PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=652377}
6,9 20 tys. ocen
6,9 10 1 19754
8,0 2 krytyków
Przyjaciółki
powrót do forum serialu Przyjaciółki

serial bardzo lubie ale liczba promowanych w nim produktow to przegiecie
rafaello, cappi, orbit, enea, orange, movenpick, nutella....... masakra

wujciowariatuncio

No wiem człowiek ma ochotę wepchnąć im ten przykładowy soczek, słoiczek, torebeczkę w d*pę.
http://www.newcreative.pl/blog/marketing/lokowanie-produktu-w-popularnych-serial ach-jak-wiele-z-nich-jestescie-w-stanie-zauwazyc/

Saray

mam ochotę na to samo. Kurna, rafaello na przyjeciu przedszkolaków. Na mnei tego typu zagrania działają odwrotnie od zamieroznego celu: nie kupuję tych produktów. Ciekawa jestem, czy tego typu reklama działa.

ocenił(a) serial na 7
editb

Ja mam dokładnie tak samo - rzygam tymi produktami, gdy widzę je w sklepie, to odwracam głowę, a podczas oglądania, gdy widzimy kolejne nachalne lokowanie produktu, cała rodzina wzdycha z niechęcią.

ocenił(a) serial na 7
editb

mam to samo

użytkownik usunięty
frotka_w_ultraviolecie

Powiem Wam, że macie trochę ból d***. Nikt nie robi seriali charytatywnie, muszą być na to pieniądze, do tego żeby serial się utrzymał musi przynosić zyski. Jeśli w umowie ze sponsorami pojawił się punkt o lokowaniu produktu to musieli się wywiązać. Tyle w temacie, nie ma co się oburzać.

ocenił(a) serial na 5
wujciowariatuncio

I to zwolnienia akcji serialu tylko po to, żeby widz dobrze przeczytał nazwę produktu...

laleczka874

tak,,, pyszne.pl, pojawiające się non stop. do wyrzygu wręcz

ocenił(a) serial na 8
wujciowariatuncio

Mnie nic bardziej nie wkurza jak reklamy coca-coli w niemal każdym amerykańskim (i - o zgrozo! - nie tylko) filmie. I nie jest to "promowanie", tylko lokowanie produktu, inaczej pieniądze od sponsorów. W drugą stronę też to działa - zakrywa się markę, logo samochodu czy jakiegoś produktu (np.woda mineralna bez naklejki). W serialu były i takie przypadki.