PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37868
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Nie oglądam tego serialu na bieżąco. Jedynie widziałam kilka odc. na bodajże Polsacie i to jakichś pierwszych. Ciekawi mnie jedna kwestia. Czy Artur w kolejnych sezonach dowiedział się w końcu prawdy o Merlinie? jak tak to w którym odcinku ?

ocenił(a) serial na 10
Raspberry_

Nie dowie się o Merlinie. Mam nadzieję, że nastąpi to w trzecim sezonie. Byłoby fajnie

użytkownik usunięty
Raspberry_

na razie się nie dowiedział (obejrzałam dwa pierwsze sezonu i pierwszy odcinek trzeciego z zeszłego tygodnia) i się nie zapowiada by się miał dowiedzieć szybko :P

Jeśli idzie o mnie to ja w głowie mam wizje zakończenia serialu właśnie na dowiedzeniu się prawdy o Merlinie przez Artura, śmierci Uthera, poślubieniu Gwen, stworzenia Okrągłego Stołu i oczywiście ukoronowania Artura na króla Camelotu. Ale to tylko moja wizja, która mam nadzieje szybko się nie spełni :P

fajnie by było gdyby się dowiedział . ;d chętnie bym obejrzała ten odcinek xd ogółem zaplanowano ile będzie sezonów? czy jeszcze nie . ;x ?

Raspberry_

na razie w planach jest 5 sezonów, obecnie na bbc1 jest emitowany 3:)

a ja bym chciała by Artur dowiedział się wcześniej o tajemnicy Merlina. W końcu musi przywyknąć i zobaczyć na własne oczy, że magia nie jest zła! Poza tym chcę zobaczyć bezcenną minę Artura na wieść, że jego sługa jest potężnym warlockiem xD no i Merlin musi trochę podokuczać Arturowi za tą jego ślepotę:P

Luelle

ja chciałabym żeby morgana zaatakowała artura a merlin wtedy wyskakuje z jakimś zaklęciem, artur to widzi, jest zaskoczony, a potem uciekają z zamku bo wszyscu ich gonią. troche naciągane ale zazwyczaj tak jest w takich serialach

Raspberry_

Artur dalej o niczym nie wie. Z jednej strony, gdyby sie dowiedział okazałoby się czy ich przyjaźń była prawdziwa, ale z drugiej... nie byłoby tyle zabawnych sytuacji :D