PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=652377}
6,9 20 tys. ocen
6,9 10 1 19745
8,0 2 krytyków
Przyjaciółki
powrót do forum serialu Przyjaciółki
ocenił(a) serial na 5
obserwator_14

To juz nowy sezon? Gdzie ?

nathalie34

Tak. Na ipli za 13,99.

ocenił(a) serial na 5
obserwator_14

Dzięki .

obserwator_14

Przypomina sie dowcip, przyjaciólki umowily sie na kawe, przyszły wszystkie i nie było tematu do rozmów

Zuza nadal nie wie czego chce. Anka kreuje sie na wielką pracocholiczkę. Inga ma wstręt do męzczyzn, zapominajac, ze gdyby nie zdradziła, nie rozpadły się jej zwiazek . Patrycja i tu jej przyznam racje, dobrze, ze powiedziała wprost , ze przyjaciółki sa hipokrytkami.

Pojawią się nowe postacie grane przez Gąsiorowską, Mecwaldowskiego i Wieczorkowskiego, może coś się zmieni w serialu na lepsze.

Wątek Jaśka przypomina równiez wątek Gawryłły z Na dobre i na złe, m.in. dlatego, że gra tu i tu ten sam Marek Bukowski, W obu serialach gra ojca wychowujacego nie swoje dzieci i zanosi się, że będą jazdy z ojcami ( Pazurą w przyjaciólkach i Damieckim w Ndinz). Rzucają sie w oczy podobienstwa.

Hans_Kloss

Wątek humorystyczny to stylizacja patrycji na ślubie. Biała piżama i kawałek wylenialego futrzaka na ramieniu. Całości dopielniaja przyklejone rzęsy z cyrku ostankino.

ocenił(a) serial na 7
obserwator_14

Wczoraj obejrzałam i stwierdzam, że to nie był najlepszy pomysł :D Beznadzieja! Wygląd i zachowanie Patrycji kompletnie do bani, konieczność kolejnego ratowania Julki i bronienie jej przez Ankę również. Gąsiorowska też zupełnie zbędna, przynajmniej dla mnie. Zuzka ciągle się waha, to Stefa dalej swoje, ale Jasiek już i tak wie :) Najprawdopodobniej to Marek jest ojcem i ja osobiście się z tego cieszę. Patrycja mogła sobie darować takie wygarnianie Zuzie, tym bardziej, że nie były same. Indze bardzo dobrze, iż została sama. Dorotkę też miło było zobaczyć znów z Łukaszem. Mecwaldowski z Wieczorkowskim mnie zaintrygowali. . .

obserwator_14

Ślub Patrycji bardzo przygnębiający. Fakt ze zdecydowali się na psychologa dawał jakąś szanse, ale ta ich terapia, rozmowa o niczym... nie wiem czy coś mi umknęło, ale oni chyba w ogóle nie przyznali mu się do przemocy? Ale fakt faktem że to interesujący wątek, ciekawe jak scenarzyści go poprowadzą.
Inga ma "samcowstręt" - dlaczego? Bo stworzyła na siłę nieudany związek, zachciało jej się szaleństw, zdradziła, a zły Robert jej nie wybaczył. Rzeczywiście ma żelazne powody do robienia z siebie ofiary. Logiki się tu nie doszukujmy.
Anka i Julka to żałość w czystej postaci. Ponad sto dwadzieścia odcinków a tam wszystko stoi w miejscu. Córka odwala coraz to lepsze numery a rodzice bronią przed konsekwencjami, nawet naginając prawo. I Anna szczęśliwa słodzi, głaszcze, biega wokół na paluszkach. Porażka. Mogliby wreszcie rozwinąć jakoś rozsądnie ten wątek, czekam na to od kilku sezonów.
Zuza ma przynajmniej wyrzuty sumienia, chociaż taki dla niej plus. Żeby jeszcze odzyskała pazur i resztki rozumu z pierwszych odcinków, żeby przyznać się do oczywistego.. może byłaby szczęśliwa i wierna przez kilka odcinków, dopóki nie pojawiłby się jakiś Jerzy albo Wojtek.

sprinterka

Inga jak zwykle dramat - ale przynajmniej postac prowadza konsekwentnie = jaka byla idiotka taka zostala. zdradzila kolesia i ma facetowstret :D Z reszta rowniez sie zgadzam .

marajka

Mnie zastanawia zaginanie czasoprzestrzeni. Zuza urodziła po ciąży trwajacej 9 miesięcy a dziecko Ingi jakby nie rośnie.Patrycji też bez szału. Ale może mi się wydaje.

bm25

HEHE no racja w sumie :D

bm25

Zuza rodzi od razu trzymiesięczne dziecko.

obserwator_14

Racja a dziecko Ingi ciagle leży

bm25

Zuza rodzi od razu niemowlaka a nie noworodka a dziecko Ingi nadal w foteliku albo leży w łóżeczku o nie rośnie

obserwator_14

Ja ogólnie lubię ten serial jako odmóżdżacz w trakcie sprzątania czy gotowania.
Jednak wydaje mi się, że scenarzyści idą w złą stronę. Rozumiem, że jest to serial i musi się dziać. Ale:

To co napisałam wcześniej. Dzieci bohaterek nie rosną. O ile ok- może akcja ruszyła do przodu i pokazali dziecko Zuzy już większe, tak tym bardziej córka Ingi powinna już dawno chodzić a Patrycji syn mówić. Pewnie taniej wyszło mieć dzieci aktorów śpiaco leżące.

Patrycji ślub. Oboje nie mają rodzin. Ok. Ale Wiktor nie ma ani jednego znajomego! A Patrycja przecież miała znajomych fryzjerów choćby. Jej zmarłego męża też przyjaciol. Pewnie budżet ograniczony po co płacić aktorom za jedną scenę.

Wygląd Partycji. Dlaczego taka ładna kobieta ma taki look. Okropne to jest.

bm25

Włosy straszne. Nie wiem w końcu czy ona jest gruba bo ja tak sprytnie filmują. Tylko do pasa. Anka albo chudnie albo tyje. W 11 sezonie wyglada znowu jak pyza. A już miała ładna figurę. Zuza nie pasuje do roli matki po tym całym łajdactwie i seksie w kiblu.

marajka

Ale i tak trzech kolesi chce ja bzykać !!

obserwator_14

Inge miałam na myśli Inge

obserwator_14

Ogólnie niby fajnie, ale coś nie gra. W kolejnych odcinkach ma wyjść, że Jasiek niby źle odczytał wyniki, bo dziecko Zuzy jest Marka... Ogólnie nie widzę sensu we wprowadzeniu całego wątku z tą nową koleżanką z LO...

adamo001

czyli czyje jest to dziecko?

adamo001

Mało prawdopodobne zeby zuza po humanie została dyrektorka w banku, matma na poziomie podstawowym nie wystarcza na sgh lub ekonomie. A dlaczego Patrycja jest fryzjerka po LO ? O dalszym wykształceniu Ingi nic nie wiemy. Anka po LO w Warszawie a matka do niej przyjeżdża chyba z innego miasta. Gasiorowska zdradza ze była w mat fiz a przyjaciolki w humanie.

obserwator_14

Jest sporo niedociągnięć, mi nie pasował tez ten ślub. Dlaczego nie było stempla? Przecież jest dla Patrycji niemal tak bliski jak dziewczyny, dlaczego nie było Królikowskiego, ojca Michała, oliwii, Kate, wspólnika/znajomego wiktora? Trochę pojechali z tą samotnością, przecież Patrycja i Wiktor nie byli pustelnikami. Poza tym niemożliwe żeby pan młody nie zadbał o świadka na ślubie, a z tego co zauważyłam to świadkiem był mecwaldowski, czyli osoba przypadkowa. Patrycja pogoniła dziewczyny wiec pozbyła się swojej świadkowej ale jeleński?

sprinterka

tez mnie ten brak swiadka zastanowil... jakis bezsens

sprinterka

Stempel nie mial czasu byc na slubie Patrycji bo biegl z planu Klanu na Wspolną:)

adamo001

Jeszcze zeby ta gasiorowska była ładna. Ubiór seksi dla męża aż śmieszny w firankę sie owinęła.

obserwator_14

A propos wyglądu to Anka fantastycznie wygląda w długich włosach, Inga chyba bez większych zmian, Zuzie lepiej w dłuższych, a Patrycja znowu siano wyglądające jakby same doczepy przyczepione do odrostow! Fryzjerka od siedmiu boleści, no ale podobno szewc w dziurawych butach chodzi ;-)

Hedvig

A te stroje bez ramion. Mroz trzaskający zima niczego a ta w bluzce bez ramion !!

Hedvig

Anka, Zuza, nawet Inga wygladają ok, ale co oni do k.nędzy zrobili Dorocie??????

Holly85

A ja uważam ze dorocie jest świetnie w tych włosach oraz ogólnie podoba mi sie zmiana wizerunku oraz sposób w jaki traktuje Łukasza

obserwator_14

Anka wraca do dawnej wagi :)