http://www.wisevid.com/view_video.php?viewkey=1waj7sdnd4rjy1081818#
To jak Merlin okradał Artura z jedzenia, było fajne, ten myślał, że Merlin mu wmawia że jest za gruby, a ta k poza tym ten odc nie był aż taki dobry jak ostatni, spodziewałam się ciekawszych scenek, za to następny zapowiada się nieźle :D
szczerze mówiąc, wolę przygodowe odcinki z humorem, a ten był bardzo smutny (zakończenie)
A mi się podobał. Trochę inny, Merlin kłamie, kombinuje i zakochuje się :)Wolę takie odcinki od tych w których ktoś zaczarowuje dziewczynę (trola, nimfę) a Artur lub Uther zakochują się w niej. Następny się na takiego zapowiada :(
Ale faktycznie, sceny Merlina i Artura zawsze są the best. Merlin kradnący jedzenie Artura i Merlin i sukienka Morgany :)))
Odcinek trochę niedopracowany, ale bardzo fajny był pomysł. Sceny Arthur - Merlin mega śmieszne. Szkoda tej Frey (polubiłam ją), naprawdę. Biedny Merlin :( Odcinek inny niż reszta - jak dla mnie to bardzo dobrze. W ogóle ta seria moim zdaniem jak na razie jest dużo lepsza niż poprzednia.
Za to kolejny odcinek raczej nie będzie mi się podobał - taka powtórka z rozrywki. Arthur zaczarowany żeby zakochał się w jakiejś pannie - to już było!!! A teraz tylko Gwen będzie cierpiała i po co to komu? Mnie sie pomyśł nie podoba kompletnie - ograny. Nawet na Utherze ostatnio próbowali tej metody (troll), ileż można?
odcinek był rewelacyjny:) a scenki Artur/Merlin wybitne xD Merlin wmawiający Arturowi, że jest gruby xD i końcówa scena xD brak słow xD
jestem ciekawa jak odwdzięczy się Merlinowi Freya... Może magia zmieni ją w magiczne stworzenie i będzie Panią Jeziora i pomoże odzyskać Merlinowi Excalibur?:)
Pomimo, że następny odcinek to będzie powtórka z rozrywki, to jednak widzę, że pełno będzie wspaniałych scenek:) Artur wkładający różę do buzi i wspinający się xD bezcenne xD a ta Vivian też jest udana:P Naprawdę ciekawi mnie KTO w końcu będzie Panią Jeziora - w końcu Nimueh nie żyje, a Vivian to zwykła dziewczyna (chyba xD)
"jestem ciekawa jak odwdzięczy się Merlinowi Freya... Może magia zmieni ją w magiczne stworzenie i będzie Panią Jeziora i pomoże odzyskać Merlinowi Excalibur?" ---> świetny pomysł :) mogło by tak być!
chociaż ja mam ciągle nadzieję że Nimueh jednak żyje, tak łatwo dała się załatwić?
oby Panią jeziora nie była ta Vivian - już jej nie lubię bo odciąga Arthura od Gwen *szalona fanka* :P
Wicked Witch of the West jesteś zajebisty wczoraj wyemitowany a dziś napisy do niego.
Ja ostatnio oglądałam 4 odcinek,bo nie mogę wejść na te linki :...(
JA CHCE ŻEBY JUŻ TO WYEMITOWALI W POLSACIE!!!
bo te linki chyba już nie działają, radzę ci to ściągnąć na dysk. Polsat nie może wyemitować drugiej serii dopóki nie zakończą jej nadawania w Anglii, więc jeszcze troszkę zejdzie. No i nie sądzę żeby Polsat tak czy inaczej kupił to tak od razu, raczej poczekamy. Powtarzam więc po raz kolejny - radzę ściągnąć a potem jeszcze raz obejrzeć na Polsacie (jeśli dadzą). No i taka prośba ode mnie - nie pisz Caps Lockiem! Proszę! Nie ma potrzeby tu krzyczeć!
właściwie to odcinek całkiem fajny :) tylko zaskoczyło mnie, że Merlin prawie zrzucił na Artura tą głowę od posągu, kiedy rycerze otoczyli Freyę. To trochę dziwne, bo przecież od początku serial opierał się na tym, że Merlin miał chronić Artura. A tu nagle, w ciągu jednego odcinka, olał przeznaczenie, zebrał manatki i bez wahania zamierza opuścić Camelot. Rozumiem, że się zakochał, ale to i tak była lekka przesada.
początkowo może wydawać się to szokujące ale miłość jest przecież ślepa i zdrowy rozsądek schodzi na dalszy plan (wiem to doskonale po sobie, tak się zakochują faceci - zupełnie tracą głowę :-) ).
Pamiętajmy, że ten serial luźno trzyma się legendy i wydaję się właśnie, że to Freya zostanie Panią Jeziora (Lady of The Lake) i w przyszłości zwróci Merlinowi Excalibur.
Jednego tylko nie rozumiem, jak ten łowca nagród ją schwytał i przetrzymywał w tej klatce skoro w (chyba każdej?) nocy zmieniała się w zwierzaka a jak mówiła Merlinowi, zamknięta tam była już parę dni. Być może nie dosłyszałem czegoś i wspominał Gajusz czy ona tak co noc, czy tylko w np. pełnię księżyca się zmienia?
jeśli chodzi o link w tytule postu to on działa, przed chwilą sprawdzałam, chyba że chodzi o jeszcze inne
no właśnie. kiedy Freya się zmieniała?
Istnieje też możliwość, że ona przemieniała się codziennie, lecz łowca tego nie widział, gdyż co noc spał w gospodach czy coś xD wiem, mocno naciągane xD
tak, nie tylko to jest naciągane. Mnie ciekawi też czemu na koniec Freya się zmieniła w człowieka pomimo że nadal była noc (a wcześniej było mówione że się w nocy zmienia - czyli ja to rozumiem tak że przez całą noc jest tym stworem a człowiekiem w dzień, czemu teraz było inaczej?). Kolejna sprawa to jej ubranie, na koniec kiedy sie przemieniła to się podarło i potem leżała naga (Merlin musiał ją okryć). Zastanawia mnie więc czemu jak się wcześniej przemieniała to jej ubranie się nie rozerwało na strzępy? Za każdym razem je zdejmowała przed przemianą (a potem zakładała od nowa), czy jak?
Ciekawi mnie też (ponownie na końcu) jakim cudem Merlin tak łatwo wydostał się z Camelot z ranną Freyą? Wcześniej nie mógł jej wyprowadzić z miasta (musiał przygotowywać całą wyprawę i przebranie dla niej), a teraz tak po prostu wziął ją i sobie poszli? Nie zważając na to że w tym momencie szukali jej rycerze Camelotu, z Arthurem na czele?! Naciągane jak dla mnie... o innym momentach które też mi się wydały nagrane z mocnym przymrużeniem oka już nie piszę...
Nie zmienia to jednak faktu że pomimo tych niedociągnięć odcinek mi się podobał, ale jakby się do niego bardziej przyłożyli to mógłby być świetny! ;)
wydaje mi się, że Freya zdejmowała sobie wcześniej ubranie. A co do jej przemiany w człowieka w nocy... Przy tych zabójstwach były ślady stóp, więc wydaje mi się, że ona była typem potwora co się odmieni w człowieka, gdy kogoś zabije. Kolejna moja dziwna teoria xD
Poza tym Merlin na koniec mógł być nieźle zdeterminowany by ją wynieść:D
Ale odcinek i tak mi się podobał - był całkiem inny od poprzednich:)
No na upartego to się wszytko jakoś niby da wyjaśnić ale to trochę naciągane :/ mogli się bardziej przyłożyć to odcinek by był super! ;)
ale i tak się cieszę, że BBC nie robi takich "żartów" jak CW xD przynajmniej u nich odcinki są regularnie! xD
ludzie! jeszcze tylko 4 odcinki do końca!!!!!!
Nie wiem, czy traktować to jako SPOILER, ale na wszelki wypadek ostrzegam ;)
Wracając do tego kto będzie Panią jeziora to w secret&magic(http://www.youtube.com/watch?v=iY5Egr0e0BE&feature=related) mówili, że to jednak będzie Freya. W sumie szkoda, że nie zamienili imion, bo bardziej by mi pasowało, żeby to była Vivian.
A tak poza tym to jak zamierzają to zrobić? Przecież Merlin ją ewidentnie spalił :p
pewnie wymyślą że jej prochy wniknęły w wody jeziora i jakimś magicznym sposobem stała się Panią Jeziora... nom, naciągne, wiem XD
CW? odcinki nieregularnie? tzn. o czym mówisz? Supernatural? Smallville? coś innego?
CW robi ostatnio swoim telewidzom "niespodzianki" i robią 2 miesięczne przerwy pomiędzy serialami (by puścić jakiś miniserial). Tak więc np Gossip Girl nie będzie grana do marca, potem ją wznowią i bodajże tak samo jest z Vampire Diaries. Ostatnio nastała na taka moda na "wakacje od serialów" w USA...:/
Myślę, że magia nie rządzi się zwykłymi prawami. Pani Jeziora to nie była normalna kobieta. Była nieśmiertelną boginią (to też zależy od wersji legendy xD). Tak więc po "śmierci" magia (i tu Avalon, bo jest związany z tym jeziorem) "zaopiekowały się" Freya:)
nawet nie wiedziałam! to znaczy słyszałam tylko o vampire diaries, ze ma byc następny odcinek chyba 14 stycznia, ale o gossip girl nie miałam pojęcia. Dopiero w marcu?! Też sobie wymyślili :(
tak, ludzie są wściekli...rozumiem tygodniową przerwę ze względu na jakąś transmisje czy coś, ale od kiedy tak koszmarnie dzieli się seriale!!?? Przecież część widowni już zdąży zapomnieć o czym były poprzednie odcinki! Po prostu rewelacja... I chyba stacja ABC też tak właśnie zaczęła robić...
ten odcinek był bardzo ciekawy pomimo kilku niedociągnięć, biedny Merlin chyba po raz pierwszy się zauroczył, śmieszne sceny z Arthurem, widać,że im na sobie zależy, co do następnego odcinka to wydaje mi sie że będzie śmieszny ale to już było Arthur zakochany pod wpływem czarów no zobaczymy.. powinni już bardziej skupić się na odkrywaniu przez Arthura magicznej strony Merlina....