PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Jakieś pomysły?

ocenił(a) serial na 9

Już taki temat był, ale mało tam napisaliście o pomysłach na nowy sezon. Więc
zaproponujcie coś jeszcze! Bardzo jestem waszych pomysłów ciekawa:)

ocenił(a) serial na 10
aga113311

Oto mój schemat co powinno się wydarzyć :
-Artur zawiera pokój z druidami i tam spotyka Mordreda który chce być rycerzem i zabiera go do zamku Camelot i szkoli go.
-Morgana ponownie spotyka Białego Smoka tylko już dorosłego i razem z Sasami atakuje Camelot
-Artur zakłada Rycerzy Okrągłego Stołu i duży Okrągły Stół pojawia się w Camelocie
-Vivianne zawiera szojus z córką i przybywa do Camelotu
-Mordred coraz bardziej zbliża się do Artura i próbuje go porużnić z Merlinem
-Zjazd królów i królowych w Camelocie
-historia z starom Morganom i księżniczkom z 4x11
-Zielony Rycerz i Gowain
-Vivianne rozkochuje w sobie Merlina który otwarcie pozuca Artura i razem z nią odchodzi z Camelotu

więcej pomysłów nie mam

ocenił(a) serial na 9
michal_12_filmweb

Niezłe;) Ja mam nadzieje, że Merlin ujawni swoją moc Arturowi, ale to się raczej nie wydarzy:(

ocenił(a) serial na 10
aga113311

Jakiś czas temu ktoś tutaj pisał, że ujawnienie mocy Merlina Arturowi w 5 sezonie zostało potwierdzone, ale linku do źródła chyba się nie doprosiłam...

ocenił(a) serial na 10
aga113311

Ach, znalazłam: http://gealach-ros.livejournal.com/748182.html

michal_12_filmweb

starOM morganOM KsiężniczkOM człowieku weź się cofnij do szkoły podstawowej

ocenił(a) serial na 10
payro20

Tobie też to sugeruję, bo to tam powinieneś był poznać zasady interpunkcji.

A teraz bądź uprzejmy się zamknąć.

Ascello

Wypadało by się zastosować, a nie kazać się zamknąć, gdy ktoś ci zwraca uwagę. Twoja nieznajomość ortografii powinna być wyeliminowana w podstawówce. A co do braku pokory, powiem nawet, pewnego buractwa... to już twój osobisty problem, i żadna szkoła tego nie rozwiąże, to ludzie cię tego nauczą. Chyba że jesteś taka tylko w internecie, dla obcych. Pozdrawiam i życzę nieco dystansu dla siebie.

ocenił(a) serial na 10
Narvany_Chochlik

Buractwo? Coś o tym wiesz prawda? Nie wypadałoby się do własnych uwag zastosować?

Jak odpowiedziałam już payro20: Nie jestem Michałem, proszę mnie z nim nie utożsamiać. Proszę o nie rzucanie obelgami na prawo i lewo, bo uwagę można zwrócić w kulturalny sposób. Co do dystansu do siebie: Do swojej ortografii nic nie mam, nie zauważyłam żadnych karygodnych błędów. Jeśli masz jakieś uwagi, to śmiało je wyraź. Ale radze ci zejść z tonu, bo nie będę już taka przyjemna. Na payro20 zareagowałam gwałtownie, jaki i gwałtowna była jego uwaga. Tu nie chcę tego robić, ale zdajesz się mnie wręcz do tego podpuszczać.

Ascello

Moje błędy przy twoich to nic, ja przynajmniej umiem się wysławiać a ty dalej będziesz księżnikOM pisać pajacu

ocenił(a) serial na 9
payro20

Sorry, ale na luźne pytanie chciałam luźnych odpowiedzi, także bez skakania sobie do gardła proszę.

ocenił(a) serial na 7
aga113311

Romans Artura z Morganą.

Ciekawa jestem jak ugrzecznią małżeństwo Artura z Morganą.

Czwarty sezon był taki grzeczniutki, że momentami aż śmieszny.

ocenił(a) serial na 7
ladyanna_filmweb

I kolejne spotkania Okrągłego Stołu.

O i Morgana , która potrafi zmienic postac i przybywa do Camelotu i własnie wtedy uwodzi Artura!

ocenił(a) serial na 10
ladyanna_filmweb

Nie, nie, nie. Własnego brata miałaby uwieść? Brat z siostrą mieliby mieć romans? Nieee... Mimo wszystko to jest serial jednak bardziej przeznaczony dla tej młodszej części widowni, więc wątki, de facto, kazirodcze w rachubę w ogóle nie wchodzą...

ocenił(a) serial na 10
payro20

Och, widzę, że się nie zrozumieliśmy. Nie utożsamiajcie mnie z osobą Michała, bo nim nie jestem. Chciałam tylko zauważyć, że payro poprawił jego błędy, robiąc przy tym inne. To bez sensu i zupełnie nie na miejscu. Sama też parę razy wypominałam Michałowi to "-om", ale dałam sobie spokój. Nic to nie da, a zresztą zbytnio doceniam jego pracę w podawaniu nam tu coraz większych ilości informacji na temat nowego sezonu Merlina. Nie lubię poprawiać ludzi. Dlatego też, prawdopodobnie, w ogóle bym nie zareagowała, gdyby nie to "weź się cofnij do podstawówki", bo było to zbyt mocne, w mojej ocenie, stwierdzenie. Obraźliwe, do tego pozwalające mi domniemywać, że jego szanowny autor sam obecnie jest w podstawówce, z powodu czego ma jakieś kompleksy. Bo na tym poziomie to była obelga: żałosnym.

I tu kończę dyskusję z wami, gdyż już się robi śmieszna. Mam nadzieję, że nie otrzymam z waszej strony jeszcze większej liczby obelg. To jest i w waszym interesie, bo tylko byście się, panowie: payro20 i Narvany_Chochlik, pogrążyli.

ocenił(a) serial na 7
aga113311

No nie wiem... Może mały romans Merlina z Morganą na pewno więcej smoków i magii. Dobrze by było by nie zepsuli związku Artur Gwen.

ocenił(a) serial na 10
BobTheDog

Albo romans Merlina i Vivianne

aga113311

Serial i tak pewnie będzie miał schemat:
Mam plana , zniszczę Camelot korzystając z magicznych królików morderców!
O nie to magiczne króliki mordercy kto nas uratuje!?
Merlin pizga czarem (force push).
Morgana upada z przyzwyczajenia.
KONIEC.