Owszem,miał parę fajnych tekstów,ale żeby nazywać go kultowym czy niesamowiym,ech...ale o gustach się ponoć nie dyskutuje
Skoro jakiś serial leci w telewizji przez dziesiąć lat i przez ten czas bije inne seriale w oglądalności na głowę, skoro są ludzie którzy oglądali wszystkie serie po kilka razy (ja np. :D), to chyba można "zaryzykować" stwierdzenie że jest kultowy.
Ja uwielbiam przyjaciół, ale nie każdy serial, który leci 10 lat w TV jest świetny.
Nie wiem ile pokazywany jest Klan i w zasadzie nie wiem o czym jest ale chyba kręcą go już dłuższy czas, tak jak i inne tasiemce, np M jak milosc, Na wspólnej, masa to ogląda.
Przyjaciele są zupełnie innym serialem oczywiście i nie zmierzam do porównywania ich do polskich produkcji, tylko neguję argument 10 lat.
Jeśli ktoś przyjaciół nie lubi ;P to ok, ale ja uwielbiam ten humor, mimikę, sposób w jaki mówią oraz ich absurdalne sytuacje.
A ciągle śmieję się z ich "przygód" albo chociaż uśmiecham.
Wymiękłam przy scenie, gdy Joey założył sobie indyka na głowę ;)
A gdy Monika zapytała: Who`s this?, on podpowiedział: It`s Joey! Niby proste, ale ton wypowiedzi był bardzo komiczny. :D
Albo gdy Chandler naśladował słynne Janise`s: O! My God!
Hej :) mam do Ciebie pytanie. Piszesz, że widziałeś kilka razy ten serial to będziesz wiedział.
Dlaczego jak ostatnio leciał na TVN Siedem to w niektórych odcinkach sceny były skrócone?? Po porównaniu z YouTube kilka fajnych scen niestety było brak. Pytam, bo oglądam właśnie nagraną przez kolegę wersje z TV a wcześniej oglądałem sobie wybrane scenki na YouTube.
PS... masz może ten serial, ale na DVD (ew. DVD RIP)?? Byłbym wstępnie zainteresowany
Dziękuję z góry na odpowiedź
Pozdrawiam
Jak ktoś mi poda drugi tak śmieszny i znany serial na świecie to mu coś kupię:D
Po pierwsze: zdobył tysiące różnych nagród.
Po drugie: w internecie jet setka filmów z wywiadami, rozdaniami nagród, scenami po za planem itd...
Po trzecie: Jak komuś powiesz "serial Przyjaciele", to od razu będzie wiedział o co chodzi, co to za serial, coś na pewno o nim umie powiedzieć.
Po czwarte: serial się skończył 4 lata temu a on ciągle żyje swoim życiem i każdy pamięta Przyjaciół. Jest tyiące fun-klubów, komentarzy od ludzi którzy proszą o kolejną serie!!
To jest kultowy serial.
Zdobył tysiące różnych nagród? Pokazałaś, że kompletnie nie masz pojęcia o czym mówisz i ponosi cię wyobraźniaXDDD Ten serial został zmiażdżony przez nadawanego w tych samych latach swojego konkurenta Frasiera- najbardziej nagradzany serial w historii. Przyjaciele 6 emmy, Frasier 37 w tym jako jedyny serial w historii emmy dla najlepszego serialu roku przez 5 lat z rzędu. Przyjaciele 1 Złoty Glob i 10 nominacji, Frasier 3 i 24 nominacje. Gdzie masz te tysiące nagród?xD Przyjaciele są jednym ze słabiej nagradzanych seriali. Mam nadzieję, że przez 10 lat od kiedy napisałaś ten post, trochę się nauczyłaś o serialach i nie mówisz już takich nieistnijących faktów. Pozdrawiam:)
serial jest kultowy i basta :P a jak nie umiesz go docenić to twój problem :P
nie... a teraz na poważnie
akceptuję że masz inne zdanie jednakże go totalnie nie rozumiem
jak można nie śmiać się z przyjaciół.... znam osoby które go nie oglądały jednakże nawet one jak oglądają któryś z odcinków to się śmieją....
fakt mój arument z tym że coś leci przez 10 lat to jest kultowe może i był troche chybiony.( chodziło mi bardziej o to że przez te 10 lat miał tak dużo ludzi go oglądało).
Ten serial kultowy jest czy to się komuś podoba czy nie.
Świat według Bundych to też kultowy serial i tu raczej też nie powinno być dyskusji.
Jedyna różnica jest tak że Friendsi są kultowi dla szerszej grupy odbiorców.
Ja osobiście lubie obydwa seriale, ale Friendsów znacznie bardziej. Jak na mój gust poczucie humoru w Bundych jest troche za bardzo dosadne, coś jak żarty Majewskiego niby śmieszne, ale troche za prostw.
sprostowanie błedu w poprzednim poście
ma być : chodziło mi bardziej o to że przez te 10 lat tak dużo ludzi oglądali Friendsów)
A ja np. lubie się śmiać, lubie oglądać Majewskiego, lubie oglądać Friends(co ja gadam, ja kocham ten serial!) a Bundych nie jetem w stanie wytrzymać. No po prostu ten serial do mnie nie przemawia, nie jest skierowany do mnie, nie, nie, nie...
Ludzie, sa gusta i gusciki o tym sie nie rozmawia, jedni uwazaja ze Przyjaciele sa kultowi a drudzy ze Plebania, kwestia smaku.
Nawiasem mowiac, AL, twoje argumenty sa naprawde na niskim poziomie, nie wiem czy ty chesz zeby ludzie przestali ten serial ogladac, interosowac sie nim, naklonic do Bundych? Swiat wedlug Bundych nawet nie dorasta Przyjaciolom do piet, cala fabula jest zenujaca, czego nie mozna powiedziec o Przyjaciolach. No ale tak jak mowilem sa gusta i gusciki, kazdy ma swoje zdanie.
Al, przestań sie już błaźnić tymi tekstami. Chyba w dzieciństwie miałeś jakiś uraz że teraz wyżywasz sie nawet na serialach. Friends to świetny serial, a taki zakompleksiony frajer który umie wydusić z siebie tylko kilka słów w stylu "Pierdu pierdu pierdu" nie powinien go oceniać. Może czasem masz racje ale żeby ktoś Cie zaczął szanować powinieneś wyrażać się w mniej prostacki sposób.