiego wroga mieszkańców krainy, Kapitana Haka. Z kolei ten nażarł się za dużo halucynów i widział w Merlinie jakiegoś Piotrusia. Tyle przynajmniej wychwycono z bełkotu złoczyńcy. Oczywiście, jako że dobro zawsze wygrywa, Merlin pokonuje pirata, zabiera mu statek i na jego pokładzie chce wrócić do domu. Niestety okazało się, że to inna planeta i nie ma bata, aby dopłynąć drewnianą łajbą do Albionu. Na jego szczęście, akurat na planetę przyleciało dwóch potężnych gostków, którzy ochraniali królową Naboo. Zobaczyli oni w Merlinie wielkiego mocą wojownika i zabrali go ze sobą. Ten zabujał się, z wzajemnością, w królowej, więc postanowili złamać system, biorąc ślub (tak jak to zrobił Artur). Jednakże nikt ich nie zaakceptował i musieli oni uciekać. Szczęściem udało im się trafić z powrotem do Camelot. Niestety Gaius wciąż się nie odnalazł, gdyż jego paszport stracił ważność i utknął na granicy białorusko-polskiej. Merlin jednak nie przejmował się losem swojego opiekuna, gdyż był szczęśliwy ze swoją żoną. Natomiast co się tyczy Artura, to w pierwszym odcinku zje zatrute jabłko i zapadnie w długi sen. Dopiero w ostatnim epizodzie Ginewra wpadnie na pomysł, aby przebudzić króla pocałunkiem, co oczywiście zadziała, gdyż wszyscy lubimy happy endy.
To wszystko potwierdził w wywiadzie Tomasz Karolak, który zagra gościnnie Tatę Muminka.
Przeczytałam pierwsze trzy zdania, spojrzałam na długość i stwierdziłam, że jesteś moim Mistrzem. Idę czytać dalej. xDD
Ta historia jest świetna.
Podpisuję się pod tym. michal_12_filmweb pisze dużo różnych rzeczy ale po tym jak uwierzył w ten piękny, podręcznikowy sarkazm,(Ascello, winszuję) traci swoją wiarygodność, więc resztę jego słów wkładam między bajki, bo jak takiego sarkazmu nie zauważył, to chyba każdy mógł mu kit wcisnąć, więc nie może potwierdzić tego co pisze.
Dlatego ja bym prosiła o wstawianie linków za każdym razem. Wszystkich. Bo inaczej informacja po prostu jest niewiarygodna.
Niestety większość informacji tutaj, poza datą premiery 5 sezonu, to zwykłe plotki i przesłanki.
Nie prawda. Masz na to jakieś dowody? Już w drugim temacie krytykujesz, a w sumie nie wiadomo dlaczego. Jedyne co można zarzucić informacjom tutaj, to to, że nie są podlinkowane, ale jak się pogrzebie, to wychodzi na to, że gruba większość to prawda. Tak samo informacje michal_12 praktycznie zawsze się sprawdzają, choć nigdy nie mają linków.
A tak w ogóle to polecam Merlin Wiki. Niby tylko wiki, ale za to mamy kompilację większości potwierdzonych danych, przy czym każda ma odnośnik do źródła.
http://merlin.wikia.com/wiki/Series_5
No chyba mi nie powiesz, że ktoś naprawdę potwierdził, że to już ostatni sezon. Również ta cała trylogia nie jest jeszcze niczym pewnym, ani tym bardziej, że będzie wyglądała jak LoTR. Tylko Morgan powiedział, że chciałby, żeby tak było. Dlatego "plotki i przesłanki" moim zdaniem idealnie opisuje charakter tych newsów.
Ogólnie założenie było że ma być 5 sezonów ale to się zmieniło Producęci na początku nie spodziewali się ze serial odniesie taki sukces i powiedzieli że jest możliwośc kontynuacji serialu po za 5 sezon ale to zależy od populalności 5 sezonu
i tu się z tobą zgadzam w żadnym z tych wywiadów producęci ani aktorzy nie mówili że to ostatni sezon
Ja sama wskazywałam, że nigdzie nie jest napisane, że to ostatni sezon. Jedynie to, że chcą zrobić trylogię filmową. Ale, żeby to wiedzieć, trzeba przeczytać wszystkie posty na temat danej "potwierdzonej informacji", ew. zajrzeć do źródła. Polecam tą ostatnią metodę, sama tak robię, bo ludzie mogą różnie interpretować słowa, mieć różny poziom języka i źle przetłumaczyć... no różne są problemy. Ale to nie jest tak, że my podajemy te dane z piątej ręki, albo w ogóle wyssane z palca. Więc nie mogę się zgodzić, że to plotki lub przesłanki.
Zresztą, nigdy nie ma 100% pewności, bo nawet potwierdzone informacje mogą zostać zmienione na każde widzimisie twórców. Dlatego jak kto woli może sobie do każdej informacji dopisywać "twórcy teraz myślą że" lub "twórcy chcą". Mimo to staramy się podawać informacje pewne w największym możliwym stopniu.
Wybacz, ale choćbyś bardzo chciał, nie załatwimy ci dokumentu o tytule "POTWIERDZONE SPOILERY' z podpisami całej obsady, reżysera i producenta.
Zgadzam się z tobą rok temu Tony mówił w wywiadzie że Artur dowie się prawdy o swoich narodzinach i będzie walka o władze między synem i ojcem ostatecznie tego nie było bo producęci zmienili zdanie
Przecież Artur dowiedział się prawdy od Morgouse w następstwie czego zaatakował ojca. Wprawdzie nie była to walka o władze, a Artur ostatecznie dał się przekonać Utherowi, że są to brednie, ale zawsze jakieś ziarno prawdy w tym było.
A tak na marginesie to cały czas robisz błąd w jednym wyrazie. Nie "producęci", a "producenci". Sorry, że Cie poprawiam, ale strasznie razi mnie to w oczy.
Na Comic Conie w tym roku Johnny Capps i Julian Murphy mówili o możliwym 6 sezonie (jeśli będzie oglądalność) oraz o przerobieniu serialu na 3 filmy. Wywiady z nimi można obejrzeć na youtube. (poza tym, wymyślanie historyjek o smokach trochę dziecinne, ciężko samemu wpisać co trzeba w google? trzeba mieć wszystko na tacy podane?)
Ja tam sądzę, że zrobią filmy,, bo robienie 13 odcinków po 45 minut zajmuje im o wiele wiecej czasu niz jeden film 90 minut ; d
fabcio93 - mistrz !
Też wolałabym filmy, ale wtedy byłoby żal, że nie będzie 6 sezonu. Chociaż i tak dla mnie najbardziej liczy się to, aby Melina oglądać i oglądać ;)
Jeśli chodzi o filmy to Colin chciałby aby były one w stylu Władcy Pierścieni ;P Oto dowód: http://www.digitalspy.co.uk/tv/s53/merlin/news/a396928/merlin-colin-morgan-wants -lord-of-the-rings-style-movie-trilogy.html