PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37868
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

dzisiaj przeglądając fb znalazłem takie o to info http://www.facebook.com/merlinseason4. Myślicie, że to prawda?

salber16

Nie, po prostu dziś w Hiszpanii jest El Día de los Inocentes, odpowiednik naszego Prima Aprillis :) A jak zauważyłaś, ta strona na facebooku jest właśnie hiszpańska ;) Nie stresu się tak! :D Gdyby skasowali Merlina, to wszędzie by już o tym pisano :)

salber16

poza tym na końcu 13 odcinka 4 sezonu jest napis "Merlin will return" czyli Merlin powróci :P

ocenił(a) serial na 10
Salvamee

to prawda, już ro temu podpisali umowę o 5 sezon

ocenił(a) serial na 8
salber16

jak dla mnie jeśli nadal miałby być tak dobry jak do tej pory jest:) to mogą i 20 sezonów zrobić:) ...byle jak najszybciej:) i powrót Nimueh też mile widziany:) szkoda tylko, że ona nie zagrała np Gwen albo Morgany piękna aktorka:) bo na Ginewre się patrzeć nie moge:/ maszkara pieprzona, czarna dupa:/

ocenił(a) serial na 7
pawelencjusz

No bez przesady, Gwen nie jest taka znowu straszna ;p Może nie jest najpiękniejsza ale po tylu sezonach już się do niej przyzwyczaiłam (: Ale fakt, Nimueh jest śliczna, tak samo jak Morgana

ocenił(a) serial na 8
Vakme

no ja wczoraj skończyłem oglądać 3 sezon i trochę ten cyniczny uśmieszek Morgany już mi się przejadł:P na Gwen się patrzeć nie moge:/ ale tak jak mówisz, przyzwyczaić się można:) Morgouse też brzydka nie jest:P chciałbym Nimueh w przyszłych odcinkach:P

ocenił(a) serial na 8
Vakme

Vakme a tak btw. to ten serial Pamiętniki Wampirów dobry jest czy nie bardzo? jestem nastawiony na akcji a nie romansidla typu Zmierzch.

ocenił(a) serial na 10
pawelencjusz

Uważam to za denne romansidło, ale wiele osób by się ze mną nie zgodziło. Lepsze niż Zmierch ale i tak beznadziejne.

ocenił(a) serial na 8
Ascello

a to chyba, że tak. Dzięki za info Ascello:) myślałem, że to będzie coś w klimatach Anioła Ciemności bo fajny tamten serial był:) ściągnąłem wszystkie sezony:P ma ktoś może jakiś dobry serial coś pod Anioła właśnie (tylko nie Buffy) albo Sanctuary??

ocenił(a) serial na 10
pawelencjusz

O, przypomniałeś mi, że oglądałam Anioła Ciemności. A to skleroza ;) Na Sci-fi channel, w któres wakacje były wszystkie sezony... fajny nawet tylko ostatni sezon skończył się w takim momencie... Ech, mogli to dalej wyjaśnić...

Ale Merlin i tak jest o niebo lepszy ;)

ocenił(a) serial na 10
Ascello

zgadzam się - po czterech sezonach nadal bardzo chcę oglądać Merlina, a Anioł Ciemności był interesujący do 3 sezonu, potem to już mnie strasznie nudził, a na sy-fy teraz pewnie w styczniu będzie 2 sezon Being Human (wersja amerykańska czy kanadyjska), klimat inny ale też ciekawy - Jednak to forum o Merlinie i to o nim powinno się pisać! ie wiecie czy te konta na facebooku Colina i Bradleya są prawdziwe?

ocenił(a) serial na 8
simene

mnie w pierwszym sezonie nie pomiernie wkurzała Cordelia:/ pieprzyła jak najęta Bóg wie o czym:/ natomiast kolejne były lepsze:) 2 chyba najlepszy a ostatni już jakiś taki bez polotu jak trafili do kancelari Wolvram & Hart

ocenił(a) serial na 8
simene

mnie w pierwszym sezonie nie pomiernie wkurzała Cordelia:/ pieprzyła jak najęta Bóg wie o czym:/ natomiast kolejne były lepsze:) 2 chyba najlepszy a ostatni już jakiś taki bez polotu jak trafili do kancelari Wolvram & Hart

ocenił(a) serial na 7
pawelencjusz

Jeśli jesteś chłopakiem to wątpię, by ci się spodobało, aczkolwiek ja bardzo lubię i mam paru przyjaciół (chłopaków) którym też się podoba (; Ale jeśli wolisz akcję, to raczej nie dla ciebie :p

ocenił(a) serial na 10
Vakme

Ja też chce jak najwięcej sezonów a jakie nowe postacie chcecie zobaczyć ja takie :
-Król Lot
-Elaine z Ascolat
-Gerath ,Gejeries, Kay
-Guniwunda siostra Merlina
-Elaine siostra Morgany
Jakaś zła postać wraca w serii 5 której nie było od kilku sezonów są trzy możliwości :
Nimueh, Mordred lub Alvarr

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

powrót Nimueh byłby super pomysłem:P Mordreda ukatrupić jak najszybciej xD a tak. zmienie troszkę temat: kto was wpienia najbardziej w filmie? mnie Uther i jego głupota:/ wierzy wszystkim, których podejrzewa o magie:/ nawet swoich przyjaciół. Chciałbym żeby w końcu Arthur zasiadł na tronie Camelotu:) dwa ostatnie odcinki 3 sezonu były super:) ...powoli biorę się za czwarty:)

ocenił(a) serial na 10
pawelencjusz

W czwartym sezonie dużo sie zmienia ! :) Na lepsze xD

Kim jest Alvarr? To ten co mu Morgana pomagała uciec z Camelotu >

peter123321

Alvarr to ten, który sprowadził do Camelotu w beczce Mordreda (patrz: odcinek jedenasty drugiego sezonu).

pawelencjusz

mnie najbardziej Mordred wkurza - nie, że nie lubie dzieci ale jakoś tak nie mogę patrzeć na gówniarza...
Uther tak średnio - czasem mnie faktycznie bardzo irytował ale ogólnie go szanuje - ostatecznie przyznawał sie do błędu ;)
z odcinkowych postaci to najbardziej mnie wkurzał ten "lekarz" co był zamiast Gajusza

odnośnie urody to
Morgouse - naj "lovciam"
Morgana - wkurza mnie w sezonie 4 ale i tak ....
Nimueh - fajna była ale sie zmyła

co do Ginewry to też miałe takie odczucia jak pawelencjusz ale chyba mi ostatecznie preszło...

ocenił(a) serial na 8
mezdej

a mi Morgana właśnie się podoba w 4 sezonie:P do twarzy jej w tej czarnej sukni z tym kapturem:P

pawelencjusz

no Morgane dałem na 2 miejscu pomimo tego że mnie wkurzała w 4 sezonie ;)
chociaż może faktycznie dać ją na 1 .... cała 3, którą wymieniłem jest ahhh .... :P

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

najprędzej to pewnie Mordred chociaż chciałbym się mylić...

ocenił(a) serial na 10
pawelencjusz

Chciałbym aby się okazało w którymś sezonie że Mordred jest synem Artura

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

ja nie bo to by było już jakieś takie powielanie fabuły najpierw, że Morgana jest córka Uthera potem Mordred, Arthura nie za bardzo to. Ja się modlę o powrót Nimueh:P

ocenił(a) serial na 10
pawelencjusz

Może się pojawi w 5 serii
chciałbym zobaczyć wizje przeszłości Utera i Wielkiej Czystki wtedy może dowiedzieliśmy się więcej o rodzinie Morgany

a Mordred może być synem króla Lota i Morgause jak w legendzie na dobrom sprawe nie wiemy prawie nic o przeszłości Morgause tylko tyle że Gajusz ją wynius z Camelotu

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

nie wiem coś Ty się tak tej przeszłości uczepił:/ mnie ona lata. Lepiej powiedzieć coś na temat 5 sezonu xD

ocenił(a) serial na 10
pawelencjusz

Narazie nie ma co snuć teorii o 5 sezonie nie zaczęli jeszcze nawet kręcić
dowiemy się czegoś za 2 miesiące