Hejka! Ta zabawa jest super. Polega na tym, że ja na przykład zaczynam:
Merlin czy Arthur?
i osoba następna odpowiada i pod odpowiedzią pisze SWOJE pytanie. - tylko, żeby było związane z serialem ,,Przygody Merlina"
ZAPRASZAM DO GRY ;>
Ehhh.. ale pytanie dałeś/aś... Przecież oni są jak jedna całość ;P Nie da się ich rozdzielić, żeby wybrać jednego... No ale skoro już trzeba wybrać to:
Merlin (za uśmiech xD)
Morgause czy Nimueh ?
co Mordred ma do Morgause? wydaje mi się, że zabawa będzie miała większy sens, jeżeli będziemy porównywać osoby, które w jakiś sposób się wiążą ze sobą
Artur - Merlin -główni bohaterowie
Morgause - Nimueh - dwie czarownice, które odgrywały znaczące role
Lancelot - Gwain -dwóch rycerzy okrągłego stołu
Mordred - dziecko, druid
Morgause - czarownica, ponadto już wymieniona... brak jakiegokolwiek porównania
Nie dałaś odpowiedzi. Wiec mimo wszystko wybieram Morgouse...
Uther czy Gajusz?
Hah właśnie takie pytanie mi do głowy przyszło i myśl która przyszła po nim warta by góry złota ...
Dobra , jeśli mam wybrać , to już wolę tego starego , gnijącego starca , przynajmniej jest dobry.
Tak więc Gajusz.
Freya czy Vivian ?
Było już z Gwainem i Lancelotem, ale cóż.. Wybieram Lancelota..
Elyan czy Percival?
Pomijając fakt , że jedna od początku serialu nie żyje ...
Hunith
Anhora czy Taliesin ?
Raz jako manipulowana wizja na całe trzy minuty , drugi raz w koszmarze Uthera jako topielec który wyłazi ze studni. Po prostu kocham ją !D
Cendred . Przynajmniej ma wyjściową mordę.
Geoffrey czy Tom ?
Wiecie że Amy Winehouse nie żyje ?
Uther..
Stary Merlin czy Młody Merlin?
Niestety sama sobie na to zapracowała,więc przyszło jej tak umrzeć..
No zapracowała ale i tak jej szkoda , naprawdę niezła była jako artystka a to głupie pokolenie co rośnie na bravo jak na drożdżach , jak zapytałam kogoś właśnie z tego pokolenia , gówniarze byli przekonani że to albo amerykańska skandalistka albo w ogóle nie wiedzieli kto to jest. Miała tylko 27 lat ! Moja kuzynka , świeża mężatka ma 28.
Zapomniałem dodac ze w zabawie można porównywać oprócz postaci również przedmioty i miejsca i wgl wszystko związane z ,,Przygodami Merlina.! :)
Arthur
Excalibur czy Kielich Życia?