PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=652377}
6,9 20 tys. ocen
6,9 10 1 19745
8,0 2 krytyków
Przyjaciółki
powrót do forum serialu Przyjaciółki

Socha i Liszowska ok :) ale pozostałych przyjaciółek nie lubię , ja zamiast Stużyńskiej wolałabym Mariettę Żukowską i zamiast Sokołowskiej chciałabym oglądać Sonię Bohosiewicz :)

ocenił(a) serial na 9
Top811

Za dużo Soni Bohosiewicz, a Stużyńska mi pasuje. Ja bym wymieniła Liszowską, nie wiem czemu jakoś wydaje mi się taka nijaka.
Ale Socha jest bardzo dobrze dobrana, lubię ją.

ocenił(a) serial na 6
__Cleo Sertortii13

Ja to samo, wymieniłabym Liszowską jakoś jej nie trawie...

__Cleo Sertortii13

Popieram, ja też nie przepadam za Liszowską...Wymieniłabym ją np. na Książkiewicz albo Żukowską..... Reszta pań ok, oczywiście Małgosia Socha najwspanialsza ;)

marlena_lug

Liszowska gra tam spoko wyluzowana babke z dystansem.Nie jeżdzijcie tak po niej

ocenił(a) serial na 1
Top811

Sochę tylko bym zostawił. Reszta OUT, RAUS, PRECZ! A Sonia Bohosiewicz nie ma czasu grać, bo ciągle zachodzi w ciążę i rodzi, zachodzi w ciążę i rodzi. Jej siostrzyczka to lepsza dupa. Na nią bym popatrzył.

Top811

Żukowska mówi tak jakby miała polipy w nosie ;)
Obsada nie jest zła.

vanilla_sky85

Mi się podobała Sokołowska, chociaż trochę sztuczna była (ale w swej sztuczności nie przebiła Sochy, która wypadła fatalnie w pierwszym odcinku).

ocenił(a) serial na 7
InsideOut

Mnie pasuje Socha i Sokołowska.

ocenił(a) serial na 8
Mother_Earth

Najmniej ciekawie wypadła postać grana przez Małgosię Sochę, bardzo nijako, reszta postaci zapowiada się jak na razie ok, choć dość słabym scenariuszowym zabiegiem jest ukazanie już w pierwszym odcinku tego jakimi "typami" te kobiety ... momentami te postacie wydawały się dość sztucznie skonstruowane. To co mi się podobało to kilka scen w wykonaniu p.Stużyńskiej.

Top811

dokładnie.Stużyńska pasuje jak i Sokołowska.Serial po pierwszym odcinku zapowiada się nieżle.

maciekb80

Tak myślisz? Dla mnie trochę drewniany.

vanilla_sky85

drewniany to był serial "Wszyscy kochamy Mariana" do tego stopnia że zszedł z anteny.Jakoś nie wszyscy pokochali Mariana.

maciekb80

Popieram. Pierwszy odcinek był niezły. Stużyńska wypada najlepiej jako aktorka.

Pemol

Chyba Romana ;) Nie wiem, nie oglądałam tego, więc trudno się wypowiedzieć na temat poziomu drewutni :)
Szkoda mi czasu na durne serialiki. "Przyjaciółek" raczej też nie będę oglądać. Sam odcinek ma pewnie 20 minut, ale na Polsacie czas antenowy to godzina ;)

vanilla_sky85

odcinek trwa 43 minuty nie wliczając reklam

Top811

Niee, tylko nie siostry Bohosiewicz..one są straszne ;/ Sonię lubiłam jeszcze w Usta Usta, ale po tych operacjach wygląda jak kukła i strasznie gwiazdorzy.. a młodsza siostrunia ani nie umie grać, ani nie jest ładna ;p Fajnie ogląda się Stużyńską i Sokołowską bo to dobre aktorki i nie wychodzą jeszcze z lodówki..:P Żukowskiej też nie lubię, ma jakąś irytującą manierę w mówieniu i przez to wydaje mi się mega sztuczna. Ogólnie serial wydaje się średni, raczej szału nie zrobi i skończy się po 1 serii, tak jak Klub szalonych dziewic.

paczi88

Oj tak. Sonia w Usta Usta była super swojską, normalną dziewczyną. A teraz? Ehh szkoda.

Jakby nie patrzeć TVN ma lepszego nosa do seriali. Zarówno tych, które powstają w Polsce, jak i tych na podstawie wersji zagranicznej.

Top811

Mi się wydaje, że obsada jest w porządku. Tzn ja najbardziej lubię Sochę i Sokołowską. Ale reszta średnio. Obejrzałam pierwszy odcinek i na razie bez rewelacji, zobaczymy jak to będzie dalej. Serial podobny do TVNowskiego "Klubu Szalonych Dziewic", który moim zdaniem był lepszy, po pierwszym odcinku miałam lepsze zdanie niż po pierwszym odcinku "Przyjaciółek".

gyall

Sokołowska była najlepsza ;)

agata10424

zgadzam sie.Pokazała inne oblicze.

maciekb80

dokładnie nie grała sztucznie , tak samo jak w na dobre i na złe . Bardzo lubię grę ;D

agata10424

zgadzam się:)

gyall

Również się zgadzam. W "Na dobre i na złe" strasznie mnie drażniła, myślałem, że będzie taka sama w "Przyjaciółkach", ale okazała się zupełnie inna! Wychodzi na to, że Lena jest denerwującą mnie postacią, a Sokołowska bardzo dobrze się w nią wciela. Plus dla niej ode mnie :)

Top811

A mnie się serial bardzo podoba :) i nie wymieniłabym żadnej aktorki na Żukowską, Bohosiewicz czy Książkiewicz...dlaczego? bo wtedy lansowałyby się 4 takie same kobiety o pięknej twarzy i perfekcyjnej sylwetce :) a chyba nie o to chodzi...skoro gra śliczna Socha o zgrabnej sylwetce to dla odmiany przyda się Stużyńska z lekkimi krągłościami :) w innym wypadku serial nudziłby czterema "perfekcyjnymi" kobietami:)

fridkens

dokładnie.Jak dla Mnie żadnej bym nie wymienił.

Top811

Ja Żukowskiej nie trawię. Strużyńska gra świetnie. Socha też świetna. Do Sokołowskiej nic nie mam,ale Liszowska nigdy mi się nie podobała,ale i tak serial nie przypadł mi do gustu,więc raczej oglądać nie będę

Dorota3012

Mi się obsada podoba :D Zgadzam się z wypowiedzią fridkens, bo tak właśnie by było gdyby dobrać same super piękne aktorki, tutaj mamy różnorodność. Liszowska jest irytująca, ale wg mnie gra tutaj ciekawą rolę, doda trochę luźnego stylu. Sokołowska wg mnie gra super! Zazdroszczę jej posady i figury... Hah :D No a Stużyńska jako taka pani domu to też wg mnie dobry pomysł, bo nie jest nudno, historie nie są podobne. Socha ma za to ciekawy charakter i ciekawą sytuację rodzinną. Jestem ciekawa tego serialu. Podoba mi się :D

Top811

Zukowskiej nie trawię, tym bardziej Bohosiewicz! Sokołowska jest dobra w swojej roli, lubię ją i jej postać. Ogólnie najlepiej zagrała Stużynska, chyba najlepsza aktorka wsród tych "przyjaciółek".

ocenił(a) serial na 7
Top811

A moim zdaniem Sokołowska idealnie pasuje do roli bizneswoman. Uwielbiam Sochę, ale w tym serialu jej gra nie podoba mi się. Mam nadzieję, że Inga z czasem się zmieni, bo po 3 odcinkach najmniej mi się spodobała. Stużyńska jakoś mnie nie drażni w roli matki-polki. U mnie jak do tej pory 1. miejsce zajmuje Liszowska. Nigdy za nią nie przepadałam, a tutaj bardzo mi się podoba. Pozytywnie zakręcona, zadowolona z życia, uśmiechnięta i według mnie wygląda mega seksownie. Gdzieś przeczytałam, że chciałaby zacząć odchudzanie, ale nie może ze względu na granie w serialu. Niech tego nie robi, bo wygląda świetnie. I ostatnia sprawa - fajnie, że obok szczuplutkiej Małgosi i Anity pojawiły się dwie nieco grubsze aktorki :)

MsPrevail

Zgadzam się z tobą w 100%. Najbardziej lubię z serialu Sokołowską i Liszowską(chociaż nie przepadam za nią). Socha jakoś tutaj nie zachwyca mnie. A Strużyńska ani mnie nie drażni ani nie jestem nią jakoś specjalnie zachwyconą. Jak dla mnie serial na razie jest niezły. Zobaczymy co będzie dalej.