PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=652377}
6,9 20 tys. ocen
6,9 10 1 19737
8,0 2 krytyków
Przyjaciółki
powrót do forum serialu Przyjaciółki

Jestem ciekawa czy jest choć jedna osoba na tym forum, która tak jak ja, nie przepada za postacią Doroty? ;) Każda jedna wypowiedź przesiąknięta jest zachwytem na jej temat, a mnie ona wyjątkowo denerwuje (chyba jako jedyna w tym serialu) i jestem ciekawa, czy tylko do mnie nie trafia jej fenomen. Chociaż przyznać muszę, że kilka scen z jej udziałem naprawdę mnie rozśmieszyło, ale niestety zaraz po nich pojawiało się coś tak głupiego, że niestety zapominałam o tym co dobre ;)

malami132

ale ten zachwyt odnosi się do gry aktorskiej i tego, że dzięki niej jest "wesoło", też bardzo lubię postać Doroty, choć gdybym w realnym życiu znała taką osobę bliżej to na pewno bym jej nie lubiła

ocenił(a) serial na 8
magdanm

Może rzeczywiście odgrywa swoją rolę dobrze, nie kwestionuję tego, ale sama postać zwyczajnie mi nie leży. Bardziej mnie rozśmiesza Dagmar i jego zauroczenie "panią dyrektor" czy (kiedyś, bo obecnie jest już tego coraz mniej) cięty język Zuzy i jej trafne przytyki. Oczywiście są sceny, które naprawdę mnie rozbawiły np. kiedy Dorota pojechała do mieszkania Łukasza i tak kombinowała w łazience, że w efekcie przecięła sobie skórę maszynką ;) Albo kiedy pozbyła się kandydatek na stanowisko asystentki, a ta z pozoru najgrzeczniejsza powiedziała jej o swoim sposobie na udaną współpracę - mina Doroty bezcenna ;) a potem nagle scenarzyści robią z niej kompletną idiotkę, która skacze przed auto z piętra.. i to właśnie takie przerysowane do bólu sytuacje mnie od niej odpychają. Ale wiadomo - nie ma co tego brać na poważnie i się wczuwać, to tylko serial ;)

ocenił(a) serial na 7
malami132

Myślę, że ten parkingowy skok miał na celu dobitnie podkreślić, że Dorota po raz pierwszy się zakochała i nie do końca radzi sobie z tym uczuciem. W związku z tym zachowuje się jak nastolatka, mimo że jest już kobietą. Warto też dodać do tego jej wybuchowy charakter i "pazur" którego również jej nie brakuje ;)

malami132

Do mnie też ta postać nie przemawia. Uważam, że aktorka "za bardzo się stara". W efekcie jest przerysowana zbyt mocno, to też niedobrze. Powinna być śmieszna, charakterystyczna, idiotyczna, ale nie przejaskrawiona.