Kilka fanek stworzyło stronę internetową We Want More Merlin. Znajdziecie tam nasze postulaty i
prośby do reżyserów, oraz co najważniejsze filmik, na którym fani z całego świata mówią, że chcą
więcej Merlina. Jeżeli macie konto na YT, proszę subskrybujcie ten filmik i dodajcie komentarze we
własnym imieniu. Fani, którzy mają Twittera ten filmik wysyłają do samych reżyserów. Słuchajcie,
jeszcze nie wszystko stracone. Walczymy! Za Camelot! :-)
Jestem absolutnie za sezonem 6 gdyby jakimś cudem powstał to o chcielibyście w nim zobaczyć ja to :
- Panowanie Ginewry i powrót magii do Camelotu
- Ginewra urodziła syna Amhar który został poczęty w nocy przed Bitwą Camlan
- Merlin jest nadwornym czarodziejem i doradcą Ginewry oraz nauczycielem Amhar
- Pojawienie się nowego wroga w miejsce Morgany : Vivianne matka Morgany i siostra Nimue
- Pojawienie się Czerwonego Smoka
- śmierć Ginewry
- Camelot został zniszczony przez Sasów
to było by wspaniałe!!! choć wiesz ja mam tylko kilka zastrzeżeń żeby część obsady się nie zmieniła, było więcej magi, dużo scen (nawet z nieżywymi) Morganą i Arturem no i jeszcze Mordred.... i ten cholerny Abion! chcę widzieć piękny Albion na który czekałam, w serialu w ogóle go nie pokazali nam jak on powstawał...
Niestety, zabrzmi to dość brutalnie, ale powiem wprost: nie łudźcie się, że ten sezon w ogóle powstanie. Raz, że celowo zrobiono scenę z ciężarówką, by nie mieć możliwości kontynuacji. A poza tym, obejrzyjcie sobie wywiad z Colinem z grudnia, kiedy mówi o definitywnym zakończeniu serialu. No niestety, ale nie doczekamy się ciągu dalszego.
Przynajmiej mogli by nakręcić Prequel do serialu o przeszłości Utera i moglibyśmy zobaczyć więcej postaci :
- Konstantyn ojciec Utera, Ambrosius brat Utera, Vortigern, Horos, Tristan, Gorlois, Vivianne, Nyneve więcej smoków, Hoel pierwszy mąż Ygraine, Ector i inni
Choć każdy z nas oddałby wiele za to żeby było inaczej to jednak prawda jest bolesna. Xena ma rację :( Prędzej zrobimy zlot fanów Merlina na księżycu niż BBC zrobi 6 sezon a Colin I bradley w nim zagrają :/
A jaki to problem wywalić ta scenę i uznać za nieodbytą, wystarczy zmienić scenę, że smok uzdrawia Artura i ciagnąć to dalej od tego miejsca.
Wtedy serial już zupełnie by stracił na logice. Lepiej już tego nie psuć jeszcze bardziej.
wystarczy wejść tutaj i słać klip dalej: http://youtube.com/watch?v=lM2xOcXDDu8 jeśli film uzbiera 3 miliony to ponoć stacja wyprodukuje kolejny sezon. ;)
Na logikę - jak stacja miałaby wyprodukować, skoro aktorzy już nie chcą w tym grać? To się nie stanie.
Chyba że zastąpią innymi aktorami jeśli powstanie to na pewno nie będzie już Artura i Morgany i sezon skupi się na panowaniu Ginewry