PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

KONKURS !!!

użytkownik usunięty

Wiele osób zastanawia się , jak będzie wyglądać śmierć Uthera . Proponuję więc konkurs. Oto zasady :

*Opisujemy , jak powinna , naszym zdaniem , wyglądać śmierć Uthera .
*Przyjętych będzie tylko pierwszych 10 historii .
*Nie można startować w konkursie więcej niż 1 raz ( można napisać tylko 1 opowieść ).
*Historię piszemy w komentarzach pod tematem .
*Po pojawieniu się wszystkich 10 historii , głosujemy na nie do 15.01.11.r. .NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ NA SWOJĄ HISTORIĘ !!! Głosujemy również w kometarzach pod tematem .
*Będą punkty karne za brak znaków przestankowych i błędy ortograficzne , ale nie za literówki .

użytkownik usunięty

Poddani odziani w czarne stroje z czerwonym korzeniem na piersi zebrali się wokół podwyższenia , na którym stał kat dzierżący w ręku topór . Nie widać było twarzy tajemniczej postaci . Postać była niewysoka , lecz krwistoczerwony kaptur oraz czarny płaszcz wywoływały dreszcze . Na tym samym podwyższeniu stał zakrwawioy Artur przywiązany do pręgierza . Nie miał być chłostany ani bity , lecz czekała na niego dużo gorsza kara : miał zobaczyć śmierć ojca . Na balkonie , z którego zwykle spoglądał jego ojciec , ukazała się Morgana. Wyszczerzyła zęby w złowrogim uśmiechu .
- Wprowadzić więźnia ! - rozległ się głos.
Ubrany w łachmany Uther został wprowadzony przed oblicze kata . Ten zaś uniósł głowę i spojżał mu w oczy . To był Mordred . Strażnicy rzucili byłego króla pod stopy kata . Chłopiec uniósł nad głowę topór .
- Nieeeeeee !!!!! - rozlegl się krzyk przerażonego księcia .
Lady Morgana uniośła dłoń . Nadal słyszała wrzask Artura . Uśmiechnęła się i opuściła rękę .
-Deonetro etre savetrase ! - rozległo się gdzieś z tłumu .
Topór wyleciał z ręki druida .
-Kto to zrobił !!! - wrzasnęła królowa .
-Ja - z tłumu wyszedł Merlin - Wesetra as setaria .-korona zsunęła się z głowy Morgany i spadła na glowę Artura .
-Jak śmiałeś ! - królowa wyciąnęła sztylet i cisnęła nim w Merlina . Nóż leciał w kierunku czarodzieja , lecz nie przebił jej piersi .
-Ojcze!-krzyknął Artur .
Król leżał z przebitą piersią .
-Dziękuję - szepnął król do Merlina . Uther Pendragon zginął .

użytkownik usunięty

Mała korekta - Jego nie Jej .

ocenił(a) serial na 10

coś mi się wydaje, że ten konkurs tylko po to, żeby opublikować twoją pracę. ?

gegoistka

hehe dokładnie...

ocenił(a) serial na 10
kreweetka

a ten fragment jukazywal to, ze artur i uther sie dowiedza, ze merlin wlada magią
wiec nie wiadomo czy to przejdzie ;p

użytkownik usunięty

Ja się wcale nie chciałem chwalić . Byłem tylko ciekaw , jak inni sobie wyobrażają tą scenę .

ocenił(a) serial na 10

Heh, nieźle lecz nie realnie. Troche tak banalnie to napisałeś/łaś tak jakby jakiś kiepski scenariusz jakiegoś lamerskiego filmu np: Miecz Prawdy itp. Ale to tylko moje zdanie.

ocenił(a) serial na 10
Loolishcamp

łatwo krytykowac, jak sie samemu nic nie wymyslilo

ocenił(a) serial na 8

Dobra, dobra - skoro to konkurs to co z nagrodą??? xDD