PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

tak jak w tytule, czy ktoś może mi wyjaśnić po jaką chole****** biały smok uratował Morganę??
a będzie jeszcze lepiej jak się okaże, że biały będzie teraz jej słuchał,

ocenił(a) serial na 10
karolcia_aniolekk

Bo Morgana jest fajna i trzeba ją ratować. Powinieneś/aś napisac spojdler

ocenił(a) serial na 8
peter123321

Użeranie się z Morganą jest przeznaczeniem Merlina, a bez niej byłoby to trudne. :P
Uratował jej życie, to teraz musi ponosić tego konsekwencje.

ocenił(a) serial na 10
wilkszary

Smok nigdy nie będzie po stronie Morgany bo służy Merlinowi może w usuniętych scenach okaże się że to Merlin go wysłał bo na jednym wideo z kręcenia 4 sezonu była scena jak Merlin nocą wyjechał na koniu z Camelotu

michal_12_filmweb

Ooo... to ciekawa teoria i podoba mi się. Zgadzam się, że Morgana jest fajna i trzeba ją ratować. Poza tym z kim miałby walczyć Merlin jakby umarła. A biały smok nawet jakby zaprzyjaźnił się z Morganą to przecież nie mógłby zaatakować Merlina na jej prośbę bo on jest ostatnim władca smoków i jego musiałby się słuchać.

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Trafna uwaga, to Merlin jest władcą smoków więc o to ze będzie słuchał raczej Morgany nie musimy się martwić...;)
Kiedy oglądałam ostatnia scene miałam ochotę udusić tą małą gadzine za to, ze jej pomogła, ale jak się nad tym później zastanowić, to Morgana była (przynajmniej według mnie) idealnym czarnym charakterem. Jej przemiana w ciągu kolejnych sezonów była zaskakująca, z wzorowej księżniczki zmieniła się w prawdziwą wiedźmę. Szkoda by było ją zabijać.
Poza tym, legendy arturiańskie tutaj się nie kończą, o ile dobrze pamiętam Merlin i Artur całe zycie użerali się z Morganą ;)

ocenił(a) serial na 10
TheClaudia

Prawda cały czas próbowała doprowadzić Camelot do ruiny

w serii 5 Annis wróci i będzie władcą zamku Fyrien Artur coś zrobi że Annis będzie na niego gorzko zła i znowu sprzymierzy się z Morganom aby go pokonać i zamek Camelot

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Tak, a Merlin znowu jej zapewni centralne spotkanie z jakąś kolumną.