Ostatnio mam wrazenie, ze zamiast serialu ogladam ciagle reklamy !!!!
A wczoraj to juz bylo przegiecie ...
- jakies tam lody
- Rafaello
-Nutella
-Enea
..... i jeszcze cos, a to tylko w jednym odcinku.....
Bardzo denerwujące jest to lokowaniu produktów. I te próby wplecenia tego w fabułę serialu... Już chyba lepiej by było, żeby leciał pasek z reklamą na dole ekranu niż takie głupie wrzucanie na siłę masy produktów do odcinka.
Racja ale ostatni odcinek Przyjaciolek powalil mnie ich iloscia.
Pamietam jak kiedys zalosnie robili to w Pierwszej milosci.
"-Sabina zaplacisz majatek za ten rachunek!
- Co ty! W heya mam za pol darmo!!!"
albo ...
"- Blazej zawiez mnie do pracy.
- ok. Ale pojedziemy inna trasa, centrum jest zakorkowane.
- Synu, a skad ty to wiesz?!
- Jestes do tylu tato. W mojej nowej taryfie w (np.) Plusie mam dostepna ekstra nawigacje za darmo!
A popatrz jak patwo to dziala ..."
MASAKRA!!!
ale nie aż tyle. Wydaje mi się, ze nawet TVN tak nie przesadza, a przecież uważany jest za najbardziej komercyjną stacje;]
Mnie rozwalił ostatni odcinek rozmowa Zuzki z Matką już w domu.... matka mówi coś typu: no tak ty tylko praca a Zuzka, mistrz ciętej riposty... przynajmniej mogę sobie po necie polatać... i zbliżenie na modem LTE polsatu... Masakra, dialog urywa się tu w połowie wątku.
Albo w przedpremierowym, to z tą nawigacją Michała, Sokiem jakimśtam dla Hani, i LTE, to mnie powaliło
Sok był genialny. Naprawdę tak trudno to dyskretnie pokazać? Trzeba od razu taki chamski najazd kamerą robić?
No to fakt bezczelne lokowanie produktu w takich serialach jest bezsensowne i denerwujące a najbardziej własnie to jak w dialogi to wciskają Po co to badziewie ? Tak jak ktoś u góry pisał lepiej żeby latał pasek na dole ekranu a nie takie denne teksty a najbardziej z tą eneą ;/
Jak by to poprostu pokazywali jako "przedmioty codziennego uzytku" to nie ruszalo by mnie to. Np. Sniadanie wszyscy wcinaja kanapki z nuttella i popijaja soczkiem z tymbarka, ale slowem nie wspominaja jakie to pyyyyszne i ile ma witamin.
Odcinek 23 ...
minuta 4,09
Inga:
-O!Ukradne ci! wkońcu przyda mi się troche witamin "
i najazd na TYMBARKA
minuta 6,11
Patrycja:
- Dużo masz dzisiaj pacjentów?
Michał:
-nie wiem .. kilku ..ale szybki ten internet!
i najazd kamra na modem "cyfrowego polsatu"
minuta 27,54
Piotr:
-to dla ciebie
Wyciaga Rafaello
Inga z uśmiechem na twarzy przyjmuje prezent...
Jeszcze Rafaello i Tymbark na początku były całkiem zgrabne. Ale ten internet... I nawigacja w poprzednim odcinku.
Mnie też to irytuje, jednak gdyby nie te reklamy producenci musieliby 'nieco' dłużej szukać sponsorów i nie mielibyśmy drugiego sezonu już na wiosnę, zaś dopiero na jesień. Nie narzekajcie więc..
Kobieto...jakże bliska mi jest Twoja filozofia.... Porażka.... 4 reklamy w ciągu serialu :)
Fajny serial nawet, ale te reklamy są już irytujące. Jeszcze wplatają je w fabułe.... "Masz może gumę?" koszmar
Właśnie miałam o tym pisać :) Masakra, jestem bardzo tolerancyjna, ale takiego serialu gdzie tyle jest reklam nie widziałam jak żyję, najgorzej razi ten internet. Xryste co to ma być? Zamiast dyskretnie wpakować, to oni na cały ekran mamy tymbark, albo internet i inne g*wna, i teksty na poziomie twórczości dziecka. To co nie istnieje coś takiego jak: normalne picie soku, używanie internetu bez wspomnienia w każdej scenie "super szybki, jaki super, bla bla".
Może ja po prostu taka jestem, że mnie nie rusza żadna reklama, więc osobiście reklamy to jak pusta mowa i zachęta, która mnie i nie łapie, a denerwuje. Bo kto kupuje Nuttelę, zresztą słodycze mi szkodzą, więc very zdrowe nie jest LOL