Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 358 tys. ocen
8,2 10 1 357679
8,5 36 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Chandler- największe poczucie humoru, sarkazm, wyluzowana osobowość, tak samo dobry przez wszystkie sezony, wg mnie jedna z najlepszych postaci komediowych w historii telewizji.
Ross- poczucie humoru i sarkazm jak u Chandlera + zabawne fanaberie i natręctwa jak u Monicy, pierdołowaty w śmieszny(a nie wkurzający) sposób, wg mnie najlepszy był od rozstania z Rachel, stał się bardziej cyniczny, sarkastyczny, a mnie romantyczny i flegmatyczny, można powiedzieć, że odżył (chociaż i tak im zawsze kibicowałem). No i fantastycznie zagrany, wg mnie najlepszy aktorsko obok Chandlera. Aż dziw, że to Perry i Schwimmer zrobili najmniejszą karierę po serialu.
Phoebe- abstrakcyjne poczucie humoru, kolorowa, fajne podejście do życia
Monica- nerwica natręctw, mania dominacji, ale dobre serce, często też zabawne riposty
Rachel- momentami urocza i zabawna, ale ogólnie wkurzająca, egoistyczna, zdziecinniała i toksyczna
Joey- jak dla mnie kretyn, zbyt komiksowy i infantylny, ale też miał zabawne momenty, wg mnie przesadna wyrazistość przechodząca w sztuczność, zarówno samej postaci, jak i gry aktorskiej.
Kolejność od moich ulubionych do najmniej przeze mnie lubianych. Pamiętajcie, że to moja własna opinia, nie wkurzajcie się zbytnio jeśli obraziłem Waszych ulubionych bohaterów :p .

ocenił(a) serial na 10
raVadrian

Rozwiń toksyczność Rachel ;>

ocenił(a) serial na 10
m_a_c_88

To jest ogólny opis, trudno wgłębiać się we wszystkie odcinki i szczegółowo dowodzić każdej cechy. Jej toksyczność zawiera się w pozostałych negatywnych przymiotach- egoizm i zdziecinnienie, chęć bycia w centrum uwagi za wszelką cenę, manipulowanie ludźmi. Ważniejsza była dla niej praca od Rossa, zerwała z nim, ale chciała w całości zrzucić na niego winę i taki też warunek postawiła przed ponownym związaniem się(wiem, że to kontrowersyjna kwestia, ale jak mówiłem to jest tylko moja opinia). Nie chciała być z Rossem, ale chciała namącić w głowie Rossowi przed ślubem i zepsuć mu ślub, a później zgodziła się jechać z nim w podróż. Nie chciała być z Rossem, ale nie chciała pozwolić na to , żeby umówił się z jej siostrą, chociaż sama chciała związać się z jego najlepszym obok Chandlera przyjacielem. Ze wszystkich sezonów można by tego wyciągnąć więcej. Nie mówię, że to całkowicie negatywna postać, ale dużo rzeczy mnie w niej wkurza.

ocenił(a) serial na 10
raVadrian

Raczej się mylisz, Chandler nie był aż tak wyluzowany. Żartami zasłania swój strach, nieśmiałość, niepewność. Nie miał udanego dzieciństwa i wszystko obracał w żart - to raczej maska niż prawdziwy luz.

ocenił(a) serial na 10
nikah

Może i tak, ale z drugiej strony był takizrównoważony i na różne dziwne zachowania i teksty innych reagował z pewnym zdrowym rozsądkiem, oczywiście przy tym żartując. W związku z Monicą ona była taką wybuchową i emocjonalną osobowością, a on ją sprowadzał na ziemię. To samo w przyjaźni z Joeyem.