PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37775
6,3 6 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

W związku z narastającymi prośbami o napisy tworzę osobny temat.

Kto jest chętny podaje mi gadu na priv lub tutaj i za chwilę otrzymuje napisy (dopóki nie pójdę sobie z kompa)

Pozdrawiam,
Xan

xan7

napisy są już na napiprojekt.

politemonkey

Moje czy ktoś już jakieś inne wrzucił? ;)

xan7

masz nick cat84 bądź Morrrgana?

politemonkey

Nie, ale chyba będę musiał do kogoś napisać, bo nie wiedziałem, że ktoś też robi napisy do Merlina jeszcze na drugi dzień.

Dzięki za halo.

xan7

Mógłby ktoś podać mi na gg link do pobrania odcinka, zebym potem mogl sciagnac napisy z napiprojekt bo mam odcinek z thepiratebay sciagniety ale nie wyszukuje do niego napisow. GG: 26449394

Cyngiel21

Śmieszne bo 5h temu chciałem wgrać własne napisy na napiprojket i tak już były napisy od Xana

kiperek

Pewnie były, ale nie do tej wersji co ja mam, a innej znalezc nie moge, wiec prosilbym o podanie linka do sciagniecia :D

Cyngiel21

U mnie też nie chcą się wyszukać. Czy ktoś mógłby mi je wysłać na blair@op.pl?

kiperek

Cat84 i Morrrgana też zrobiły napisy i to jeszcze szybciej 2h niż ja wydałem swoje. Następnym razem trzeba może połączyć siły i zrobić napisy razem, dzieląc text na chętnych. Wtedy tłumaczenie przebiegnie zdecydowanie szybciej i więcej również czasu będzie można poświęcić na dokładną korektę.

kiperek daj mi namiary na siebie jak chciałbyś połączyć siły kiedyś.

Pozdrawiam,
Xan

xan7

GG 9067482

xan7

Dostałem juz linka do odcinka od Xan7. Bardzo dziękuje

Cyngiel21

ja mam nick na chom.iku cat84:) i jeśli chodzi połączenie sił to pewnie, czemu nie - same napisy zajmują trochę w tłumaczeniu, ale to niedziela w końcu, więc czas jest:)

simene

Poszła do Ciebie (chyba) wiadomość na ch0mika ;)

xan7

Nie żebym kogoś obrażał ale napisy od xan7 wydają sie lepsze :)

bartik101

Doszedłem do wstępnego porozumienia z koleżanką cat84 i prawdopodobnie razem zrobimy napisy do następnego odcinka Merlina.

Pozdrawiam,
Xan

xan7

Napisy które pojawiają się szybciej to to co lubimy najbardziej :) Gdybym mógł to bym polubił twoją wypowiedź ;d

no_name_4

zawsze w poniedziałek na ekino jest odcinek z napisami pl

Syrakuz

Jeśli się nie mylę, to pierwszy odcinek nowego sezonu obejrzałem już w niedzielę wieczorem na i itv

no_name_4

Właśnie trwają rozmowy odnośnie tego, co i jak będzie tłumaczone w S05E02. Tekst zostanie podzielony na połowę do tłumaczenia. Osobiście jestem skłonny wykonać swoją część jeszcze w sobotę po Merlinie, a same napisy jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli będą wczesną niedzielą.

Bądźmy dobrej myśli ;)

Pozdrawiam wszystkich oczekujących,
Xan

xan7

Pytanie od ciekawskiej: Tłumaczycie ze słuchu, czy z angielskich napisów?

Ascello

Najpierw dany odcinek oglądam na sucho. Później tłumaczenie właściwe odbywa się już na angielskich napisach.

Pozdrawiam,
Xan

xan7

Ok, dzięki za info.

xan7

Powiesz mi dlaczego zajmujesz się tłumaczeniem ? Przecież dla Ciebie to dodatkowa robota a chyba nic z tego nie masz :p

no_name_4

Eeeeeeee... stawiam na satysfakcję, ale myślę, że lepiej sam Xan odpowie...

no_name_4

Jest kilka powodów. Przede wszystkim uwielbiam ten serial ;> Poza tym wciąż uczę się angielskiego, a takie napisy to fajna opcja obcowania z tym językiem. Czasami lubię zrobić coś dla ludzi nie chcąc nic w zamian. ;)