PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=652377}
6,9 20 tys. ocen
6,9 10 1 19782
8,0 2 krytyków
Przyjaciółki
powrót do forum serialu Przyjaciółki

Jako że obejrzałem już wszystkie odcinki z 14 sezonu to małe podsumowanie - ogólnie uważam, że jest to najlepszy sezon od jakichś 3,4 w sumie sezonów. Oczywiście najlepszy pod względem tego w co udało się już zabrnąć (a się udało zabrnąć bardzo daleko w złą stronę). Ale:
*Anka - najmocniejszy wątek w sezonie, najbardziej przykry, smutny i okazało się, że scenarzyści nie boją się zaserwować śmierci jednego z bohaterów, ale jak się mówi "nic nie ożywia serialu bardziej niż śmierć". Natomiast mam mieszane uczucia co chodzi o Julkę i Antka - uważam, że ich ślub odbył się w iście kosmicznym tempie i trochę to nienaturalne.
*Zuza - drugi najmocniejszy wątek w sezonie - zachowanie brata Jaśka, który początkowo wyglądał bardzo spoko zamienił się w ostrą i niebezpieczną sytuację i pewnie będzie kontynuowany dalej, bo jednak jego brat się odgrażał. Swoją drogą musiał bardzo się cicho zaczaić, że Zuza nie słyszała jak wszedł do domu i zdołał się przedostać na poddasze. Zachowanie Jaśka uważam za kompletnie niezrozumiałe i durne (delikatnie mówiąc) - wie jaki jest jego brat, ale uważa, że jego żona sprowokowała jego brata... osobiście uważam, że scenarzyści mogli pójść na całość i Zuza mogła w obronie własnej go zabić i trafić do więzienia - byłoby więcej dramatu.
*Inga - kontynuacja taka śmieszno-nudna poprzednich sezonów, przy czym widać tutaj jakby brak pomysłu na postać co dalej.
*Patrycja - najsłabszy chyba wątek - ciągnięta na siłę chora relacja z Wiktorem, który ją zdradza i prosi o rękę (YYYY) i hit sezonu - nie wiadomo kto jest ojcem Klary. To znaczy podejrzewam, że jest to Paweł, bo on z Wiką coś tam kręcił, ale podejrzewam, że, o ile ten wątek zostanie pociągnięty, to dowiemy się o tym w 16 lub 17 sezonie.

Podsumowując - sezon mocny, ale głównie z powodu wątku Anki, który miał mocno wzruszające momenty. No i całe szczęście, że Paweł się też ogarnął. Ostatnia scena - podejrzewam, że padnie na Zuzę, na kontynuację wątku z bratem Jaśka, brakiem pracy.
No i też mieliśmy kolejny przeskok w czasie więc mamy zagiętą czasoprzestrzeń i chyba powinniśmy w serialu mieć jakieś 2 lub 3 lata do przodu.

ocenił(a) serial na 6
adamo001

Dobrze wiedzieć, że jest sens jeszcze to oglądać :) Ja na razie obejrzałam pierwszy odcinek, ale możesz mi zdradzić czy Patrycja zerwie w końcu z tym Wiktorem czy nie? Bo w streszczeniu widziałam, że chciała od niego odejść.

jesustookmyphone

No niby tak, ale on zniknie po pewnej istotnej informacji - nie chcę aż tak bardzo spoilerować :D

ocenił(a) serial na 6
adamo001

Okej, dzięki :D