PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 352 tys. ocen
8,2 10 1 351811
8,5 41 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Który odcinek waszym zdaniem jest najlepszy???
Mnie osobiście najbardziej podoba się odcinek o świecie dziękczynienia w 5 sezonie

użytkownik usunięty
DominiQuue

to jest zbyt trudne pytanie. nie umiem wybrać... mam metlik w glowie jak joey kiedy kazali mu zdecydowac czy woli dziewczyny czy jedzenie ;)

ocenił(a) serial na 9

1. joey robił meble w mieszkaniu i przewiercał się do chandlera
2. ten w którym spotkali się po raz pierwszy (retrospekcja, joey leciał na monice, rachel na chandlera, a phoebe z rossem)
3. ten kiedy joey wprowadził się po raz pierwszy do chandlera
4. duzo duzo wiecej

ocenił(a) serial na 9
DominiQuue

Najlepszy??????????????????
Dla mnie najlepszy byl chyba ten jak Chandler nie wytrzymal i powiedzial ze kocha Monike (a juz mial sie calowac z Pheobe...)
Chociasz ten odcinek z Najgorszym Swietem Dziekczynienia ( w ktorym po raz pierwszy Chandler powiedzial Monice ze Ja kocha a Ona miala na glowie indyka..)tez byl niezly...te marchewki i uciety palec...To chyba przez moja romantyczna nature wybralam wlasnie te odcinki!!!! A tak wogole to kocham wszystkie!!!!!!!!! Kazdy conajmniej w 65% jest bekowy (oczywiscie po 10 razie)Pozdrawiam

DominiQuue

Każdy odcinek jest niepowtarzalny ostatnio jednak najlepszy ubaw miałem na odcinku jak Chandler i Monica robili własnoręczne prezenty a Ross uczył dziewczyny Unagi;p

ocenił(a) serial na 9
rafal_18

No no a nie byla to moze kanapka z lososiem??????!!!!!!:):) Ale Monika za to miala Unagi!!!!! Fakt beka k.a.r.a.t.e.j...:):):)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

sushi, a nie kanapka z łososiem. 'salmon skin roll'.

uwielbiam te 'sprzed lat' i alternatywne, np. z byłymi świętami dziękczynienia; wspominamiem kiedy wszyscy prawie się ze sobą przespali; z could have been etc.
i te, gdzie się kłócą, wypominają sobie swoje przewinienia (np. z lekarzami i 'zamianą' rachel i moniki; z wyjawianiem sobie sekretów przez rossa, chandlera i monikę).

ocenił(a) serial na 10
DominiQuue

Mój ulubiony to jest ten z urodzinami Rachel z sezonu 2.

ocenił(a) serial na 8
kasig194

tak, zdecydowanie najbardziej lubię urodziny Rachel :)

DominiQuue

odcinek z unagi! :D

ocenił(a) serial na 9
loris_clitoris

też lubię z urodzinami,a poza tym z Brucem Willisem i siostrami Rachel

ocenił(a) serial na 10
fenix

7x11 - jeden z lepszych, jeśli nie najlepszy.

ocenił(a) serial na 10
2903

Sorry błąd pomyliłem odcinek najlepszy jest 7x10.

ocenił(a) serial na 10
DominiQuue

Wow nie umiem powiedzieć jednego... już bardziej, który mi się najmniej podoba, ale i nad tym musiałabym się zastanawiać, bo chyba wszystkie kocham :)

ocenił(a) serial na 10
DominiQuue

Wszystkie? :D
Strasznie ciężko wybrać, ale jeden... hmmm... Bardzo lubię ten z quizem między Monicą i Rachel a Joeyem i Chandlerem w któym wygrywają mieszkanie :D Święta dziękczynienia też zawsze były świetne

Astral_3

Zgadzam się z kolegą powyżej :)

Dodatkowo dodam że bardzo mi się podobał "Ten z kanapką Rossa" oraz "Ten z Unagi" :D

DominiQuue

Mam trzy ulubione. Z sezonu 4, kiedy Reachel i Monica grały z Chandlerem i Joeym o mieszkanie, z sezonu 5, jak Chandler miał "randkę" z Pheobe oraz w sezonie 8 odcinek ze świętem dziękczynienia.

cat_is_black

Dużo jest świetnych, ale chyba najbardziej lubię ten odcinek z 6 sezonu w którym po raz pierwszy pojawia się Jill xD.

ocenił(a) serial na 10
DominiQuue

no dla mnie najlepszy był odcinek, w którym Ross chciał wyjaśnić dla synka, na czym polega święto Hanuki(nie wiem czy dobrze napisałam) i przebiera się za pomocnika mikołaja- pancerniaka hehe

ale dla mnie tak w każdym odcinku znajdzie się przy najmniej jakiś świetny moment:)

ocenił(a) serial na 10
snapple

ciezki wybor , ale takie , ktore mi zostaly w pamieci: chyba jak Pheobe jest statystka na planie filmu Joeya , Unagi :)) , ej no nie wymieniliscie 1 odcinka, ktorego myslalem , ze wymienicie jako pierwszy!! :) a mianowicie Smelly Cat !!!!!!! :))))) smelly cat, smelly cat what are they feeding you :) albo jeszcze z basseballem, swietny rowniez byl chyba w 1 sezonie jak ponownie spotykaja Janice i monica do wszystkich dzwoni, budzi mowiac kogo spotkali u Chandlera :) ojej mnostwo tego nie bede juz pisal bo bedzie jeszcze wiekszy chaos :)

ocenił(a) serial na 10
wine_bae

Ja mam 3 ulubione odcinki i ciężko mi wybrać który z nich jest najlepszy:
5x14 - The One Where Everybody Finds Out ( "Oni wiedzą, że my wiemy, że oni wiedzą, że my wiemy" - świetne to było, za każdym razem gdy oglądam ten odcinek płaczę ze śmiechu)
4x12 - The One With The Embryos (scena jak dziewczyny założyli się z chłopakami o to kto lepiej kogo zna jest rewelacyjna, szczególnie moment jak Ross się pyta dziewczyn "Czym się zajmuje Chandler Bing? " i ta odpowiedź Rachel... Myślałem że spadnę z krzeszła)
7x11 - The One With All The Cheesecakes (końcowka odcinka rozbraja :D Szczególnie scena kiedy Rachel i Chandler jedzą sernik z podłogi i nagle przychodzi Joey, wyjmuje widelec i pyta się "To co jemy? "). Świetne to było :D

ocenił(a) serial na 10
Dexter_2465

Uwielbiam prawie wszystkie odcinki więc ciężko wybrać ulubiony..mogę dać kilka tych które mi jakoś najbardziej 'zapadły' w pamięć i które może nawet lubię najbardziej:
-Ślub Rossa i Emily (pomyłka imion przy ołtarzu xD).
-Ślub Phoebe(ogólnie cała akcja z tymi przygotowaniami itd.)
-Te 2 odcinki z siostrą Rachel - Jill.
-Święto dziękczynienia i przyjazd drugiej siostry Rachel - Amy(to chyba mój ulubiony xD).
-Ten w którym Rachel i Phoebe poszły na spotkanie z ojcem Rachel żeby mu powiedzieć o ciąży a Chandler i Joey byli na 'wieczorze pokawalerskim' na którym zamiast striptizerki pojawiła się prostytutka.
-Ten w którym Joey wyznał miłość Rachel xD
-Te z 48-godzinnym porodem Rachel.
-Ten w którym Monica i Chandler się pokłócili i Monica odkryła zamiłowanie do hazardu a Rachel i Ross upili się i po pijanemu wzięli ślub.
-Ten w którym Phoebe poszła na spotkanie z rodzicami Mike`a.
-4 ostatnie ;).

ocenił(a) serial na 10
Avrione

a mi najbardziej podoba się ten, w którym Phoebe dowiaduje się ze urodziny ma kiedy indziej niż myślała i jest zła że nie zorbiła wszystkich rzeczy które chciała zrobic do 30 roku życia a w tedy Joey chce ja pocieszyć i cąłuje ja, bo ona chciał do 30-stki przeżyć idealny pocałunek xD uwielbiam ten moment i Joeyego ;) =)

Dexter_2465

4x12 i 5x13 - 2 najlepsze, prawda.

użytkownik usunięty
Wojtky

ten w ktorym grają w futbol pod blokiem, mistrz świata, fajne sceny i podkład muzyczny.
ten w którym jest quiz z wiedzy i przegrane mieszkanie

ocenił(a) serial na 10

Który to był numer epizodu z tym quziem?

ocenił(a) serial na 10
DominiQuue

Mam dwa ulubione odcinki:
1.Kiedy dziewczyny z chłopakami grają kto kogo lepiej zna, a nagrodą jest mieszkanie.
2.Kiedy Chandler i Joey pilnują Bena bo Ross i Monika pojechali do szpitala.

ocenił(a) serial na 10
Malugest

1. Odcinek z Unagi
2. W którym gościnnie wystąpił Brad Pitt
3. Ten z Listą
4. Ten w którym kuzynka Rossa i Moniki przyjeżdża
5. Kiedy założyli się kto lepiej kogo zna.
6. Ten w którym gościnnie wystąpiła Dakota Fanning.
7 W którym Ben zostaje pod opieką Chandlera i Joey'go i go gubią.

ocenił(a) serial na 10
Pinkaa

Hmmm, trudno wybrać jeden,ale ja np. ciepło wspominam odcinek z kuponami na loterie i gołębiem, albo jak Mon i Fibs depilowały sobie włosy woskiem i tak krzyczały,że chłopaki wpadli do ich sypialni z kijem baseballowym ,a potem musieli tam siedzieć gdy Rachel kłóciła się z Rossem i w ogóle to uwielbiam jak podsłiuchuja siebie nawzajem :D

DominiQuue

Boski był ten, gdzie był Brat pitt . " I hate you.." xDDD

ocenił(a) serial na 10
DominiQuue

1.Ten w którym Phoebe spiewała dzieciom prawde (2x12)
http://www.youtube.com/watch?v=6ZppJrND0xU

2.Kaseta Video(8x04)
3.Ten w którym Joey musiał tańczyc z dozorcą(4x4)
4.Ten w którym Chandler nie mogł żartowac z przyjaciół i nie mógł wytrzymac by cos nie dogryźć Rossowi gdy go zobaczył w skórzanych spodniach(dobre... hehe)
5.Gdy na świeta przyjeżdza siostra Rachel i zastanawia sie komu Rachel oddałby dziecko gdyby oboje umarli z Rossem.Wybucha kłótnia a na koniec rozmowy Joey odpalił...A kto musi umrzec zebym ja dostał dziecko(hahahah...trzeba to zobaczyc na własne oczy)... (9x8)
6.Jak Chandler siedział zamnkiety w skrzyni (4x8)

ocenił(a) serial na 7
DominiQuue

Mnie bardzo podobał się odcinek ze wspominaniem święta dziękczynienia ( czasy high school ), oraz kiedy Chandler oświadcza się Monice, a po za tym wszystkie pozostałe :)

DominiQuue

o pokerze i o sukniach ślubnych :)

ocenił(a) serial na 10
smerfetka

TO nie jest mój ulubiony odcinek, ale ta akcja rozwala mnie za każdym razem :D
7x10
Scena gdy Ross próbuję Benowi opowiedzieć o święcie "świeczki" (hannukah)
No po prostu mistrzostwo haha, ten pancerniak nie nie... idę to obejrzeć raz jeszcze :D (boję się tylko, że jak obejrzę to za dużo razy to ww końcu kiedyś przestanie mnie bawić, ale póki co dalej bawi, oglądam, narka :D)

ocenił(a) serial na 8
guli_radom

Moim zdaniem jeden z lepszych to z udzialem Brata Pitt'a :DD Ale w kazdym odcinku bylo cos co mnie rozbawilo :P

DominiQuue

dorzucę jeszcze ten kiedy Joey robi mebel do pokoju i moment, w którym przewierca się wiertarką przez ścianę tuż przy głowie Chandlera ;) no i jak przepiłował mu drzwi na pół

ocenił(a) serial na 10
DominiQuue

Trudno jednoznacznie wskazac ten "jeden" najlepszy, mi najbardziej podobały się te trzy:
- gdy Joey i Chendler wygrywają mieszkanie od Moniki i Rachel
- gdy Rachel ogląda vhs gdy nie miała iśc z kim na bal i chciał z nią iśc Ross
- ślub Rossa w Anglii (generalnie wszystkie odcinki z tym związane).

DominiQuue

Ten, który chyba najbardziej zapadł mi w pamięć, bo dosłownie płakałam na nim ze śmiechu: "The one where Ross is fine" (10x02) (David Schwimmer po prostu przeszedł samego siebie) i pamiętam, że za pierwszym razem rozwalił mnie odcinek z Holiday Armadillo (7x10) :D. Poza tym Unagi było rewelacyjne, oczywiście odcinek z zakładem o mieszkania, kiedy Joey mówi po francusku. Generalnie kocham wszystkie 10 sezonów i dłużej zajęłoby mi zastanawianie się, które odcinki lubię trochę mniej ;)

ocenił(a) serial na 10
wrota2

Ten, w którym na święto dziękczynienia przyjechała siostra Rachel - Amy oraz ten w którym Mike wprowadza się do Phoebe i ona musi pozbyć się obrazu Gladys...

Joe_Black1

tak ten Gladys jest świetny zwłaszcza jak straszy jpeya (trzeci raz w tym tygodniu) a potem monica straszy ją

ocenił(a) serial na 10
madzia_im

A moje to:
1. ten z fantazją o księżniczce Lei
2. ten z embrionami
3. ten z dżemem
:) uwielbiam

DominiQuue

hmm Casting Joeya do filmu - odcinek z Jeffem Goldblumem

Odcinek ze skorzanymi spodniami Rossa jak nie mógł ich zdjąć.