zakładam już nowy temat 5x02 w którym możemy podzielić się naszymi spekulacjami, informacjami czy przeżyciami (po zobaczeniu już przyszłym tygodniu odcinka) dotyczącymi drugiej cześci zguby Artura, żeby potem niepotrzebnie nie zaśmiecać całego forum tematami tego samego odcinka.
A tutaj mam trochę inny zwiastun (tak, mam go z fejsbuka) następnego odcinka http://www.youtube.com/watch?v=HntVMWN6f_g
O ty krejzolko ;D
Ja w nowym odcinku przede wszystkim chcę więcej Ginewry żeby ostatecznie stwierdzić jaka ona jest teraz. No i oczywiście ufoka ;D No i Gajusza! W pierwszym odcinku nie było go praktycznie w ogóle poza naradą i tym genialnym wyrazie twarzy po wyroku Gwen.
W tym odc będzie scena z plakatu Morgana jest skuta kajdanami i uwięziona w jaskini a za nią jest Aithusa jak myślicie kto ją uwięzi Artur czy Merlin ?
5x02
Po tym jak Artur i Merlin zostali uratowani przez Mordreda zostali związani i są prowadzeni przez Reganora i jego ludzi przez zamrożone pustkowia do twierdzy Imsere
Mordred i Morgana są szczęśliwi gdy się spotykają . Morgana wygłasza przemowę pełną nienawiści o zabiciu Artura i Gwen i pragnąc zobaczyć jak król ginie w najbardziej makabryczny sposób (chce widzieć jego głowę na palu i jak wrony wydziobują mu oczy) to przeszkadza Mordredowi.
Arturowi i Merlinowi udaje się uciec i dotrzeć do Ismere gdzie są aatakowani przez Aitchusę Merlin idzie po nią i ma z nią konfrontację ale smok nie odpowiada . Morgana atakuje ich zuczając Merlinem o skały Artur przeprasza ją w jaki sposób Uter ją traktował ale ona nie słucha i ma zamiar go zabić, ale Mordred ratuje życie Artura. Morgana jest znokautowana
Merlin jest ubudzony przez Euchdag (który przy okazji mówi mu, że zgubą Artura jest on sam)
Mordred został pasowany na rycerza. Mordred mówi Merlinowi, że zdecydował się stanąć po stronie Artura, bo Morgana jest po prostu pełna nienawiści. (także Arthur miał okazję zabić Mordreda po ucieczce od Reganora ale nie zrobił tego. Gaius jest skłonny uwierzyć, że Mordred mógł się zmienić, ale Merlin nie jest pewien Morgana zostaje uratowana przez Aitchusę
Bo jakoś mało wierzę w pal i Mordreda jako rycerza, bo poprzednie newsy temu przeczyły...
To jest skaz z magazynu
http://gealach-ros.livejournal.com/862526.html
Z tego skanu wynika ze Roadon będzie próbował uratować swoją córkę przed egzekucją
Z tego skanu wynika jeszcze wiele bardzo ciekawych rzeczy, które się sprzeczają z twoim poprzednim wpisem. Skąd masz tamte (czyli te z poprzedniego wpisu) informacje?
Co wynika z tego artykułu:
- Gwen obmyśla plan, aby ściągnąć Ruadana do Camelot (pewnie za pomocą egzekucji jego córki)
- Merlin i Artur nie będą chcieli ryzykować starcia z Morganą, dlatego kradną sztylet Ragnora (tego co ich w sieć złapał) i uciekają: http://once-and-future-prat.tumblr.com/post/33155179227/scene-from-arthurs-bane- part-2-arthur-and-merlin
- Artur decyduje się nie zabijać Mordreda, choć Merlin przestrzega go, że będzie tej decyzji żałował
- Po ucieczce Artur nalega by wkraść się do twierdzy i uratować rycerzy
- Mordred osobiście informuje Morganę, że Artur i Merlin uciekli
No nijak mi się te dane nie zgadzają, z tym co mam wyżej. NIJAK.
Ten znalazłem na tv.com tak samo jak streszczenie 1 odc i w słowo w słowo się sprawdziło
Sneak peek z dialogów:
http://www.spoilertv.com/2012/10/merlin-episode-502-arthurs-bane-2.html
Dobra, są pale, ale nie wiemy, czy mówi to Morgana.
A do tego tv.com daj dokładny link, bo przegrzebałam całą stronę i znaleźć nie mogę.
Dobra znalazłam. Ale to jest tylko wstawka na forum bez żadnego odnośnika, a do tego sprzecza się z artykułem, który gość zamieścił w tym samym poście, co tę wstawkę. Bezsens...
Ale tego streszczenia odcinka 1, które miało zgodzić się w 100% z tego samego źródła jak twierdzisz ty i ten gość co to na tv.com wrzucił, co ta wstawka bez źródła, nie znalazłam
Niektóre szczeguły z tego się zgadzają bo były w zwiastunach 2 odc
Morgana próbuje zabić Artura
Aithusa atakuje Artura i Merlina
Konfrontacja Merlina i Aithusy
Morgana rzuca Merlinem o ścianę
Merlin zostaje obudzony przez Euchdag
SPOJLERY!!!
OMG, OMG.
Aithusa zamknięta w jakiejś studni z Morganą, Mordred rycerzem i wcale nie zagładą Artura. LOL... Co się tu u diabła dzieje?
Ha, ale słyszeliście tą "mroczną" muzykę, po tym jak Merlin zabrał jego nową, czerwoną pelerynę i wyszedł? Mordred coś knuje, definitywnie.
Genialny odcinek.
Szok! Gwen się zrobiła podstępna, tatusiek okazał się lepszym niż się wydawał, No i Aithusa... ciekawa jestem co z tego wynikinie... Co Mroczna Morgana zrobiła z biednym białym smokiem... wtf?
I Mordred się fajny zrobił. Szok że Artur uczynił go rycerzem... przecież wie że jest druidem. Może to pierwszy krok do "uwolnienia magii"?
Oczywiste że coś pan M. odwinie, przepowiednia została ukazana Merlinowi nie bez powodu...
I mam nieodparte wrażenie że ta była służąca Gwen coś odwinie nie dobrego znowu.
Właściwie to tytuł tych odcinków poniekąd nie miał jakiegoś skutku w ich akcji. Ale to dobrze, niech to nie będzie takie oczywiste. I ciekawe czy się ten ufo klucz pojawi znowu :) Ogólnie pozytyw, ten sezon jest dużo mroczniejszy, poważniejszy. Teraz, gdy zobaczyłam starszego Mordreda dostrzegam jaki wiele lat tam minęło i jestem w szoku, bo dla mnie to było jak mgnienie.
Moim zdaniem Gwen zrobiła się podstępna, ale w dobrym tego słowa znaczeniu. To było sprytne posunięcie. Ciekawi mnie co się teraz z Sifą stanie i czy zobaczymy ją jeszcze w serialu. Na pewno nie będzie zadowolona, że zabito jej ojca.