PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Wasza ulubiona postać z serialu? Wszyscy zapewne będą wybierać Merlina, Artura i Morganę. :D Więc ich wykreślam. Poza nimi, kogo uwielbiacie w tym serialu? Może być kilka postaci. :)

Moje to:
- Gwaine (On jest po prostu genialny, prawda? Uwielbiam te jego włosy, to, że zawsze jest takim idiotą i to, że potrafi być prawdziwym przyjacielem. :) Chociaż w czwartym sezonie już trochę olewa Merlina. :<)
- Wielki Smok ( Gdy po raz pierwszy zobaczyłam go w serialu to od razu polubiłam :D)

użytkownik usunięty
PettyferFever

Hmm....moja to chyba Uther(po 3 których nie można wymieniać:)
Jakoś nie specjalnie go lubiłam,przynajmniej w niektórych odcinkach i czasami mnie denerwował,ale jak go uśmiercili,to w pierwszych kilku odcinkach po jego śmierci czegoś mi brakowało,i stwierdzam,że to już nie to samo.

ocenił(a) serial na 10
PettyferFever

Gwaine jest idiotą? Nonsens.. Chyba nie wiesz co piszesz. Po prostu jest energiczny i wybuchowy. Nie może usiedzieć na jednym miejscu, zaraz żeby idiotą był? Z której strony powiedz Ty mi?

ocenił(a) serial na 10
Piratka16_2

ja też uwielbiam Gwaine'a :)

ocenił(a) serial na 10
simene

Gwaine jest wspaniały, i jeszcze Lancelot <3 ;D

PettyferFever

Moje ulubione postacie to Gwaine i Leon. :)

ocenił(a) serial na 10
sheena033

poza Merlinem i Arturem , oczywiście Leon ! <3 i Percival jest też dobry :)

ocenił(a) serial na 10
PettyferFever

Gajus Arthur i Merlin :)

ocenił(a) serial na 9
MariuszSP

Gaius rządzi !!!

PettyferFever

Gwaine jest fajny, Lancelot też mi się spodobał. i dziewczyna Merlina (ale zapomniałam jak miała na imię xD)

igaanime

Freya :P

Salvamee

no właśnie, Freya :)

ocenił(a) serial na 10
PettyferFever

Wielki Smok jest najlepszy!

ocenił(a) serial na 10
PettyferFever

Wielki Smok i już!

ocenił(a) serial na 10
PettyferFever

Gajus - Zawsze miałem słabość do alchemii
Uther - uwielbiałem jego nienawiść do magi, funkcjonował zawsze pewnym planem żeby niszczyć magię w zarodku, po jego śmierci w "Merlinie" jest jakoś dziwni, a Uther świetnie doprawiał ten film .

ocenił(a) serial na 10
PettyferFever

Oprócz mojej dwójki ulubionych: Merlina i Morgany (Artur mi ni ziębi ni parzy, a Ginewry nie lubię, jakoś nie podoba mi się pomysł na postać) to moimi ulubieńcami są:

- Lancelot
- Uther
- Leon

+ bonus wyróżnienia dla: Gajusza, Kilgharraha, Percivala i Gwaine'a

ocenił(a) serial na 10
PettyferFever

- Gwaine:D
-Freya
-Wielki Smok
-Lancelot
-Tristan i Isolda
- Uther także choć w mniejszym stopniu

Cyhiaeth

Gwaine'a oczywiście uwielbiam. Jest czasami idiotą, ale w pozytywnym znaczeniu :) Poza tym jego teksty i zachowania- bezcenne. Jednak na pierwszym miejscu (skoro nie uwzględniamy Merlina i Artura) jest Freya. Odcinek z nią jest moim ulubionym. Płakałam jak wariatka...

ocenił(a) serial na 10
PettyferFever

Mój ulubiony bohater to Merlin, a jakże ;) Artur też. Jednak skoro są oni "zakazani" na liście, to:
Lancelot - szkoda, że już go nie ma
Gwaine - nie trzeba komentować ;p
Wielki Smok - jak on jest w odcinku to jest od razu ciekawiej!
Lubię jeszcze Gwen i Gajusza.

ocenił(a) serial na 10
PettyferFever

epizodyczna rola ale jak zagrana : Lady Catrina :D nie mogę wyjść z podziwu ! perfekcyjnie ! :)

ocenił(a) serial na 8
resoviak17

Lancelot, Izolda - szkoda tylko że to epizodyczna postać :(
No a po za tym to moją ulubioną postacią jest oczywiście Morgana! Od 1 odcinka... obecnie trochę mniej ją lubię bo jej działania nie mają zbytnio sensu (taka nagła nieuzasadniona nienawiść do Artura, zapomnienie o przyjaźni z Ginewrą itd. a przecież dla niej chciała zabić utera itd.)

Lubię tez Gajusza, Artura i Merlina oczywiście, ale już nie tak bardzo :)
A smok nawet fajny - z początku go nie lubiłem, ale jakoś fajniejszy sie z sezonu na sezon robi - może to wina coraz lepszej animacji? xDD

ocenił(a) serial na 10
PettyferFever

Ja oprócz oczywiście Merlina i Artura lubię bardzo
Smoka oczywiście, Gwaine, Gajusa i Lancelota ;) ;D

PettyferFever

Poza trójką w/w postaci to Lancelot no i może Gajusz.Tristan i Izolda też byli super:)
Zgadzam się z innymi, że bez Uthera jest trochę dziwnie, ale odkąd Artur jest królem, to stał się on bardziej poważny i odpowiedzialny. Nawet mi się to podoba.

PettyferFever

ja tam uwielbiam moze pamietacie role goblina on był po prostu wspaniały

Arkadio_filmweb

Freya, Gwaine i Wielki Smok :) jak większość zresztą ;)

ocenił(a) serial na 8
cleopatre

Gwaine, uwielbiam jego poczucie humoru :D

ocenił(a) serial na 10
Rosalie_989

ja tez Gwaine ;) no i Uther ;)

ocenił(a) serial na 10
PettyferFever

Główną trójkę kocham, jednak jest ktoś, kogo postawiłabym wyżej w rankingu na ulubione postacie od Arthura i Morgany (bo Merlin jest na pierwszym miejscu tak czy siak), a tą osobą jest Lancelot. Uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam! Perfekcyjna postać jak dla mnie. Poza tym bardzo lubię Gwaine'a jak wszyscy, Gajusza i księżniczkę Elenę - wydawała mi się strasznie urocza (nie licząc zachowania przy stole oraz jedzenia żab)! :3

ocenił(a) serial na 10
PettyferFever

- Gwaine
- Uther
- Percival
- Gajusz

P.S. a w którym odcinku wystąpiła Freya?

ocenił(a) serial na 9
itka13

-Lancelot!! &lt;3 mam ogromny żal do producentów że w 4 sezonie ożywili go tylko po to by go zabić -.-
-no oczywiście Merlin
-Gwaine
-Elena, była całkiem sympatyczna, w sumie szkoda że Artur się z nią nie ożenił bo Gwen jakoś tak lekko mnie irytuje...
-Morgana
-Percival, na początku mało co mówił ale później się trochę rozkręcił i można powiedzieć że to całkiem spoko postać
-Izolda, strasznie szkoda że umarła, bo mogłaby wnieść sporo do serialu
Jest jeszcze kilka fajnych postaci, ale te chyba lubię najbardziej

itka13

Freya wystąpiła w 9 odcinku drugiego sezonu

ocenił(a) serial na 10
Peach3a3

Dzięki Peach3a3 =)

itka13

Nie ma za co itka13 =)

ocenił(a) serial na 10
PettyferFever

Księżniczka z 4 sezonu !!!

ocenił(a) serial na 8
PettyferFever

Gwaine'a oczywiście nie da się nie kochać. Sytuacja w danym odcinku może być trudna, ale widz nie będzie znużony, dopóki on jest w pobliżu. Ma w sobie tą iskrę ;]
Gwen też lubię, chociaż bywa ciapowata trochę...
Uther ma swój charakter, trzeba mu to przyznać i jednocześnie o tym pamiętać... To by było chyba tyle.

ocenił(a) serial na 10
epizodyczna

no jak dla mnie z Gwainem nie może się nikt równać heheh ;)
oprócz tej trójki ;P to jeszcze jak dla mnie może być rzadko wymieniana przez was Gwen no i chyba Gajusz, bo Uthera od początku nie lubiłam no i jeszcze może księżniczka Mithian, bo nawet spoko była ;)

ocenił(a) serial na 8
PettyferFever

MORDRED !!!!!

ocenił(a) serial na 9
PettyferFever

Gwaine i Gwen :) Oraz tego, którego imienia nie wolno wymieniać, ale nie jest Arturem ;)

PS Kto to jest Freya? Chyba przegapiłam ten wątek...

malaika_freespirit

Freya była druidką, przywiezioną do Camelotu przez łowcę nagród. Okazało się, że została ona przeklęta i co noc zamienia się w krwiożerczą bestie. Jednak Merlin się w niej zakochał i pomógł jej uciec. Niestety w wyniku odniesionych ran zmarła.
Freya pojawiła się w 9 odcinku 2 sezonu.

ocenił(a) serial na 9
Peach3a3

Dzięki :)

PettyferFever

oczywiście Lancelot który moim zdaniem jest najlepszy! poryczałam się jak umarł! a także super są Gwaine i Tristan i Izolda którzy byli przez zaledwie 2 odcinki ale pokochałam ich po prostu! ;D aha i bym zapomniała o Arturze ;)

ocenił(a) serial na 9
PettyferFever

Morgause, Cenred, Lancelot i Uther

ocenił(a) serial na 9
PettyferFever

Gajusz i Lancelot ;)

ocenił(a) serial na 10
PettyferFever

Lubię Gajusza i Lancelota .
Całkiem fajny też jest Gwaine .
Uhh najbardziej nie lubię Gwen -,-

ocenił(a) serial na 7
Em200

Gewaine i Nimueh ;D
no i Gajusz ;)

ladyanna_filmweb

Gwen, Wielki Smok i Gwaine ^^

ocenił(a) serial na 10
Marzycielka_7

Uthera zbyt późno zaczęłam sobie cenić.
teraz po ran enty odświeżam sobie całą serię i nie mogę wyjść z podziwu , Anthony Head w tej roli mnie zachwyca.

a Lady Catrina? cud miód i orzeszki !

ocenił(a) serial na 10
resoviak17

Lady Catrina świetnie zagrana:)
a inne ulubione postacie to Gajusz, Gwaine i Freya