PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Jak wrażenia? :D
Mi osobiście odcinek się podobał. I uśmiechałam się jak nie wiem co. xD
Jak stary Merlin załatwił rycerzy, lub jak Merlin próbował zabić Artura. Jak mu Gwen tym dzbankiem przywaliła, to myślałam, że padnę ze śmiechu. XD

ocenił(a) serial na 10
PettyferFever

To chyba najlepszy odcinek
- dużo magi,
-dużo Morgany,
-dużo śmiechu.
No i pojedynek na końcu o był cuddd

ocenił(a) serial na 8
PettyferFever

Ha! No nareszcie się doczekaliśmy! Merlin czaruje, walczy z Morganą i spuszcza jej łomot. :D Jupijajej. No i jak nie można jak można. :D
Bardzo się uśmiałam w tym odcinku. Dobrze, że z Merlina taki marny asasyn xD
W ogóle reakcja Morgany na widok Emhrysa - padłam! xD Spojrzała, zrobiła wielkie oczy i uciekła. :P
A Merlin i to jego prychnięcie... Zupełnie jak kota jakiegoś czy rysia. ^^ No i schody z rycerzy były bardzo fajne. Stary Merlin wymiata. Humor mi się przed snem poprawił jak nie wiem co. :)
Nie no ogólnie cudnie i zaczyna się rozkręcać. Następny odcinek zapowiada się wielce ciekawie. :)

Lellandra

To prawda ten odcinek był jeden z lepszych ale Merlin jako staruszek był słabszy w magii mimo to jeszcze z Morganą poradził. Zastanawiający był zwiastun kolejnego odcinka czy Morgana pozna prawdziwą tożsamość Emrysa , eh czekać do 12 XI :D

ocenił(a) serial na 10
miclaz

Oby się nie dowiedziała! *-*
Miejmy nadzieję, że Gaius jest silniejszy niż nam się wydaje :D

ocenił(a) serial na 10
PettyferFever

Ja myślałam, że zaraz walnę ze śmiechu. Ten odcinek to chyba najśmieszniejszy jaki kiedykolwiek był. Niektóre momenty to przewijałam. Gwen wymiata z tym dzbankiem i te jej miny przy rozmowie z gołym Arturem i Merlinem jak przyniósł obiad. Morgana, hmm.. nieźle kleiła się do Merlina, żeby wyczyścić mu ranę ;) No i ta jej reakcja na widok Starego Merlina.. "Potyczka" Merlina z rycerzami.. Kabaret jak nie wiem ;D

ocenił(a) serial na 6
Piratka16_2

Wybaczcie mi,(mi się bardzo podoba merlin )ale co to ma być ??? Został ranny i nie miał ŻADNEGO ŚLADU PO RANIE ! Najbardziej mnie wnerwia to że są takie gówniane czary(jakieś odpychanie(i jeszcze to zabija(WTF?))Jest rok 2011, już prawie 2012 i nie mogą zainwestować w jakieś lepsze efekty ??? Jak już napisałem nie miejcie mi tego za złe , ogólnie merlin mi się bardzo podoba !

ocenił(a) serial na 8
theobiwan585

To serial skierowany do młodszej widowni, dlatego też nie pokazują krwi.
A do marnych efektów można się było przyzwyczaić. I tak są moim zdaniem nieco lepsze niż np w pierwszym sezonie.
Ja byłam tak zachwycona, że Merlin w ogóle walczy więc nie zwracałam na to uwagi. :P

ocenił(a) serial na 6
Lellandra

Wiem wiem i ja lubię merlina ale czasami mnie to wnerwia , czuje się jakbym oglądał(czasami) jakiś filmik z youtube ! Dziwne że miałem takie odczucia tylko w czwartym sezonie, heh !

ocenił(a) serial na 8
PettyferFever

Tu się zgadzam z wypowiedziami, jestem zachwycona. Zdecydowanie najlepszy odcinek tej serii. Morgana oczywiście cudowna, ale na końcu Agavaine popatrzył na nią bynajmniej jak nie na siostrzenicę... Pojedynek był świetny, ale nie daruję Merlinowi tego, jak potraktował Morganę. Wiadomo coś w sprawie napisów? Boże, ile ja bym dała, żeby Gwen uciekła już z Lanelotem...

ocenił(a) serial na 10
Evillie

Napisy są już od kilku dni, przynajmniej na podnapisi.pl :]

ocenił(a) serial na 10
Julia_20

szczegóły 4x07
-Morgana jest bliżej niż kiedykolwiek do poznania prawdy o Merlinie
- Gawain ma większą rolę w tym odc
-Wyspa Błogosławionych pojawi się w tyn odc
-"Mam nadzieję, że ten człowiek doprowadzi mnie do śmiertelnego wroga - Emrys! - Morgana
-Nie więcej niż jedno szokujące zdrady

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Morgause wraca! <3

ocenił(a) serial na 10
Evillie

Nie wiadomo wiadomo tylko że Morgana po ostatniej walce z Eerysem znalazła się na krawędź śmierci i spotka Morgause w świecie dóchów

ocenił(a) serial na 8
Evillie

A jak miał ją potraktować? Należało się jej. :P
Taak, dobrze by było gdyby Gwen uciekła z Lancelotem i już mogą nie wracać jak dla mnie. ;)

ocenił(a) serial na 8
Lellandra

Dobrze?! To dziewczyna! I to jaka cudowna... <3
Najlepsza bohaterka w serialu to Morgana. Najbardziej wyrazista, charakterystyczna. Po prostu Morgana. A Gwen? Bezbarwna, wkurzająca i do tego nie za ładna. Niech ucieka z Lancelotem i nigdy nie wraca.

ocenił(a) serial na 10
Evillie

Pewnie uciękną ale jeszcze nie teraz ani nie w 5 sezonie

ocenił(a) serial na 8
Evillie

I co z tego, że dziewczyna? xD
Postać Morgany jest dla mnie irytująca ze względu na nieumiejętne jej poprowadzenie przez scenarzystów. Zresztą już o tym było w którymś wątku.
A co do Gwen to jak najbardziej się zgadzam. :)

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Może ktoś wyjaśnić ponoć w serialu Merlin ma siostre a nigdy o niej nie szłyszeliśmy w żadnym odc
http://merlin.wikia.com/wiki/Balinor

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Na tej stronie nie ma nic o żadnej siostrze.

ocenił(a) serial na 8
Lellandra

A dla mnie Morgana jest niesamowita. Tak, scenarzyści ją zniszczyli, ale to jak Katie ją gra... Oglądnęłam wczoraj ósmy odcinek pierwszej serii Merlina i gdyby ktoś mi powiedział, co się stanie w czwartej serii z charakterem Morgany... *dead*. Gwen osobiście zrzuciłabym z jakiejś wieży. Może to nie wina Angel, ale Gwen ma beznadziejny charakter i beznadziejnie prezentuje się na tle innych postaci. Nadal nie mogę przeboleć romansu między Arturem i Morganą z 1 serii. Jezu, jak oni do siebie pasowali. Romans Artura i Gwen jest tak koszmarny, że czasem waham się czy wyłączyć serial.

ocenił(a) serial na 8
Evillie

W tym sezonie faktycznie gra Katie znacznie się poprawiła, ale w poprzednim to była istna masakra.

ocenił(a) serial na 8
Lellandra

Poprzedni, w sensie że trzeci? Oj tak, Morgana dużo straciła. Te jej w... uśmieszki! Tak, bo nikt na pewno nie zauważył, że ona się złowrogo uśmiecha -.- Morgana w końcu stała się Morganą w dwóch ostatnich odcinkach. Nie wydaje mi się, żeby to była wina Katie, ona akurat jest świetną aktorką. To wszystko to scenarzyści! TO ICH WINA! Gdyby Morgana zaczęła w trzeciej serii działać, a nie tylko się uśmiechała, już od dawna byłaby królową na stałe.

ocenił(a) serial na 8
Evillie

Wiem, że to scenarzyści. xD Agravaine też strzela takie uśmieszki, ale już nie tak często.
Morgana nigdy nie będzie królową na stało. To nie jest jej przeznaczenie. :P

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

kolejne szczegóły z 4x07
-Ktoś dowie się o Merlinie
-Agravaine zostanie złapany na gorącym uczynku ... i tak jest Merlin
-Gaius jest przesłuchiwany i torturowany ...
-"On jest najpotężniejszym czarodziejem, kto kiedykolwiek żył ... Jego imię jest ... Merlin"
-możemy dowiedzieć się czegoś o losie Merlina, jak widać przez poetów i druidów z poprzednich czasów, a nawet Artur jest zaskoczony niektóre informacje, że przychodzi mu na drodze.

użytkownik usunięty
michal_12_filmweb

http://cultfix.co.uk/merlin-the-secret-sharer-clip-14967.htm

ocenił(a) serial na 8
Lellandra

Pedowujek Agravaine powinien byż zrzucony z wieży. On ma jakieś niecne zamiary w stosunku do biednej, niewinnej Morganki. Gajusz mnie zaczyna wnerwiać, Gwen osobiście skazałabym na dożywocie w Azkabanie. Morgana może wróci na kilka tygodni jako królowa, ale na stałe niestety nie :C Szkoda, ona by się nadawała na dobrego polityka xD

ocenił(a) serial na 10
Evillie

Jeden z producętów ujawnił już jeden wątek z 5 sezonu mianowicie że wątek białego smoka z 4x04 będzie miał kontynuację w 5 sezonie tak więc w następnym sezonie będzie już dorosły biały smok i będzie miał większą rolę

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Aithuska była najcudowniejszym stworzonkiem w całym Merlinie. Po prostu cudeńko. Może Killigharr przejdzie na emeryturę? xD

ocenił(a) serial na 10
Evillie

podobnie ma się pojawić w 4x09

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Ciekawe, jak Agravaine wyleczy Morganę. Podobno mają spotkac Morgause :D

ocenił(a) serial na 10
Evillie

Nie on ona zobaczy w świecie dóchów Morgause która da Morganie magiczną monetę która sprowadzi ją do życia

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Może streść nam od razu cały odcinek, bo po co go oglądać...

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

i po co ta złoszliwość podałem to co jest już w necie od kilku dni

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

To nie znaczy, że wszyscy chcą o tym wiedzieć. :P

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

A jednak to się nie wydarzyło w 7 odc chyba że po kolejnym spotkaniu Morgany z Emrysem to się wydarzy albo jest to w usuniętych scenach

Evillie

Mnie bardzo ten wzrok Agavaina zaintrygował. Już dawno coś mi nie grało i widać było, że ciągnie go do niej!
On cięgle się przybliża, a ona go "odpycha". No i chce się jej przypodobać.
Czyżby się zabujał?

apt07

możliwee xD, ale ona raczej nie ;)

pati50039

No ona nie, ale on to coś ten teges ;D
Pewnie się wyjaśni niebawem... ale pewnie wykorzysta jego "wierność".

ocenił(a) serial na 10
apt07

no w sumie. To wujaszek robi wszystko co sobie pani zażyczy xd

peter123321

Się facet zabujał na całego!
W poprzednich odcinkach jak jej donosił to były takie momenty, że jakby się zbliżał, ale ona zaraz odchodziła albo zaczynała coś gadać. Ciągnie go do niej jak nic! ;)
Pytanie czy będą z tego dzieci!? ;D

ocenił(a) serial na 10
apt07

Pewnie nie będzie dzieci. Morgana nie da się ;DD

ocenił(a) serial na 8
PettyferFever

E tam! Jak Morgana będzie w śpiączce, albo w stanie wegetatywnym... Droga wolna i pedowujek hasa na całego xD

ocenił(a) serial na 10
Evillie

Nawet nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić XDD

ocenił(a) serial na 8
PettyferFever

Ja niestety jestem. Cóż, za dużo czasu spędzam z moimi kolegami, którym chyba buzują jeszcze hormony xd

ocenił(a) serial na 10
Evillie

Haha, współczuję xd

ocenił(a) serial na 8
PettyferFever

No niestety ;p