PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 353 tys. ocen
8,2 10 1 352685
8,6 43 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Jestem świeżo po obejrzeniu (po raz drugi) całego serialu i właśnie takie mam odczucie co do wątku głównego. .

Od pierwszego odcinka pierwszego pierwszego sezonu do ostatniego odcinka ostatniego sezonu (10 lat!!!) wszystko w praktyce kręci się wokół dwójki ludzi, którzy co chwila schodzą się i rozchodzą… Gdyby zamknięto ten wątek gdzieś w połowie serialu to byłoby ok, a później stało się to już strasznie żenujące!!!

Druga kwestia to romans Rachel i Joey`a.
Skoro wpleciono do serialu ten wątek to dla mnie oczywistością było, że oni powinni na koniec być razem bo najzwyczajniej dużo bardziej do siebie pasowali (nawet powstał obszerny wpis na ten temat -https://www.cosmopolitan.com/uk/entertainment/a11807508/joey-rachel-friends-tog ether/-).
Natomiast zakończenie ich związku było szczególnie komiczne.
Skoro byli tak mega-wielkimi przyjaciółmi, że aż nie mogli się ze sobą przespać, to był idealny materiał by pokazać jak ich miłość dojrzewa (w ich wykonaniu byłoby to na pewno dużo fajniejsze niż w przypadku Monici i Chandlera)… a w zamian pokazano jak rezygnują po pierwszej randce….

Tak więc ogólnie serial świetny ale wątek główny praktycznie na poziomie „Mody na sukces”.