PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=652377}
6,9 20 tys. ocen
6,9 10 1 19754
8,0 2 krytyków
Przyjaciółki
powrót do forum serialu Przyjaciółki

Czy mi się wydaje, że ten sezon ma taki jakiś inny klimat? Jest taki jakiś polot, radość, dialogi są świetne i same sytuacje również i chociaż raz podczas odcinka można walnąć śmiechem.

ocenił(a) serial na 7
adamo001

Jedyna "radość" tego sezonu, to chyba póki co, Miki. Dobrze, że jest Dorotka z Dagmarem. . . Jeśli Was bawi, to jak się prowadzi Inga (matka dorastającej dziewczynki), to co wyprawia Zuza, teściowa zabierająca matce dziecko z rąk, albo to, że dorosły facet, samotnie wychowujący dwie dorastające córki nie rozpoznaje tabletek antykoncepcyjnych, to przyznam, że macie dość dziwne poczucie humoru. A tak serio, dla mnie, to już nie ma prawie nic wspólnego z klimatem z pierwszych odcinków.

CytrynOOwkaxD

Mi nie chodzi o to co wymieniłaś. Ale o same dialogi w niektórych sytuacjach, że nie ma takiej sztuczności, tylko wychodzi to tak jakby naturalnie. Dla mnie powinny być kolejne sezony, bo chyba jest to najmocniejszy serial jeśli chodzi stacje komercyjne.

adamo001

zgadzam się z Tobą, fajny jest ten sezon
aczkolwiek CytrynOOwkaxD też ma trochę racji ;-)

ocenił(a) serial na 7
adamo001

Domyśliłam się. . . ;) Nie ma sztuczności. Moralności, dobrego smaku i pomysłów na dalsze wątki, chyba też już coraz mniej. Chrzanienie czołowej postaci, to raczej rzadko działa na plus. No, ale dobrze, to niby tylko serial. Może nie ma tragedii, ale zmęczenie materiału daje o sobie znać.

CytrynOOwkaxD

coś w tym jest co napisała CytrynOOwkaxD, jakiś taki odrealniony się zaczyna się robić a szkoda bo zdecydowanie najlepszy serial tv jaki oglądałam (chodzi o polski głownie dla bab:P)

HaniaRudzik

Tzn coś jest, nie, że się kompletnie nie zgadzam, bo owszem są to takie sytuacje inne niż wcześniej, ale czy tak nie zdarza się w życiu? Że czasem ma się dość tego życia i chce wyszaleć (chociaż seks z kolesiem bez zabezpieczenia a widzi go pierwszy raz na oczy to powaliło kogoś równo, ale też chyba takie cuda na kiju się zdarzają), teściowe czy matki na początku chyba też. Nie kojarzę ile żona tego Leszka już nie żyje, ale no w sumie z jednej strony chłop ma prawo nie wiedzieć, zaś z drugiej jest rodzicem. Na pewno w stacjach komercyjnych obecnie nie ma lepszego serialu i wszystko wskazuje, że się to nie zmieni w najbliższej przyszłości.

ocenił(a) serial na 5
adamo001

Zgadzam się :)
Ostatnio rozbraja mnie teściowa Patrycji , świetna rola komediowa.

nathalie34

Ona była także genialna w Niani jako matka Frani :D

ocenił(a) serial na 5
adamo001

A tego nie oglądałam.

nathalie34

Nasza Niania miała momenty sztuczności, ale była super :D chociaż oryginału nic nie przebije.
Wracając do Przyjaciółek, mam nadzieję, że będą kolejne sezony.

ocenił(a) serial na 5
adamo001

Ja też mam nadzieję że będą kolejne , pozdrawiam :-)

nathalie34

podobno Socha potwierdziła, że będzie 7 sezon

ocenił(a) serial na 5
magdanm

No to super :-) dziękuję za waidomość, miłego weekendu , pozdrawiam.

magdanm

Byłoby super. Ostatnie dwie sceny 8 odcinka są, w kwestii dialogów, mega :D w sumie w odcinku były 4 czy 5 takich sytuacji :D

adamo001

Patrycja to skrajna egoistka a Inga dosyć infantylna