PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37868
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Niedoceniony????

ocenił(a) serial na 10

Czemu "Przygody Merlina" zajmuje taką "brzydką" pozycję. Mi to się nie podoba. Moim zdaniem są o wiele gorsze seriale od niego - np: "House", "Dexter". Oglądałam te dwa seriale po parę odcinków, ale jakoś mnie to nie wciągnęło. A swoją drogą "Merlin" według mnie oferuje wiele więcej. Jest fantasty, dramat, miłość, a przede wszystkim świetna komedia,. Sądzę, że ogólnie serial powala na kolana. Dodatkowym atutem są elementy fantastyki - genialne ich stworzenie :). W piątek z nudów oglądałam film "Eragon" i jak zobaczyłam tego smoka (uwierzcie), że od razu pomyślałam, że w "Merlinie" mają lepszego :). No i dodatkowo w serialu są genialni aktorzy. Rolę Artura i Merlina są za.....cie zagranie. Przepraszam za przeklęcie. I naprawdę trudno mi uwierzyć, że aktorzy zagrali w tak niewielu filmach. Ale co najważniejsze obaj jakby się wzajemnie dopełniali. Po dobnie mam w drugim ulubionym serialu "Supernatural".

ocenił(a) serial na 8
Karolina_24

Trudno porównywać Dextera i Housa do Merlina. To zupełnie różne rodzaje rozrywki. To jest serial familijny. Każdy z nich ma coś w sobie. :)
Akurat, te seriale należą do moich ulubionych i chyba najniżej jest się House, ale tylko ze względu na liniowość. Merlin jest świetny, ale mógłby być lepszy, spójrzmy prawdzie w oczy. Lepsza scenografia, lepsza Gwen, więcej magii... Ale i tak kocham ten serial. :)
A Eragon (film) to porażka. xD

ocenił(a) serial na 7
Karolina_24

Coż. Glownie dlatego, że nie jest to jakoś specjalnie popularny serial...tzn. ostatnio coraz bardziej ale na pewno nie aż tak jak House ;)
Poza tym wydaje mi sie że 'Merlin' trafia jednak bardziej do ludzi młodszych...natomiast House (nie wiem jak ten drugi gdyż nie oglądałam ani jednego odcinka) właściwie do odbiorców w każdym wieku i obecnie jest naprawde bardzo znany...osobiście nie kojarze żadnej osoby w granicy wiekowej 14-50 która nie słyszałaby o Housie. Z Merlinem byłoby już trudniej (co wg mnie jest właściwie atutem serialu).
Zgadzam sie tez z Lellandrą w kwestii niedociagnieć...wlaściewie calkiem sporej liczby niedociągnięć i powtarzających sie motywów (utraty przytomności, te sprawy xp) Dla kogoś kto kocha ten serial to nie problem ale dla osoby neutralnej na dłuższą metę to moze być irytujące ;) A jak wiadomo ranking tworza internauci - a ilu internautów tyle zdań o serialu - nie zawsze przychylnych ;]

ocenił(a) serial na 9
Neira_7

Hm, mnie się wydaj że po prostu mało osób ogląda ten serial i dlatego jest tak nisko w rankingu. Zdecydowanie jest mniej popularny od Housa. Bo nie znam osoby, która by o nim nie słyszała. Taka prawda :)

Karolina_24

Hmm chociaż Merlina bardzo lubię, to i Dexter (którego też bardzo lubię) i House (który mało mnie obchodzi) są serialami często lepszymi, z większym budżetem. Dexter jest mega wciągający, Merlin trochę mniej. Poza tym, Merlin jest serialem fantasy - nie każdy to lubi.

Poza tym Merlin jest kręcony przez BBC (One?). W porównaniu z Wiedźminem TVP i tak odniósł niesamowity sukces ;-).

Osobiście wolę jak jest. Jeszcze (odpukać) Artur i Merlin zdobyliby popularność Edwarda ze Zmierzchu...

ocenił(a) serial na 10
kreweetka

Masz rację, wtedy by się dopiero działo..;)
ja mam tylko nadzieję, że oglądalność jest na tyle wysoka, aby kontynuować kręcenie dalszych sezonów ;)