PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

http://www.wisevid.com/view_video.php?viewkey=kolwhzojidernek10101

odcinek był rewelacyjny!!!! naprawdę, ten serial nie ma chyba żadnych minusów xD

użytkownik usunięty

numer z liną był fajny, a odcinek wyjątkowo ciekawy, nie mogłam się oderwać

ocenił(a) serial na 10

A wie ktoś skąd można ściągnąć napisy do 8 odcinka

asia199m

nie ma jeszcze.....

Luelle

napisy już są

ocenił(a) serial na 9
Luelle

odcinek rzeczywiście świetny :) zastanawia mnie tylko jedna rzecz... kim właściwie była Morgause? no bo jak przyrodną siostrą Morgiany to znaczy, że była córką Gorloisa, więc dlaczego urodziła się w Camelocie, a nie Kornwalii i dlaczego Uther tak się przejął tym, że przeżyła? w ogole wszystko mi sie pomieszało, bo nastawiłam się, że będzie po prostu starszą siostrą Morgany, ewentualnie jej ciotką tak jak w "mgłach avalonu".
A i jeszcze jedno pytanie... Wiadomo, kto jest matką Morgiany? Bo od początku założyłam, że to Igraine, ale jak pomyśle to chyba nic o tym wcześniej nie wspominali w serialu...

purrie

Nie, nie matka Morgany nie jest Igraine. Nie mówili nigdy (chyba) o jej matce... a co do Morgause to jest siostrą przyrodnią Morgany, ale moim zdaniem nie jest córką Gorloisa tylko matki Morgany (kimkolwiek by ona nie była) i Uthera ;) ale to tylko taka moja teoria. Wyjaśniało by to czemu się urodziła w Camelot i czemu Uther kazał się pozbyć dziecka. Czyli Arthur miałby siostrę ;) przyrodnią...

ocenił(a) serial na 9
_Anika_

to by wszystko wyjaśniało... tylko w takim razie dlaczego nosiła branzoletkę ze znakiem rodu Gorloisa? :p

purrie

może od matki dostała zanim Gajus oddał dziecko tej wiedźmie (czy komu tam). No wiesz... jako taką pamiątkę czy coś... nie wiem, to tylko moje teorie.

ocenił(a) serial na 7
_Anika_

moja teoria jest następująca: Morgause jest córką Gorloisa ( z tąd ta branzoleta ) i kogoś z Camelotu( może być ktoś z rodziny Igraine ). Morgana jest córką Gorloisa i Igraine.
Uther zabił Gorloisa aby poslubić Igraine. Poniewż bał się zemsty ze strony Morgause ( w przyszłości ) kazał ją zabić (ale nie pasuje mi trochę w takim razie, że Gajus się przyznał, iż to on oddał ją pod opiekę kapłanki starej religii ). Uther nie chciał zabić Morgany, ponieważ jest ona córką Igraine, którą kochał ( ciekawe, że nie wspomnieli o matce Morgany; może chcą mieć wątek na następny sezon. W końcu Uther coś mówił dla Gajusza, że Morgana nie może się dowiedzieć, iż ma przyrodnią siostrę aby nie wystawiać jej lojalności na próbę ).

ocenił(a) serial na 8
fretka_03

Trochę zawiła ta teoria, ale kto wie... ^^
A odcinek był super jeden z najlepszych w tym sezonie, a następny też się ciekawie zapowiada. ;)

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

może specjalnie tego nie wyjaśnili, żeby mieli o czym robić odcinki w trzecim sezonie :) matko jedyna, właśnie zauważyłam, że napisałam bransoletka przez "z" :p matura za pół roku a tu takie błędy, masakra :(