Oto tłumaczenie teasera odnośnie 9 odcinka:
1. "Wszyscy mamy swoje sekrety i, niestety dla Ginewry, ja znam jej... Wiem dokładnie jak ją zniszczyć!"
2. Podarunek od Morgause okazuje się niezwykle użyteczny dla Morgany.
3. "Mam na imię Lancelot i jestem ****** do *****".
4. "Ty jesteś jej ***** ****.... i będziesz jej ostatnim".
5. Lancelot powinien wiedzieć o tym drobnym szczególe!
6. Gwen nie powinna przyjąć tego prezentu.
7. Od czasu powrotu zza zasłony, Lancelot jest cieniem siebie samego.
8. „ Kurczak jest dobry, niezły rosół; co wiesz o nekromancji?
9. Lancelot nokautuje bliskiego przyjaciela i nie jest to Artur.
10. „Cudzołóstwo w szlacheckich rodzinach karano śmiercią”
11. „Nie mogłem się powstrzymać. Nie wiem dlaczego!”
12. „To Gwen musi zapłacić cenę!”
13. Doszło do rękoczynów między Lancelotem i Arturem więcej niż raz.
14. Ktoś spotyka swego stwórcę (?)
15. Pamiętajcie aby zabrać ze sobą chusteczki, ponieważ nie ma szczęśliwego zakończenia a wydarzenia będą miały trwałe konsekwencje. I naprawdę znienawidzicie Morganę i Agravaine’a!
źródło:http://cultfix.co.uk/merlin-lancelot-du-lac-teasers-15113.htm
już nie mogę się doczekać!
to jest tylko tłumaczenie - ja też nie znienawidzę Morgany, (w końcu musi istniec czarny charakter - jest ciemnością dla światła Merlina) choc pedowujka nie znoszę :)
Morgana i Agravaine to sens tego wszystkiego. Gwen znienawidziłam już w 1 serii, więc jeśli ciocia Gana coś jej zrobi... ♥ Ginewra bardziej pasuje w serialu do Lancelota niż do Artura. Między nimi nie ma w ogóle chemii.
Pominąłeś (lub "-aś" ;]) jeszcze:
SPOJLERY!
1. Agravaine prawie dostaje nożem od Pendragona.
2. "Wszyscy mamy swoje tajemnice i niestety *********, znam ****."
3. Morgana uważa, że jej kolejna wizja się spełniła.
4. Arthur zaskakuje Gwen a jej odpowiedź myli go.
5. Morganie jest przykro za to, co kiedyś było.
6. "Zrobiłam to, co czułam, miało słuszność w moim sercu." - To prawdopodobnie mówi Morgana
7. Gwen trzyma rękę mężczyzny, którego kocha w swoim namiocie.
8. Agravaine zapewnia, że jego bratanek jest w odpowiednim miejscu w niewłaściwym czasie.
9. Merlin jest zaszokowany świadkami działań jego przyjaciół.
10. Arthur podejmuje bardzo ważną decyzję, a Merlin stara się wybić mu to z głowy.
11. Merlin żegna się z bliskim przyjacielem.
Nie znoszę Gwen podwala się do kogo się da! W pierwszej serii całowała się z Merlinem, potem Lancelot później Artur a kto k***wa potem?!
Gwen to się zakochuje w każdym kogo zobaczy. Do Merlina, Gwaina, Lancelota, Artura, Leona... Chryste, kto następny?! GAJUSZ?! -.-
A do tego jeszcze jest fałszywa niby była taką przyjaciółką Morgany a jak ta raz na nią krzyknęła to od razu powiedział Gajuszowi jak widziała że czarowała!
Dokładnie. Ta raz zobaczyła, że czaruje i skończyła się ich 'wielka' przyjaźń. Gwen do Azkabanu!
I jak Morgana będzie mieć trochę dredów, trochę loków i dużo zieleniny we włosach :D Gwen to usposobienie dobra. Nawet człowieka nie zna, ale i tak chce mu pomóc. Siostra miłosierdzia się znalazła -.- Dlatego czekam aż Morgana się pojawi. Ona jest jedyną sensowną postacią żeńską. No i oczywiście Morgause [*] :(
Może włamiemy się do studia i pozmieniamy trochę scenariusz ? Morgana wyjdzie za Artura, magia wróci do Camelotu i wszyscy zadowoleni ? Aaa Gwen zajmie się pedowujek ? ^^ Stawiam ,że oglądalność by wzrosła hihi.
No ba! Morgana za Artura, mają piękną córeczkę lub cudownego synka, a Gwen zabawia się pewowujek! <3 Boże, to się nazywa serial idealny!
mam pytanie wie ktoś do którego odc należy ta scena ? Nie należy do 1 ani do 9 odc
http://www.youtube.com/watch?v=4w2OdWarCM4
1:11
Czy to możliwe że Lancelot znowu wróci ?
Raczej czy to możliwe ,że gdyby wrócił Artur pozwoliłby mu tak sobie spacerować z innymi rycerzami ?
No tak, może to już było? Albo będzie w ciągu następnych 4 odcinków. Mi to tam się jakoś nie uśmiecha ,żeby Lancelot wracał -.-
hahahah :D usmialam sie jak dzika. Pedowujek zajmie sie Gwen idealny scenariusz. Ohh niech wraca , lapie mnie rozpacz jak ciagle widze szkliste oczy Merlina :<
Tak, ale pewnie wróci po ślubie Gwen i Artura, przecież to przez niego i jego zdradę z Gwen rozpadł się Camelot.. Oni jakoś inaczej to zrobili niż jest w legendzie.
No właśnie, no to niech nie wraca Albo wróci (dla Merlina), ale z jakąś fajną laską ,żeby Gwen była zazdrosna ^^
A właśnie, nurtuje mnie to. Dlaczego Gwen to mulatka a jej brat to hm.. rasowy mudzin ? :D A tak wql to skąd oni się wzięli w średniowiecznej Anglii ? Chyba jako niewolnicy ..