w tych dniach były kręcone poszczególne sceny :
(End of March) Filming at the Forest of Dean and Raglan Castle report & pics here thanks to pakafe.
-April 13th-15th Filming at Raglan Castle report here thanks to archaeologist_d.
-April 14th, 2011 Photoshoot at Raglan Castle pics here thanks to archaeologist_d.
-April 18th, 2011 Filming at Puzzlewood, Forest of Dean report here and pics here thanks to albion_lyftfaet.
-April 21st, 2011 Building the sets at Pierrefonds pics here thanks to archaeologist_d.
April 13th:
-A boat was pulled into the moat.
April 14th:
-All the knights were there in the stone courtyard. Lancelot, Percival, Elyan, Leon, Arthur and Merlin. Merlin was laying on the ground, looking very pale, like he was sick or injured.
-They also did a photoshoot of the knights (link below).
-Morgana was in the boat on the lake with a woman that was meant to be Morgause. Seems like Raglan is gonna stand as the Isle of the Blessed again.
April 15th:
-The knights and Merlin seemed to be fighting wyrvens (Gwaine shouted that) in the Great Tower-
-Apparently, there was some sword-fighting as well.
April 18th:
-A set was made to look like a door built into the rock.
-There was discussion about some kind of statues.
-The crew referred to Nathaniel Parker (Agravaine) as the new villain.
-Scene with Merlin and Lancelot:
Oo , ekstra , to wiele mówi , a zarazem ... niewiele . Argavaine wraca jako czarny charakter , Merlin leży jak martwy , wyspa błogosławionych , i M&M w łodzi co widzieliśmy na zdjęciach z planu . Ale poza tym niewiele .
Niestety na razie będziemy musimy się zadowolić tylko takimi informacjami.... przed twórcami Merlina jeszcze mnóstwo pracy, a dla nas kolejne miesiące wyczekiwania na upragniony czwarty sezon.
Z tematu "Nowe fotki chyba z 4sezonu !" . Tam było sporo linków głownie na fejsa , a te właściwe (o których mówiłam) z merlinwiki gdzieś na początku tematu
Kurcze ja je wszystkie właśnie przeglądałam i nie mogę jej dojrzeć . Właśnie ja dodałam ten temat i jestem na bieżąco . Poszperam jeszcze , ale dzięki :)
To był chyba ten , co przyprowadził Mordreda do Morgany w 2 sez . O , mała poprawka , jeśli się Mordred przyłączy do siostrzyczek to będą M&M&M`sy xD Oo ,teraz to i ja tych zdjęć nie mogę znależć ;) Pogrzeb na merlinwikia
a on czasem nie nazywał się alvarr? zresztą nie wiem, nie umiem zapamiętać tych wszystkich imion
Nie mogę go znaleźć ani w obsadzie ani w temacie bitwa aktorów , a i w tym i w tym powinien się pojawić on i współczesne imię i nazwisko aktora który go gra . Dziwne ...
To w takim razie dobrze mówiłam - to ten podrzucił Mordreda do Morgi w 2 sez . Zauważyliście że wszystkie nie wszystkie negatywne postacie zaczynają się na MOR ? Morgana , Morgouse , Mordred , Moruther ... WTF , gdzie ty to znalazłaś ?!
Alvarr poprowadził Mordreda do Morgany a Agravaine w serialu jest krewnym Igreny i wujkiem Artura i być może także nowym czarnym charakterem ,a jeśli Nimue wróci i dołączy do siustr i Mordreda to Merlin nie będzie miał żadnych sans ale z drugiej strony ma oon po swojej stronie Wielkiego Smoka i Panią Jeziora która może go uzdrowić gdy będzie umierał
Ze co proszę ? O ile pamiętam jedynym krewnym Ygreny , który się pojawił w serialu , był jej brat , zmartwychwstały dzięki Nimue w 1 sez .
Zostało potwierdzone że w 4 sezonie Percival będzie bratem Merlina , ja myślę że przyrodnim albo od strony matki albo od strony ojca w końcu przecież nie wiadomo co Balinor robił po tym jak uciekł z Ealdor i przebywał przez 20 lat w królestwie Cendreda
Na sporierach pisało że ''[Nathaniel Parker as Agravaine] is a relative of Ygraine.''
na stronie http://www.tv.com/merlin/show/75429/series-4-spoilers-thread/topic/90585-2673222 /msgs.html?tag=content;main
Morgana wróci do Camelotu w jednym z pierwszych odc 4 sezonu 1 i 2 odc będą jednym tak jak było w 3 sezonie
http://merlin.hypnoweb.net/spoilers-saison-4.158.721/
Czy chodzisz do szkoły ? Wygląda tak jakbyś przez całe życie nie robił nic innego tylko szukał info do tego serialu .Jesteś do tego stworzony xD Ale wyrażaj się trochę mniej ... komputerowo .Ciekawe co zrobią z Morganą - przecież nie przyjmą jej tam cieplutko , nie miałaby bardzo po co . Chyba że w tajemnicy , albo - standardowo - zabić Uthera
że co proszę?! może ona wraca?! ale chyba nie na zamek? myślę, że będzie działać z jakiejś kryjówki w camelocie, tak jak nimueh. tylko ona chyba się nie ukrywała w camelocie. po drugie: percival krewnym merlina? wyglądał mi na takiego typowego bezmózgiego mięśniaka. ja go nie chcę!!! bo jeszcze przywlecze ze sobą tego jęczymordę lancelota i taki będzie z niego pożytek
To ma być ponoć jego braciszek . Morgi miałaby trudniejsze zadanie niż Nimueh bo jej wizerunek wszyscy znają .A że wraca to już dawno ustalone było
Morgana wkradnie się do Camelotu małymi drzwiami przy murach i będzie szła podziemiami tam gdzie jest pompa wodna
wczoraj miała scęnki z Utherem
29 kręcili pogrzeb GAJUSZA JEŚLI mORGANA GO ZABIŁA NIE CHCE BYĆ W JEJ SKURZE WIADOMO JAK mERLIN STANIE SIĘ ZŁY I BEZLITOSNY ZABIJE JĄ W BOLESNY I NIEWYBROŻALNY SPOSÓB
SKORO KRĘCILI JEGO POGRZEB TO POTWIERDZONE I WIEMY JAK mERLIN STANIE SIĘ ZŁY Z POWODU ZALU
Chodziło mi o to, czy potwierdzone jest to, że to pogrzeb Gajusza, a nie np. kogoś do niego podobnego
zabiją gajusza. ale nie będzie niespodzianki w serialu. chyba że niespodzianką okaże się kto go zabił
JEŚLI mORGAUSE LUB mORGANA GO ZABIŁY TO mERLIN BĘDZIE CXZUŁ CZYSTĄ NIE NAWIŚĆ DO NICH i napewno je po klei zabije tak ja Nimue i wtedy zobaczymy mrovzną stronę Melina który będzie pragnął tylko zemsty w tym sezonie ale źle zrobili Merlin powinien zuczić pochodnie ale napewno Artur będzie próbował pocieszyć Merlina
Na przyszłość - klawisz Caps Lock , Michałku xD Jak dla mnie śmierć Gajusza zawsze spoko , może właśnie w ten sposób zerwie się ostatnia kotwica trzymająca Merlina w Camelot , co go pchnie do chwilowego powrotu do Ealdor , a potem zwróci się przeciw Utherowi (to może się wiązać z tym , kto zabije Gejusza ;)
i dlatego Ealdor pojawi się w sezonie może Merlin uda się do Ealdor aby powiadomić matkę o śmierci Gajusza . Śmierć Gajusza jest wstępem do złego Merlina było potwierdzone że Merlin w tym sezonie pokaże swoją mroczną naturę.
Tak jak Morgana pokazała swoją mroczną naturę w 3 sezonie
Ni koniecznie żeby powiedzieć o śmierci Gajusza może po prostu mieszkanie zajmie nowy medyk a Merlin , cóż ... był tam tylko gościem
no tak, był tam gościem ale sądze że z mieszkaniem nie było by problemu. Merlin w końcu jest służacym ksiecia, Artur załatwiłby mu mieszkanie.
szkończyli już kręcić pierwsze 3 odc podczas wywiadu Santiego powiedział że szkończył kręcenie 3 odc ale wraca do Pierrefonds w poniedziałek
a to jest informacja że złym Merlinem :
Series 4 starts a year after the end of series 3 and it's going to be darker. Merlin is going to be challenged and we may have a glimpse of his darker side.