Oglądając od niedawna odcinek po odcinku zauważam kilka niedociągnięć. A może po prostu coś przegapiłam? Oczywiście to tylko szczegóły, ale może też coś zauważyliście?
1) Łukasz mówi Zuzie, że ożenił się z Eweliną, bo była w ciąży. W scenie na parkingu mówi żonie, że "są już 5 lat po ślubie, a ona wciąż na niego działa". A dziecko moim zdaniem ma około roku, w sezonie 4 może półtora :)
2) Anka przychodzi do Ingi, a Andrzej ją wita, jakby się dobrze znali. Z tego, co mi się wydaje przyjaciółki nigdy nie poznały męża Ingi. Patrycja potwierdza to w pierwszym sezonie w rozmowie z Oliwią. Chyba, że potem była jakaś scena, której nie pamiętam.
3) Ile w końcu lat ma Anka i jej dzieci. Na początku oglądamy zjazd z okazji 15lecia matury. Dowiadujemy się, że na studiach Anka poznała Pawła i zaszła w ciążę. Jeszcze chyba tego samego lata obchodzi 15tą rocznicę ślubu (szybko musiała zajść, jeszcze chyba w wakacje). Krótko potem mówi, że jej córka ma prawie 16lat. Przez kolejne sezony Hania i bliźniacy starzeją się co najmniej ze 2 lata (wynika to z rozmów), a Anka ma nadal 35 lat (tak mówi Maćkowi). Elastyczna ta czasoprzestrzeń.
Jak nie chcesz jej kontynuować to tego nie rób. Proste. Najwyraźniej chyba będę musiała powtarzać skoro nic do ciebie nie dociera. Wiesz, chyba ja lepiej wiem co traktuję poważnie a co nie. Nie jesteś pępkiem świata, moje odczucia nie są zależne od twojej opinii.