Jak wrażenia? :D
Mi osobiście odcinek się podobał. I uśmiechałam się jak nie wiem co. xD
Jak stary Merlin załatwił rycerzy, lub jak Merlin próbował zabić Artura. Jak mu Gwen tym dzbankiem przywaliła, to myślałam, że padnę ze śmiechu. XD
To chyba najlepszy odcinek
- dużo magi,
-dużo Morgany,
-dużo śmiechu.
No i pojedynek na końcu o był cuddd
Ha! No nareszcie się doczekaliśmy! Merlin czaruje, walczy z Morganą i spuszcza jej łomot. :D Jupijajej. No i jak nie można jak można. :D
Bardzo się uśmiałam w tym odcinku. Dobrze, że z Merlina taki marny asasyn xD
W ogóle reakcja Morgany na widok Emhrysa - padłam! xD Spojrzała, zrobiła wielkie oczy i uciekła. :P
A Merlin i to jego prychnięcie... Zupełnie jak kota jakiegoś czy rysia. ^^ No i schody z rycerzy były bardzo fajne. Stary Merlin wymiata. Humor mi się przed snem poprawił jak nie wiem co. :)
Nie no ogólnie cudnie i zaczyna się rozkręcać. Następny odcinek zapowiada się wielce ciekawie. :)
To prawda ten odcinek był jeden z lepszych ale Merlin jako staruszek był słabszy w magii mimo to jeszcze z Morganą poradził. Zastanawiający był zwiastun kolejnego odcinka czy Morgana pozna prawdziwą tożsamość Emrysa , eh czekać do 12 XI :D
Oby się nie dowiedziała! *-*
Miejmy nadzieję, że Gaius jest silniejszy niż nam się wydaje :D
Ja myślałam, że zaraz walnę ze śmiechu. Ten odcinek to chyba najśmieszniejszy jaki kiedykolwiek był. Niektóre momenty to przewijałam. Gwen wymiata z tym dzbankiem i te jej miny przy rozmowie z gołym Arturem i Merlinem jak przyniósł obiad. Morgana, hmm.. nieźle kleiła się do Merlina, żeby wyczyścić mu ranę ;) No i ta jej reakcja na widok Starego Merlina.. "Potyczka" Merlina z rycerzami.. Kabaret jak nie wiem ;D
Wybaczcie mi,(mi się bardzo podoba merlin )ale co to ma być ??? Został ranny i nie miał ŻADNEGO ŚLADU PO RANIE ! Najbardziej mnie wnerwia to że są takie gówniane czary(jakieś odpychanie(i jeszcze to zabija(WTF?))Jest rok 2011, już prawie 2012 i nie mogą zainwestować w jakieś lepsze efekty ??? Jak już napisałem nie miejcie mi tego za złe , ogólnie merlin mi się bardzo podoba !
To serial skierowany do młodszej widowni, dlatego też nie pokazują krwi.
A do marnych efektów można się było przyzwyczaić. I tak są moim zdaniem nieco lepsze niż np w pierwszym sezonie.
Ja byłam tak zachwycona, że Merlin w ogóle walczy więc nie zwracałam na to uwagi. :P
Wiem wiem i ja lubię merlina ale czasami mnie to wnerwia , czuje się jakbym oglądał(czasami) jakiś filmik z youtube ! Dziwne że miałem takie odczucia tylko w czwartym sezonie, heh !
Tu się zgadzam z wypowiedziami, jestem zachwycona. Zdecydowanie najlepszy odcinek tej serii. Morgana oczywiście cudowna, ale na końcu Agavaine popatrzył na nią bynajmniej jak nie na siostrzenicę... Pojedynek był świetny, ale nie daruję Merlinowi tego, jak potraktował Morganę. Wiadomo coś w sprawie napisów? Boże, ile ja bym dała, żeby Gwen uciekła już z Lanelotem...
szczegóły 4x07
-Morgana jest bliżej niż kiedykolwiek do poznania prawdy o Merlinie
- Gawain ma większą rolę w tym odc
-Wyspa Błogosławionych pojawi się w tyn odc
-"Mam nadzieję, że ten człowiek doprowadzi mnie do śmiertelnego wroga - Emrys! - Morgana
-Nie więcej niż jedno szokujące zdrady
Nie wiadomo wiadomo tylko że Morgana po ostatniej walce z Eerysem znalazła się na krawędź śmierci i spotka Morgause w świecie dóchów
A jak miał ją potraktować? Należało się jej. :P
Taak, dobrze by było gdyby Gwen uciekła z Lancelotem i już mogą nie wracać jak dla mnie. ;)
Dobrze?! To dziewczyna! I to jaka cudowna... <3
Najlepsza bohaterka w serialu to Morgana. Najbardziej wyrazista, charakterystyczna. Po prostu Morgana. A Gwen? Bezbarwna, wkurzająca i do tego nie za ładna. Niech ucieka z Lancelotem i nigdy nie wraca.
I co z tego, że dziewczyna? xD
Postać Morgany jest dla mnie irytująca ze względu na nieumiejętne jej poprowadzenie przez scenarzystów. Zresztą już o tym było w którymś wątku.
A co do Gwen to jak najbardziej się zgadzam. :)
Może ktoś wyjaśnić ponoć w serialu Merlin ma siostre a nigdy o niej nie szłyszeliśmy w żadnym odc
http://merlin.wikia.com/wiki/Balinor
A dla mnie Morgana jest niesamowita. Tak, scenarzyści ją zniszczyli, ale to jak Katie ją gra... Oglądnęłam wczoraj ósmy odcinek pierwszej serii Merlina i gdyby ktoś mi powiedział, co się stanie w czwartej serii z charakterem Morgany... *dead*. Gwen osobiście zrzuciłabym z jakiejś wieży. Może to nie wina Angel, ale Gwen ma beznadziejny charakter i beznadziejnie prezentuje się na tle innych postaci. Nadal nie mogę przeboleć romansu między Arturem i Morganą z 1 serii. Jezu, jak oni do siebie pasowali. Romans Artura i Gwen jest tak koszmarny, że czasem waham się czy wyłączyć serial.
W tym sezonie faktycznie gra Katie znacznie się poprawiła, ale w poprzednim to była istna masakra.
Poprzedni, w sensie że trzeci? Oj tak, Morgana dużo straciła. Te jej w... uśmieszki! Tak, bo nikt na pewno nie zauważył, że ona się złowrogo uśmiecha -.- Morgana w końcu stała się Morganą w dwóch ostatnich odcinkach. Nie wydaje mi się, żeby to była wina Katie, ona akurat jest świetną aktorką. To wszystko to scenarzyści! TO ICH WINA! Gdyby Morgana zaczęła w trzeciej serii działać, a nie tylko się uśmiechała, już od dawna byłaby królową na stałe.
Wiem, że to scenarzyści. xD Agravaine też strzela takie uśmieszki, ale już nie tak często.
Morgana nigdy nie będzie królową na stało. To nie jest jej przeznaczenie. :P
kolejne szczegóły z 4x07
-Ktoś dowie się o Merlinie
-Agravaine zostanie złapany na gorącym uczynku ... i tak jest Merlin
-Gaius jest przesłuchiwany i torturowany ...
-"On jest najpotężniejszym czarodziejem, kto kiedykolwiek żył ... Jego imię jest ... Merlin"
-możemy dowiedzieć się czegoś o losie Merlina, jak widać przez poetów i druidów z poprzednich czasów, a nawet Artur jest zaskoczony niektóre informacje, że przychodzi mu na drodze.
Pedowujek Agravaine powinien byż zrzucony z wieży. On ma jakieś niecne zamiary w stosunku do biednej, niewinnej Morganki. Gajusz mnie zaczyna wnerwiać, Gwen osobiście skazałabym na dożywocie w Azkabanie. Morgana może wróci na kilka tygodni jako królowa, ale na stałe niestety nie :C Szkoda, ona by się nadawała na dobrego polityka xD
Jeden z producętów ujawnił już jeden wątek z 5 sezonu mianowicie że wątek białego smoka z 4x04 będzie miał kontynuację w 5 sezonie tak więc w następnym sezonie będzie już dorosły biały smok i będzie miał większą rolę
Aithuska była najcudowniejszym stworzonkiem w całym Merlinie. Po prostu cudeńko. Może Killigharr przejdzie na emeryturę? xD
Nie on ona zobaczy w świecie dóchów Morgause która da Morganie magiczną monetę która sprowadzi ją do życia
A jednak to się nie wydarzyło w 7 odc chyba że po kolejnym spotkaniu Morgany z Emrysem to się wydarzy albo jest to w usuniętych scenach
Mnie bardzo ten wzrok Agavaina zaintrygował. Już dawno coś mi nie grało i widać było, że ciągnie go do niej!
On cięgle się przybliża, a ona go "odpycha". No i chce się jej przypodobać.
Czyżby się zabujał?
No ona nie, ale on to coś ten teges ;D
Pewnie się wyjaśni niebawem... ale pewnie wykorzysta jego "wierność".
Się facet zabujał na całego!
W poprzednich odcinkach jak jej donosił to były takie momenty, że jakby się zbliżał, ale ona zaraz odchodziła albo zaczynała coś gadać. Ciągnie go do niej jak nic! ;)
Pytanie czy będą z tego dzieci!? ;D
E tam! Jak Morgana będzie w śpiączce, albo w stanie wegetatywnym... Droga wolna i pedowujek hasa na całego xD
Ja niestety jestem. Cóż, za dużo czasu spędzam z moimi kolegami, którym chyba buzują jeszcze hormony xd