PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=652377}
6,9 20 tys. ocen
6,9 10 1 19738
8,0 2 krytyków
Przyjaciółki
powrót do forum serialu Przyjaciółki

Piotr czy Rafał?

ocenił(a) serial na 9

Jak myślicie z kim będzie Inga z Piotrem czy z Rafałem?
Ja z początku kibicowałam Rafałowi ale odkąd pojawił się Piotr to już sama nie wiem :P
Piotr jest naprawdę niezły :D

Flu_2

Na Piotra patrzy się bardzo przyjemnie, jest elegancki i przystojny :) Przypuszczam, że po wielu przeszkodach będzie z Ingą, choć tego bym nie chciała. Szkoda go dla takiej szarej myszki kreowanej na ideał.

AvantQueTuDis

szarej myszki???Przecież ta aktorka jest przepiękną kobietą

ocenił(a) serial na 9
AvantQueTuDis

Eee tam ja wole Rafała. Ten Piotr już mnie zaczął wkurzać. Najpierw ucieka a teraz przyjeżdża i chce być znów z Ingą. Ona powinna mieć kogoś na kim będzie mogła polegać, a nie faceta który ucieka przed byłą żoną zamiast jej stawić czoła.
Pewnie nie będziecie się zgadzać z moim zdaniem ale uważam, że Piotr to tchórz. Rafał był przy niej zawsze i cieszę się, że to jego Inga wybrała. Ja bym zrobiła tak samo.
Irytuje mnie tylko, że chyba Andrzej będzie chciał do niej wrócić po nie udanym związku z Dorotą. Masakra ;//.
Myślałam, że ten wątek jest definitywnie zamknięty a tu nie. Dorotce nasuwają się wątpliwości bo nie wiedziała biedna, że bierze sobie faceta z dzieckiem, a właściwie odbija mężatce. Brak słów na takie mmmm :)

__Cleo Sertortii13

Ja też wolę Rafała :)

ocenił(a) serial na 8
__Cleo Sertortii13

tez wole rafala ;p

Flu_2

Uwielbiam Zaniewskiego. Jak już wspomniała AvantQue TuDis, przyjemnie się na niego patrzy :) Wydaje mi się dojrzalszy od Rafała. No i jest lepszym materiałem na ojca. Oprócz tego jest przystojniejszy (:

Stingomaniaczka

Piotr, Piotr, Piotr! /lekki SPOJLER/ tak mi szkoda było Piotra, kiedy widział jak Inga całuje się z Rafałem, swoją drogą, idiotyczna scena - to z tego odcnka z Ipli, czyli tego, którego jeszcze nie było w TV - Piotr miał taką minę, jakby ktoś mu dał w twarz:( /koniec lekkiego SPOJLERA/

Ale Inga mogłaby jeszcze trochę pobyć z Rafałem, żeby Piotr mógł o nią zabiegać :) Ale naprawdę mam nadzieję, że będą razem.

PS: Ja też uwielbiam Zaniewskiego :D

littlelotte52996

Nie oglądałam przedpremierowego odcinka, ale widziałam zwiastun i też jest mi strasznie szkoda Piotra.
Niestety seriale są na tyle przewidywalne, że już od pierwszej minuty scenarzysta podsuwa nam coś na wzór wskazówek jak potoczą się losy bohaterów. A szkoda, bo Piotr emanuje aurą tajemniczości, która szalenie mnie się podoba. Mam nadzieję, że ta historia potoczy się inaczej :D

Stingomaniaczka

Może się toczyć, jak się toczy, byle żeby skończyła się inaczej :D
Piotr jest tajemniczy, poważny, przystojny... Liczę, że będzie miał tam jeszcze do odegrania jakąś - znaczną - rolę. Najlepiej dość romantyczną.
Obawiam się, że mnie ponosi :D

ocenił(a) serial na 8
Flu_2

Obu lubię, ale jakoś wolała bym do Ingi Rafała, jakoś od pierwszego momentu mi do siebie pasują.

Alvidaa

Jestem bardzo zdziwiona, że tyle osób oponuje za Rafałem. Przepraszam za dosadne określenie, ale...straszny frajer z niego. Zresztą podobnie Żurek w roli faceta Zuzy.
Zdecydowanie Piotr! Pojawił się jakiś prawdziwy facet w tym serialu. Z uśmiechem go witamy :)

ocenił(a) serial na 9
Fabulous_Killjoy

uch po 8 odcinku zdecydowanie jestem za Piotrem! Jest mega fajny xD Ale jego rodzinka coś ukrywa skoro się tak ciągle przenoszą :D

Flu_2

Dlatego ten serial mi trochę "Gotowe..." przypomina. Bo jest właśnie jakaś tajemnica, która zapewne się wyjaśni w finale sezonu.
Piotr szarmancki mężczyzna, Rafał infantylny szczeniaczek.
Ot, ,sytuacja z mojej perspektywy :)

ocenił(a) serial na 9
Fabulous_Killjoy

Świetnie ich podsumowałaś :D

ocenił(a) serial na 9
Flu_2

Również na początku wydawało mi się, że Rafał pasuje do Ingi ale teraz gdy pojawił się Piot to on dla mnie jest partnerem dla niej. Choć wydaje mi się, że gdy Inga dowie się, że matka małej żyje na pewno sie pokłócą itp. i wszystko się rozwali...

ocenił(a) serial na 7
madzia124

Mi do Ingi pasuje Piotr, taka jakby chemia jest pomiędzy nimi :) a Rafał to taki stary przyjaciel , nic więcej

ocenił(a) serial na 7
Fabulous_Killjoy

zgadzam sie :) Przystojniak z Niego. Niedawno skojarzyłam, że grał Alexa w polskiej wersji "Brzyduli" Ma w sobie charyzmę, fajny.

ocenił(a) serial na 7
Flu_2

Piotr ^^

ocenił(a) serial na 7
balletka21

Na poczatku bylam za Rafalem ale jak pojawil sie Piotr to zdanie zmienilam:) Tylko ta jego zona...

Flu_2

Po obejrzeniu 12 odcinka zdecydowanie Rafał:) Wcześniej miałam wątpliwości ale teraz nie mam żadnych:)

Flu_2

Mam nadzieję, że z Piotrem, pomimo tej jego żony. Rafał do dla mnie kompletne nieporozumienie, jakkolwiek by nie grał i tak kojarzy mi się z Mireczkiem z Mamusiek, takie ciepłe kluchy. Poza tym zero chemii między nim, a Ingą, podczas gdy na Ingę i Piotra (na placu zabaw, w jego mieszkaniu, w zoo) aż miło się patrzyło. Rafał nieważne jak będzie miły i pomocny i tak mnie nie przekona, przyjaźń tak, miłość nienienie.

jul_filmweb

Rafał. Piotr i Inga mi się nie podobają razem. Mam przed oczami Violettę i Aleksa z "Brzyduli".

Flu_2

Obaj są w porządku. Odrobinkę bardziej wolę Rafała. Jednak coś czuję, że Inga wróci do Andrzeja.

ocenił(a) serial na 9
Flu_2

Piotr, Piotr, Piotr !!!

ocenił(a) serial na 7
Flu_2

Nie Piotr, nie Rafał, a Andrzej!

ocenił(a) serial na 9
radek11g

Ja bym wybrał Piotra, zdecydowanie najprzystojniejszy z całej tej trójki (Piotr, Andrzej,Rafał) a po drugie Andrzej ją zdradził i wybrał inną!! Niech teraz spada :)

ocenił(a) serial na 10
blondynek92

a mnie sie ostatnio snilo, ze Inga wrocila do meza :P

UckerLove

Od razu mi ulżyło, że nie jestem jedyną osobą, której śnią się bohaterowie serialu :D

ocenił(a) serial na 10
littlelotte52996

hahaha :) Tobie tez sie snią? :D ufff nie jestem sama :P

UckerLove

Co prawda nie "Przyjaciółek" (konkretnie: "Brzyduli":)) Załóżmy grupę wsparcia, czy coś xD

ocenił(a) serial na 10
littlelotte52996

hahaha :D jestem za :D zobaczysz Przyjaciolki tez zaczna Ci sie snic :P

UckerLove

Oglądam, oglądam. A konkretnie oglądam tam jednego aktora:D

ocenił(a) serial na 10
littlelotte52996

a kogo? :)

ocenił(a) serial na 10
UckerLove

aaa...Piotr tak? :)

UckerLove

Zaniewski, Zaniewski, oczywiście. A kogóżby innego:D

UckerLove

Jak powiedziała AvantQueTuDis - przyjemnie się na niego patrzy xD

UckerLove

Wykrakałeś. No i przyśniły mi się "Przyjaciółki".

ocenił(a) serial na 10
littlelotte52996

wiedzialam, ze tak bedzie! :) a co Ci sie snilo?? :)

UckerLove

Nawet coś sensownego. Nie tak, jak większość moich snów:D Otóż rzecz straszna tudzież chwytająca za serce: Ingę porwano! Na początku spotkała się ze swoją matką i zostawiła u niej Hanię. A później jakiś gościu porwał ją (w sensie Ingę) i przewoził jakimś pociągiem. Dowiedział się o tym Piotr i ją bardzo bohatersko uratował:) I żyli długo i szczęśliwie:D

Czyli, oczywiście, przyśnił mi się Piotr. How sweet:D:D:D

ocenił(a) serial na 10
littlelotte52996

iscie bajkowy sen :) ciekawi mnie jak to w koncu bedzie...wg mnie Inge co raz bardziej ciagnie do meza...

UckerLove

Też odniosłam takie wrażenie. A Andrzeja do niej, szczególnie, jak poznał ciemną stronę Doroty:)

Ale tak troszkę egoistycznie, to się Dorotce nie dziwię. Facet z dzieckiem... To nie jest takie łatwe, jak się z pozoru wydaje.

ocenił(a) serial na 10
littlelotte52996

zgadzam sie w 100 procentach:)ona w koncu zawsze bedzie "tą drugą"

UckerLove

Tą trzecią:) Bo dla Andrzeja córka zawsze będzie bardzo ważna (on jest całkiem OK, nawet go lubię, ale niech nie wraca do Ingi. Chociaż może lepiej on niż Rafał).
A Dorotka jest głupiutka, ale trochę ją rozumiem. Wydawało jej się, że to takie łatwe.
Przypomniało mi się, jak mówiła Indze, że nie powinna spotykać się z "tatą Oli":D Bo facet z dzieckiem to same kłopoty, dziecko może być śliczne i cudowne, ale z matką zawsze jest kłopot, "wiem po sobie":D

ocenił(a) serial na 10
littlelotte52996

tez to pamietam:) tak, lepszy Andrzej niz ten Rafał...wg mnie w ogole do siebie nie pasuja :/

UckerLove

Wg mnie też. Rafał to taki wierny, stary przyjaciel, ale nie ma między nimi chemii.
Btw, oglądałam kawałek przedpremierowego odcinka na Ipli i Zuza chyba jest w ciąży...

ocenił(a) serial na 10
littlelotte52996

tak,...zalozylam nowy watek odnosnie wlasnie jej ciazy...porazka...

Flu_2

Oczywiście, że Piotr!

Chmurka1910

WOW, co za zdecydowanie... Napisałabym coś sarkastycznego, ale za bardzo się z Tobą zgadzam :D A więc: tak. Piotr, i tylko Piotr.

littlelotte52996

Wolałabym Piotra, ale i tak wiadomo, że ostatecznie będzie z Rafałem.

Chmurka1910

Czemu wiadomo? Pozwól chociaż mieć nadzieję... xD