http://www.youtube.com/watch?v=_hFtZoR0JvA&feature=player_embedded
Mam pytania :
-Co znaczy ten wyraz Merlina i dlaczego -0:08
- Z jakiego powodu Merlin jest zły gdy odwraca się do Agravaine i prawdopodobnie go
zabija -0:09 / 0:18
Czyżby Agravaine zabił Hunith gdy zatakował Ealdor ?
właśnie ... ale kiedy będzie transmisja następnego odcinka skoro za tydzień są święta ?
odcinek zapowiada się genialnie! I oby taki był :)
Pewnie Agravaine dowie się o magii Merlina. Szkoda że nie Artur... Bo na to niemal wszyscy czekają!
Poza tym, Artur wyciągający miecz z kamienia! W końcu jakaś scena rodem z legendy :) Nie mogę się doczekać!! :D
No czytałem ze Morgana i Aggie zabijaja sie na wzajem, to pedowujka nie ma w 5s.?
tak mi się właśnie wydawało, że dlatego zostanie ranna. Ale skoro jest stary Merlin, to młody pewnie dużo czarować nie będzie i nawet jeśli Argavaine odkryje prawdę, pewnie zginie zanim przekaże ją dalej - liczę, że chociaż Morgana się dowie!
Ja chyba jestem ślepa? Gdzie w zapowiedzi był stary Merlin?...
Też czuję, że Agravaine zginie - bo pozna prawdę o Merlinie ;p
jest drugi zwiastun do 13 odcinka, na YT, tam jest stary Merlin - wyraźnie jest!
Ok, przypomniałam sobie, że był jeszcze jeden zwiastun dla finałowych odcinków. ;P
A skąd wiadomo, że Artur nie? Oczywiście szansa jest mała, ale gdyby nawet była taka scena w ep. to twórcy na pewno w promo by jej nie pokazali. Za duży spoiler.
Nie wiem czy jest na to wszystko miejsce w 42-minutowym odcinku? Muszą odbić Camelot, jest stary Merlin, jakaś walka Gwen z Morgna i jeszcze te sceny Merlin/Agravaine, do tego Excalibour i smok, i chyba, tak mi się przynajmniej zdaje końcówką będzie ślub Artura i Gwen - jakoś nie widzę tego. Artur pewnie się nie dowie, choc nie jest to ostateczna wersja. Może to właśnie nakręca fanów seriali i producenci i aktorzy za nic nie chcieli zdradzić czy to się w końcu stanie czy nie :)
No ciekawe... :) Pamiętacie jak było w przypadku 4x03? Kto by się spodziewał że Artur zostanie królem? :)
Wielki Smok się pojawi mina Artura będzie bezcenna jeśli wogule go zobaczy
Jak sądzicie Tristan zostanie rycerzem Camelotu ?
Myślę że w finale 4 serii lub na początku 5 Izolda zostanie damą dworu królowej Ginewry ale to ylko moje przymuszczenia
Tak, Tristan pewnie zostanie rycerzem, bo gdzieś czytałam, że mają grać wraz z Izoldą w 5 sezonie. Izolda pewnie zostanie najlepszą psiapsiółą Gwen..
Fragment następnego odcinka: Gwain i Morgana http://www.youtube.com/watch?v=75gRm07OjAo&feature=player_embedded
jeszcze trzy dni do premiery ! jej nie wytrzymam ! :D a pedowujek musi zginąć xD
Prawdopodobnie zabije go Merlin
Może w 5 sezonie pojawi się inny Agravaine tym razem rycerz syn króla Lota lub brat Gawaina
tak by wynikało z trajleru odcinka 13 :D ciekawe ciekawe :) mam nadzieje że dobrze to rozegrają :)
A ja myślę, że najpierw Merlin rzuci Agravainem na skały, a potem Agravine powie: you have magic
odc 13 szczegóły :
-Wielki Smok pojawi się dwa razy
-Biały smok pojawi się i uzdrowi Morganę - lub Mordred ją uzdrowi
-Merlin mówi Arturowi legende - chodzi o Excalibur z kamienia
-Stary Emrys odgrywa małą, ale istotną rolę w końcowej bitwie
-Merlin ma świeżą krew na rękach
-Artur bardzo lubi swój nowy miecz - Excalibur
-Morgana uzyskuje zaszkakująco nowego szojusznika - czyżby to był biały smok ? Ciekawe dlaczego zwrócił się przeciwko Merlinowi - Przecież smoki nie mogą sprzeciwiać się władcą smoków.
-Dwie postacie zginą - Agravaine i Helios krążą plotki że to będzie Izolda
-Merlin dokonał naprawdę straszny błąd wcześniej w tej serii. Jeden, że przyjdzie mu powodować problemy w Series 5 - może to chodzi o białego smoka - który zwróci się przeciwko niemu i będzie po stronie Morgany
skąd wzięte są te informacje?
bo ja czytałam, że Biały smok nie pojawi się w ostatnim odcinku, a po drugie on przecież przepowiada dobre czasy. Wątpię żeby się sprzeciwił, zwłaszcza że Merlin jak władcą smoków.
myślę, że stąd - (chyba brzmi lepiej niż z translatora google...:)) ja rozumiem to w ten sposób:
1. Wielki smok pojawia się osobno dwa razy, ale Aithusy nie ma w żadnym z nich
2. „Wszystko, co bardzo ceniłem pomiędzy nami, wszystko co mieliśmy – już przepadło. I to nigdy się nie zmieni”
3. Agravaine dostaje twardą lekcję.
4. „Wróciłem, ponieważ jesteś jednym przyjacielem jakiego mam i nie mogłem znieść, że cię stracę”
5. Merlin opowiada Arturowi bardzo ważną bajkę na dobranoc.
6. „Ty i tylko ty możesz przywrócić…..”
7. Stary Emrys odegra małą, ale kluczową rolę w finałowej bitwie
8. „Nie będę długo żył już na tym świecie…”
9. Merlin ma świeżą krew na swoich rękach
10. Arturowi bardzo podoba się jego nowa zabawka
11. Morgana zyskuje niespodziewanego nowego sojusznika
12. Powinna była sprawdzić pod łóżkiem…
13. „Co ci się stało Morgano? Myślałam, że byłyśmy przyjaciółkami?”
14. „Zabicie cię sprawi mi przyjemność, Arturze Pendragonie. Nawet Emrys teraz cię nie uratuje”
15. Konfrontacja Gwen i Morgany jest krótka i szybka
16. „Jasno określiłeś, co sądzisz o takich jak ja”
17. *****?
18. Dwa charaktery nie przeżyją finału
19. „Więc to ty! Ty jesteś Emrysem!”
20. Merlin popełnił poważny błąd wcześniej w tym sezonie. Co będzie sprawiało mu kłopoty w sezonie 5.
Źródło: http://cultfix.co.uk/merlin-series-4-episode-13-finale-teasers-15565.htm
i też uważam, że biały smok się nie pojawia
Do punktu 19 są 3 możliwości :
- Agravaine do Merlina gdy odkrywa że ma magię
-Morgana do Merlina gdy odkrywa że ma magię oby
- Artur do Dragona .
Morgana zyskuje niespodziewanego nowego sojusznika - ciekawe kto to będzie ? - jakieś pomysły ?
Jak zawsze lepsze jest własne tłumaczenie a nie w pełni za pomocą translatora :)
Ja właśnie czytałam z tej strony :)
Ja myślę ze ten nowy sojusznik Morgany to Mordred... poniewaz podobno tego sojusznika już znamy i kiedyś chyba z 2 serii smok mówi że przepowiednia mówi o sojuszu Morgany i Mordreda
też chciałabym wiedziec! może ten link coś wyjasni:
http://geeksyndicate.wordpress.com/2011/12/22/10-teasers-from-merlin-series-4-ep -13-the-sword-in-the-stone-pt-2/
tu są kolejne SPOILERY:
1. „Zatrę twoje ślady! Ty idź dalej – idź dalej!”
2. Artur waha się zostawić swojego jedynego przyjaciela w tyle
3. Sekrety zostają ujawnione miedzy Agravainem a Emrysem
4. „Wszystko, co w nas ceniłem, co mieliśmy – przepadło” (to samo co w pkt 2 w poprzednim poście)
5. „Nie ma we mnie nic specjalnego. Jestem taki jak wszyscy”
6. Moment, od którego odcinek nosi nazwę, nie wydarzy się tak jak myślicie
7. „Jest tylko jedna osoba która mogła to zrobić ; tylko jeden człowiek, który mógł wezwac smoka”
8. Konfrontacja pomiędzy Morganą i Gwen ***********jest krótkotrwała (to samo co poprzednio w 15)
9. Co takiego zrobiłem/am, że tak bardzo mnie nienawidzisz? (nie wiadomo kto to mówi, bo forma angielska jest taka sama dla kobiety i mężczyzny)
10. Cztery charaktery giną, ale jeden z nich nie na długo (dosł.tł. tak nie zostaje)
także... kolejne niewiadome i podsycanie atmosfery przed finałem - to czy Artur dowie się o magii Merlina pozostaje lepiej strzeżoną tajemnicą niż t. państwowe!
Ja też znalazłam SPOILERY :)
http://www.digitalspy.co.uk/tv/s53/merlin/tubetalk/a357040/merlin-ten-teasers-ab out-the-fourth-series-finale.html
zastanawiam się, czy wszystkie są prawdziwe, bo coś ich dużo, choć niektóre się powtarzają ;)
Digital spy jest raczej wiarygodnym źródłem. Wszystkie opisy do poprzednich odcinków się sprawdzały.
Ciekawi mnie jedno, czy Artur wybaczy Gwen czy nie. 4.„Wszystko, co w nas ceniłem, co mieliśmy – przepadło” - wydawałoby się że to Artur mówi do Gwen.
Fajnie, że już nie musimy długo czekać. 2 dni!
no właśnie - a w tym linku jest digitalspy - to chyba im Katei McGrath udzielała wywiadu kiedyś? więc może coś w tym jest! Ale piszą tam, że ostatnia scena ma być intrygująca więc pewnie będzie mega cliffhanger na końcówce, na którego wyjaśnienie trzeba będzie czekać rok! Osobiście wątpiłam, że Merlin się ujawni (przed Arturem), ale zaczynam to podejrzewać! Zresztą jak wszyscy nie mogę się doczekać finału!
kurde ciekawe co sie wydarzy :( juz sie nie moge doczekac ale najbardziej mnie martwi ze potem trzeba bedzie kilka miesiecy czekac na dalszy ciag :(
2. Merlina, of course.
5. Artur przed wyciąganiem miecza, albo Merlin w momencie, gdy ktoś zaczyna coś podejrzewać.
7. Morgana o Emrysie.
9. Stawiam na Artura do Morgany
A tu wrzucam tłumaczenia z linku elwiry.
1. Po pierwsze... Merlin w końcu skopie porządnie tyłki.
2. "O, WITAJ!"
3. Artur mógł jeszcze nie do końca wybaczyć Gwen...
4. "Nazywasz Gajusza kłamcą?" "Nie, nazywam ciebie idiotą."
5. Starszy Merlin, alias, Dragoon, powraca raz jeszcze (na krótko).
6. "Mój drogi brat ... musimy przyjąć go do domu."
7. Ludzie nie tylko skrzyżują miecze w finale - przygotujcie się na dłukg oczekiwane rozwiązanie.
8. "Byłem głupcem. Źle oceniłem ich wszystkich"
9. Przedostatnia scena ładnie zapowiada serię piątą, a scena finałowa jest... intrygująca.
10. "To jest z paszczy piekła!" (???)
Cóż, ciekawa jestem punktu 7. Co do 8... mam nadzieję, że Artur zniesie zakaz używania magii. ;)
myślę, że 10 równie dobrze może znaczyć "o w mordę!" czyli zapowiada się ciekawy finał!
4 - pewnie mówi to Merlin do Artura! :)
z zupełnie innej baczki: (dla żeńskiej części fanów):
http://www.youtube.com/watch?v=kUdhsjkU_JY
Haha, może xD
4. Merlin: "Arturze, musisz coś wiedzieć... Jestem czarodziejem"
Gajusz (konspiracyjnie xP): "Nie nie jesteś. Nie żartuj sobie z takich rzeczy".
Artur: "Czyli co, Merlinie? Nazywasz Gajusza kłamcą?"
Merlin: "Nie, nazywam ciebie idiotą!"
Idiotyzm całego Camelot wyjaśniałby dlaczego nikt się o magii Merlina nie dowiedział przez caaaałe 4 sezony. Tajemnica rozwiązana. ;)
To prawda. Nie ma na co liczyć, że Artur już teraz dowie się o tym, że Merlin ma magię.
Może Morgana się dowie
Skoro mają dwie postacie zginąć to może Agravaine przeżyje - choć jest to bardzo mało prawdopodobne .
ostatnia scena będzie intrygująca ciekawe co będzie zawierał epilog serii 4
mam dwie teorie
- Artur dowie się o Merlinie
- Morgana spotka Mordreda np w lesie i dowie się że Merlin to Emrys
Wątpię, żeby Artur się dowiedział o Merlinie, to jest jedna z tych tajemnic Merlina która utrzymuje serial.
Skoro Agravaine się dowie, że Merlin ma magię, to wątpię żeby przeżył.
Mordred powinien się pojawić. Bo jak to przecież powiedział smok: Morgana i Mordred połączą swoje siły.
Już jutro się dowiemy jak to będzie ;)
Artur pewnie dowie się o Merlinie na koniec 5 sezonu
W kolejnych sezonach mogli by się pojawiać nowi szojusznicy Morgany po tym jak sprzymierzyła się z Mordredem np :
-Król Lot