PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 353 tys. ocen
8,2 10 1 352734
8,6 43 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Wciąż pojawiają się tu i ówdzie opinie, że Friendsi nie prezentują dobrej gry aktorskiej. Często np. spotyka się opinie, że Aniston wyjątkowo potrafiła coś w jakimś filmie pokazać, bo wcześniej grała w Przyjaciołach gdzie zdolna była zrobić ledwie parę min i na tym - jakoby - kończyły się jej umiejętności aktorskie. Co Wy o tym sądzicie? Jak dla mnie to kompletna bzdura i jakieś dziecinne uprzedzenie, że sitcom oznacza beztalencie.

Lost_in_Time

no wlasnie, to tylko serial ;) ktory z reszta uwielbiam ale na gre aktorska zwracam szczegolna uwage bardziej w flimach cxzy tez sztukach. co friendsow jakkolwiek nie graja sa po prostu niesamowicie zabawni i mi to osobiscie wystarczy ;)

ocenił(a) serial na 9
marii77

Czy rzeczywiście jedynie zabawni? Powiedziałbym, że znacznie więcej ten serial wnosi, niż jedynie humor, szczególnie jak się go ogląda odcinek za odcinkiem. Zresztą - wydaje mi się, że humor na takim poziomie jak w Friends bardzo wiele wymaga od aktora; być może gry specyficznej, ale z pewnością niełatwej. Oczywiście bardzo wiele zależy od scenariusza jednak znakomitych komedii jest tak niewiele przede wszystkim dlatego, iż bardzo trudno jest zagrać tak, ażeby widza rozśmieszyć.

Tym bardziej wydają mi się godne pożałowania opinie, które ocenę gry aktorskiej uzależniają od powagi (niejako klasyczności, czy dramatyczności) roli i filmu.

ocenił(a) serial na 9
Lost_in_Time

Ja uważam, że gra aktorska w Przyjaciołach jest naprawdę dobra i nie mam jej nic do zarzucenia ;)