PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=652377}
6,9 20 tys. ocen
6,9 10 1 19740
8,0 2 krytyków
Przyjaciółki
powrót do forum serialu Przyjaciółki

Oglądając od niedawna odcinek po odcinku zauważam kilka niedociągnięć. A może po prostu coś przegapiłam? Oczywiście to tylko szczegóły, ale może też coś zauważyliście?

1) Łukasz mówi Zuzie, że ożenił się z Eweliną, bo była w ciąży. W scenie na parkingu mówi żonie, że "są już 5 lat po ślubie, a ona wciąż na niego działa". A dziecko moim zdaniem ma około roku, w sezonie 4 może półtora :)
2) Anka przychodzi do Ingi, a Andrzej ją wita, jakby się dobrze znali. Z tego, co mi się wydaje przyjaciółki nigdy nie poznały męża Ingi. Patrycja potwierdza to w pierwszym sezonie w rozmowie z Oliwią. Chyba, że potem była jakaś scena, której nie pamiętam.
3) Ile w końcu lat ma Anka i jej dzieci. Na początku oglądamy zjazd z okazji 15lecia matury. Dowiadujemy się, że na studiach Anka poznała Pawła i zaszła w ciążę. Jeszcze chyba tego samego lata obchodzi 15tą rocznicę ślubu (szybko musiała zajść, jeszcze chyba w wakacje). Krótko potem mówi, że jej córka ma prawie 16lat. Przez kolejne sezony Hania i bliźniacy starzeją się co najmniej ze 2 lata (wynika to z rozmów), a Anka ma nadal 35 lat (tak mówi Maćkowi). Elastyczna ta czasoprzestrzeń.

ocenił(a) serial na 4

jeśli masz ochotę to napisz to samo jeszcze z 10 razy

użytkownik usunięty
zrodlana_woda

Jak nie chcesz jej kontynuować to tego nie rób. Proste. Najwyraźniej chyba będę musiała powtarzać skoro nic do ciebie nie dociera. Wiesz, chyba ja lepiej wiem co traktuję poważnie a co nie. Nie jesteś pępkiem świata, moje odczucia nie są zależne od twojej opinii.

bazylekk

odcinek z 01.11 Zuza wybiera sie do filharmoni, rozmawia z Jaśkiem i ramiącZko przyslania jej prawa piers.lewa strona odslonieta, choc to lewa byla operowana i wlasnie na lewej ma wysoko rany.scene pozniej- w filharmonii ramiaczko jest poprawnie- na lewej piersi i zaslania rane