Morgana będzie prubowała rozkochać w sobie Merlina po to by by do niej dołączył i zdobył dla niej tron mając po swojej stronie smoka to jest moje zdanie a wy jak sądzicie ?
może zuci na niego urok i Merlin stanie się zły i dołączy do Morgany i Morguse
chyba nie
logicznie rzecz biorąc to może uwiezc Merlina tylko wtedy jak powie ze zaluje tego co zrobiła (nie będzie mogła już wrocic do Camelot. Jjeśli wierzyc, że Morgause zginie,Morgana będzie samotna)
raczej jej nie uwierzy bo colin mówił że merlin w 4 sezonie się zmieni nie będzie taki łatwo wierny jak w poprzednich sezonach
moim zdaniem na początku sezonu Morgana dowie się o Merlinie i zjednoczy się z Mordredem jeśli chodzi o Morguse to ona już wie i moim zdaniem wskrzei Nimue w 4 sezonie aby pomogła jej zniszczyć Merlina mi się wydaje że Morguse wróci w 4 sezonie bo podczas wywiadu Emila Fox mówiła że chciała by zagrać w kolejnym sezonie Merlina a wy jak sądzicie co się wydarzy w 4 sezonie ?
mam nadz ze morgause nie zyje ;p licze na ukazanie potęgi magii Morgany, której do tej pory nie było (oprócz paru zapalonych świecy i wizji po nocy)
Ja to widzę tak:
Morgana jest przerażona proroctwem Caeliach i swoim snem, więc za wszelką cenę stara się dowiedzieć, kto jest "jej przeznaczeniem i fatum", a że jej ukochany Mordred zna prawdę, śmiało mówi jej o tym, że Merlin jest Emrysem. Ta wtedy stara się go uwieść, przekabacić na swoją stronę i przejmuje kontrolę nad Merlinem, aby ten pomógł dokonać jej zemsty i przy okazji znów przejąć kontrolę nad Camelotem i odzyskać pozycję Królowej. Nie zapominajmy, że Morgana w zwiastunie mówi do Merlina "Ty na prawdę jesteś cierniem w moim boku, nieprawdaż?"
Hah, nie sądzę, żeby Morgana szybko się dowiedziała kim jest Emrys. A ten tekst z cieniem świadczy jedynie o tym, że Merlin znów utrudnił jej życie i zdobywanie władzy. Morgana nie musi nawet wiedzieć, mówiąc to, że jest czarownikiem.
Nie wiem, kiedy scenarzyści 'Merlina' zniszczyli najpiękniejszy związek jaki kiedykolwiek powstał w serialu BBC, spodziewam się dosłownie wszystkiego. W zwiastunie Merlin znów jest "staruszkiem", a w wizji Morgany Emrys był właśnie taki.
To nic nie mówi w tym sezonie stary Merlin pojawia się regualnie w wizjach Morgany jako prawdziwy stary Merlin /Emrys i czasem jako Dragon młody Merlin który się w niego zmienia np w 3 odc