PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=652377}
6,9 20 tys. ocen
6,9 10 1 19783
8,0 2 krytyków
Przyjaciółki
powrót do forum serialu Przyjaciółki
nathalie34

pierwszy odcinek już jest na ipli

ocenił(a) serial na 5
magdanm

Właśnie rano obejrzałam , Anka ładnie wygląda , miała super makijaż .

nathalie34

Ogólnie tak szybko zleciał ten odcinek :(

ocenił(a) serial na 5
adamo001

Witam Cię , ciągle się "widzimy " na tym portalu :)))
Szybko zminął to fakt. Pozytywny odcinek , Paweł się zmienił , ale żal mi Patrycji, że Michał nie przyjechał.
p.s.nie myślałeś żeby wstawić sobie awatar ? Albo własne zdjęcie ?? Miłego weekendu:-)

nathalie34

Ogólnie to myślę, że albo pokierują Michała w stronę romansu i zdradzi Patrycje albo pójdą w stronę romansu ale on odrzuci te laske :D
A co do avatara to jakoś nie wiem, nie przeszkadza mi brak :D

ocenił(a) serial na 5
adamo001

Też jestem ciekawa co ten Michał tam będzie wyrabiał , dwuminutowa scena , a wydawało mi się że był nią lekko zainteresowany.

nathalie34

W sumie nie wiem jak można być zainteresowanym Elżbietą :D

ocenił(a) serial na 5
adamo001

No w sumie kobieta z klasą , bardzo taka delikatna , nie jestem facetem , trudno mi ocenić.

ocenił(a) serial na 7
nathalie34

Owszem, ładnie wygląda, ale z tym kolejnym dzieckiem, to Paweł wyjechał. . . :D Raczej powinni wziąć pod uwagę, że to znów mogłyby być bliźniaki :D Poza tym, to szału za bardzo nie ma. Sprawa Jerzego prawie kompletnie zamieciona pod dywan. Michał nie przyjeżdża. Inga dalej gdera. W sumie dobrze jej tak XD Dagmar jak zwykle miszcz "Zuza" :D "kawa koniecznie" :D :3 Na Dorotkę w ciąży aż miło popatrzeć. A i fajnie, że Stefa znów się pojawiła. :) I w końcu wyszło na moje, że za "taką" Zuzą stoi ojciec, konkretniej jego brak. Po takim czasie sama to przyznała. . .

ocenił(a) serial na 5
CytrynOOwkaxD

No sprawa Jerzego w sumie się wyjaśniła, nie chce znać Zuzy , nie wybaczy jej zdrady , jasno to wyjaśnił. A z tego się cieszę akurat.
Inga to już nie do zniesienia jest , najgorsza , fatalnie gra.
Stefa jak zwykle , zajefajna, uwielbiam jej postać , szczera do bólu.
Zapewne najnowszy odcinek czyli 2 z tej serii już na ipli , jutro obejrzę.
Miłego weekendu :)))

ocenił(a) serial na 7
nathalie34

No u mnie jednak po takim zakończeniu poprzedniego sezonu lekki niedosyt pozostał.
Co do Ingi się zgadzamy, Stefę też lubię. :-) Ja prawdopodobnie poczekam do czwartku.
Dziękuję ślicznie i wzajemnie miłego! ;-)

ocenił(a) serial na 5
CytrynOOwkaxD

Obejrzałam , zabawny odcinek :))
Poczekam do czwartku , co sądzisz, pa.

ocenił(a) serial na 7
nathalie34

Miło, że jeszcze kogoś innego interesuje moje zdanie. :) Powiem tak, Anka zwariowała! Dla mnie to głupota, że chce się zgodzić na kolejne dziecko. Chyba zapomniała czym skończyło się poświęcenie trójce poprzednich. . . Jak to serio dojdzie do skutku, to już współczuję Julce. . . :P A propos, mam nadzieję, że gówniara nie zacznie do tego Weterynarzyka uderzać, bo zwątpię :D Co do Zuzy, to jednak trochę lipa, że ten Jasiek, to Stefy inicjatywa. Już w związek z Wojtkiem się wtrącała. Wolałabym zdecydowanie czysty przypadek. Dla mnie to już sygnał, że z tego nic większego nie wyjdzie. Ale "taa, chyba do góry" tekst odcinka XD Michał dobrze, że w końcu przyjedzie. . . Dagmar mam nadzieję na co dzień nie będzie udawał kogoś kim nie jest.

ocenił(a) serial na 5
CytrynOOwkaxD

:))) Zgadzam się z Tobą w każdej kwestii .
Anka dokładnie , zwariowała , Paweł to Paweł , zaraz mu się odwidzi Anka i będzie gotów ( oby nie ) podrywać jakąś kobietę .
Ale coś mi się wydaje że Patrycja i Michał będą mieli kłopoty małżeńskie , nie przyjechać do żony i małego synka , trochę dziwne , życie na odległość zwykle niszczy związek , inne przyzwyczajenia , a ta co zapraszała go do sauny widać że jest Michałem zainteresowana.
A Dagmarowi lekko sodówka uderza do główki .
Strasznie lubię jego postać , oby pozostał dawnym sobą :D

ocenił(a) serial na 7
nathalie34

Fajnie, że myślimy podobnie ;) Oczywiście, że Anka nie powinna mu ufać tak na sto procent. Czwarte dziecko, to jednak bardzo poważna decyzja. Też myślę, że między Patrycją i Michałem za dobrze teraz nie będzie. Związek na odległość raczej rzadko się sprawdza. . . No właśnie. . . Miejmy nadzieję, że Michał wróci już na dobre zanim zdąży zrobić coś głupiego. Miki to już go na pewno nie poznaje XD Dagmar chyba jeszcze sam się w tym nie odnajduje, ale ja i tak kocham jego duet z Zuzą :D

ocenił(a) serial na 5
CytrynOOwkaxD

Moja ciekawość odnośnie serialu mnie przerosła ;)
Oglądałam już następny odcinek na ipli . Odezwij się jak obejrzysz , fajny i smutny i zabawny :D

ocenił(a) serial na 7
nathalie34

Dopiero obejrzałam, bo wczoraj praca była. Dobrze, że Anka stawia się Pawłowi. Fajnie, że ślub Doroty i Łukasza jednak doszedł do skutku. . . ;) Ale na jej miejscu pewnie też bym się wkurzyła XD Patrycja z Michałem w tym 3 odc dla mnie trochę jak zwierzęta. . . A i jestem stanowczo przeciwna ślubowi Dagmara z Kate :P W ogóle temu związkowi. A Twoje odczucia jak tam? :D

ocenił(a) serial na 5
CytrynOOwkaxD

Bardzo podobne :)
Dagmar wcale mi nie pasuje do Kate, ogólnie żadnej chemii między nimi nie pokazali.
Drażni mnie Inga , rozumiem że ma doła ale brzydko się do Hani odnosi , jeszcze trochę a mała będzie chciała mieszkać z tatą i jego nową kobietą. Ciekawe jak rozwinie się wątek Zuzy i tego przyznam niczego sobie kolegi z dzieciństwa. Pozdrawiam :-)

ocenił(a) serial na 7
nathalie34

Ja od początku byłam przeciwna. Nie wiem co Dagmarowi strzeliło do łba, żeby się żenić :P :D

Ingę już totalnie zlewam, bo bym się tylko wkurzać musiała. Tak jakby, to była Hani wina, że jej z facetami nie wychodzi. :/ Robert niech jeszcze dwa razy pomyśli, nim się zdecyduje. . .

Pani Dyrektor na kumpla z dzieciństwa chyba zaczęła się otwierać, więc kto wie ;) Się okaże na jak długo tym razem. . .
Również pozdrawiam, miłej niedzieli :-)

ocenił(a) serial na 5
CytrynOOwkaxD

Ale się będzie działo w następnym odcinku , znowu wyprzdziłam na ipli , nie mogłam się powstrzymać , he he :D
Ale tego Roberta nie widać , miał się niby przeprowadzić do Warszawy.

ocenił(a) serial na 8
nathalie34

Zgadzam się, ten Dagmar jakoś za bardzo nie pasuje do Kate. Taka trochę sztuczna wydaje się ta para, ale może jeszcze się rozkręcą, kto wie. :)
Mnie też to drażni, że Inga tak beznadziejnie odnosi się do Hani, ona już chyba woli częściej być u ojca i spodobała jej się ta jego nowa dziewczyna.
Ja myślę, że ten kolega Zuzy będzie prędzej czy później jej kolejnym partnerem. :)

ocenił(a) serial na 5
Ramiro_29

Oj , z wszystkim się zgadzam :)))
Inga to już jest tak zazdrosna o własne dziecko że aż żal patrzć, przecież Hania ma ojca , przynajmniej on na nią nie krzyczy.
Anka wreszcie się postawiła i wiecznie nie stoi przy garach !! Brawo dla niej , poza tym świetnie wygląda :))
Życzę Zuzce szczęścia , pasuje do tego swojego kumpla z dzieciństwa !

ocenił(a) serial na 8
nathalie34

No to fajnie, że się zgadzamy. :)
Inga to już sama nie wie czego chce od tego Roberta, jak oświadczył się jej, to jej się nie podobało, teraz jak znowu się chce z nią spotykać i zacząć od nowa to też nie za bardzo, więc nie się wreszcie ogarnie, a nie jeszcze tak się zachowuje wobec Hani. Nie dziwię się jej, że teraz woli być częściej u ojca.
Bardzo dobrze, że Anka się wreszcie postawiła i tak się zmieniła na lepsze, oby tak dalej trzymała. ;)
Ja też życzę Zuzie szczęścia, bo ją bardzo lubię i też tak uważam, że pasuje do tego Janka. :)

ocenił(a) serial na 7
nathalie34

Jakoś ostatnio nie było czasu. . . Też w końcu jestem po :) Akurat w tym odc, to Ingi mi było szkoda. Mnie też by pewnie bolało, gdyby własne dziecko wolało nową dziunię tatusia. Tyle tylko, że ona po części sama jest sobie winna. Chyba to w końcu ogarnęła. :D
Podryw "na łosia" trochę żenua, ale Zuzka z tym Jaśkiem ładnie wygląda i na pewno plus za to, że pomimo kilku godzin spędzonych tam w tym aucie nawet pocałunku nie było. Wspólne dzieciństwo, to jednak wiele znaczy :P
Pati się na Michała wkurza i moim zdaniem ma świętą rację.
A i Darek mógłby w końcu olać, to czego chce jego mamusia i pomyśleć o sobie.

ocenił(a) serial na 5
CytrynOOwkaxD

Z wszystkim się zgadzam :D
Szkoda że Inga i Ania stracą muffiniarnię , lubiłam to miejsce , miłe , kolorowe i nastrajało optymistycznie .

ocenił(a) serial na 7
nathalie34

Nasze dyskusje chyba powoli tracą sens. . . Z prawie wszystkim się zgadzamy :D
Lokalu pewnie, że szkoda. Nie dość, że fajne miejsce, to jeszcze tak jakby symbol niezależności dziewczyn i ich wzięcia życia we własne ręce.

ocenił(a) serial na 5
CytrynOOwkaxD

Hej , Coraz nudniej , jak dla mnie .
Postać Doroty " przerysowana " do granic możliwości , kto normalny tak się zachowuje ? Że też ten Łukasz z nią wytrzymuje , podziwiam go . Wrzeszczące blizniaki , zachowują się jakby miały po 4 latka a nie 12 .
Biedny Sebo , mam nadzieję że nie złamał kręgosłupa..
Z Anką też lekka przesada , nagle luksusowa pani domu ?

użytkownik usunięty
nathalie34

Ten cały powrót Anki do Pawła to moim zdaniem jakieś nieporozumienie. Wątpię, że on się zmienił. Widać to po tym, jak traktował pracę Anki. Kompletnie jej nie wspierał, uważał jej pracę za nieważną i okazywał jej to na każdym kroku. Chce kolejnego dziecka, ale zapomina, że wtedy przez kilka miesięcy będzie "post". No i nawet po porodzie zajmując się dzieckiem, Anka nie będzie miała czasu na zrobienie makijażu i fryzury. Jak już wcześniej pisałam, nie wierzę w tą jego "cudowną przemianę", więc moim zdaniem zacząłby wtedy sobie szukać kolejnej panienki do łóżka. No i znowu zaczął zarządzać czasem Anki jak przed rozwodem. Nie wiem co scenarzyści mieli na myśli, ale temu "związkowi" to ja długiej kariery nie wróżę.
Czemu się tak uczepiliście tej Ingi? Fakt, sama już nie wie czego chce, wolałam ją w pierwszych dwóch-trzech sezonach, ale nie jest aż taka zła. Ciekawe czy Robert w końcu dorośnie, czy dalej będzie dawał się niańczyć siostrze. Szczerze mówiąc wolałabym, żeby nie był z Ingą. Jakoś tak mi do siebie nie pasują. Piotr mógłby wrócić do serialu. Moim zdaniem był najciekawszy ze wszystkich panów, z którymi spotykała się Inga.
Coś mi się wydaje, że ta "koleżanka" Michała nie kręci się przy nim bez powodu. Odniosłam wrażenie, że niezbyt ją obchodzi to, że on ma żonę i dziecko. Bezczelna laska. Pewnie zrobią z tego jakiś romans albo "wypadek" po alkoholu.
Szkoda, że Zuza już nie jest z Jerzym. Skopała sprawę. Mogliby do siebie wrócić. Wątpię, że między nią a tym "kolegą z dzieciństwa" coś będzie. Może pojawi się ktoś nowy później?

ocenił(a) serial na 5

Krótko i na temat , nie wiem , ale ta Inga działa mi strasznie na nerwy ! Aktorsko kiepsko wypada Socha , może dlatego . I ogólnie ciągle się miota. A Robert absolutnie do niej nie pasuje , żadnej chemii między nimi nie widać, siostrunia niańczy prawie 40 letniego faceta , słaaabeee...!
Kumpela Michała strasznie irytująca , mam wrażenie że jest nim mocno zainteresowa, miała ale minę jak Pati odebrała telefon Michała ! Oby się od niego odczepiła.
Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 7
nathalie34

Co do nudy, dla mnie również. Do tego stopnia, że ostatnio zwyczajnie zapomniałam o odcinku :D Zresztą nawet na tym forum już chyba tylko my. . . No wypadkowo ktoś się odezwie, ale gdzie reszta dawnej "ekipy"? :D
Dorotka zdecydowanie przesadza, świruje ze wszystkim, nie wiem. Może dlatego, że to jej pierwsza ciąża. Również Łukasza podziwiam, jak najbardziej.
Ta "luksusowa pani domu" to i dla mnie jakieś kompletne nieporozumienie. I co to w ogóle niby ma wspólnego z usługami kosmetyczki? . . .
Michał albo nie widzi, że Edyta na niego leci, albo udaje idiotę. Blondi widać ma kompletnie ma w du* że gość ma żonę i dziecko XD

ocenił(a) serial na 5
CytrynOOwkaxD

Obejrzałam premierowy na ipli . Znowu nuuudą trąci . Liczyłam na coś więcej .
Aj, brak pomysłów .
Dokładnie, brak dawnej ekipy , wszyscy komentowali z emocjami , a tu my tylko zostałyśmy. Nie widziałam nawet żeby ktoś założył nowy temat. Chyba tylko z przyzwyczajenia to oglądam ,szkoda.
Pozdrawiam , miłej niedzieli , piękna pogoda ma być :)

ocenił(a) serial na 7
nathalie34

Więc chyba się nie będę śpieszyć, zobaczę jeszcze :P Mogę jedynie podtrzymać, że siódma seria powinna być ostatnią. . .
A no właśnie, nawet tu nie to samo, gdzie Hans, Marajka, Nunax. Ehh no tak to już chyba jest. Właśnie, przyzwyczajenie. . .
Również pozdrawiam i wzajemnie miłej niedzieli! No podobno, lato prawie :)

ocenił(a) serial na 7
nathalie34

Cóż można dodać po kolejnym odcinku. . . Tak jak myślałam, robienie sobie szefowej z przyjaciółki, to idiotyczny pomysł. Niech Zuza z Ingą uważają, bo zapłacą za to tą przyjaźnią. Chociaż to serial i wiadomo, że tak nie będzie :P
Matka Pawła nieźle odwala :D haha "tato" :D masakra. Tekst o cyckach od wnuków też mogli sobie darować. Dzieciom kazać rzucać takie teksty?. . .
A reklamy avon robią się coraz bardziej odrzucająco nachalne.
Patrycja niech w końcu coś zrobi z tą Edytą, bo laska skrupułów nie ma. Michał też nie powinien ukrywać przed nią problemów, bo ona już w głowie kuchnię urządza, a już wiadomo, że mieszkania nie będzie. . .
Pominę już ten brak realizmu już nie tylko z tym, że one zawsze mają dla siebie czas, ale teraz też samotna matka z debetem na koncie szalejąca na zakupach.
Podsumowując odcinek bez Dorotki od razu traci na wartości ;) A Ty jak tam? Oglądasz jeszcze? :)

ocenił(a) serial na 5
CytrynOOwkaxD

Oglądam , ale to już nie ten sam serial co kiedyś.
A matka Pawła to już przegięcie na maxa , durniejszego pomysłu scenarzyści nie mogli mieć.

ocenił(a) serial na 7
nathalie34

Dawny klimat minął już jakiś czas temu. Pomysłów im widać brakuje.

CytrynOOwkaxD

gdzieś mi się rzuciło w oczy, że ma być kolejny sezon

magdanm

No przewinęło mi się chyba przy ciąży Sienkiewicz, że musi być za trzy miesiące bo kolejny sezon zaczynają kręcić. Ale akurat s07e09 to póki co najlepszy odcinek sezonu. Ale faktycznie czegoś dość mocno brakuje.

ocenił(a) serial na 7
magdanm

No pewnie, że będzie. Trzepią na tym hajs ;)