PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 353 tys. ocen
8,2 10 1 352685
8,6 43 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Aktorzy są naprawdę przeciętni, scenariusz i gagi dziwne, bohaterowie wkurzający Serial jest płytki jak Wisła latem. Courtney Cox jest doprawdy beznadziejną aktorką, niszczy ten serial. Aktorsko jedynie broni się Aniston, której postać, jako jedyna, nie staje się z czasem jakąś żałosną karykaturą.
Rozumiem, że serial moze sie podobac, bohaterowie młodzi i przystojni, nawet ostatecznie nie oceniam tak negatywnie, bo dla mnie 5-6/10, jednak ta cała kultowość - nie pojmuję tego.
Żaden z tych aktorów nie zrobił kariery poza telewizją, aktor grający Chandlera grał głowne role w jakiś komediach klasy B, Lisa Kudrow gdzieś tam się przebijała w rolach drugoplanowych, Courtney Cox zupełnie zaginęła, aktorzy grający Rossa i Tribianiego - brak sukcesów. I znowu zostaje Aniston, która grała główne role w filmach kinowych, bo po prostu fakty są takie, że biła resztę obsady poziomem aktorskim.

ocenił(a) serial na 10

nie wszystkim ten serial się musi podobać. Jeżeli nie rozumiesz fenomenu tego serialu to raczej nie zrozumiesz i nikt nie powinien mieć do Ciebie pretensji. Mogę Ci powiedzieć za co ja uwielbiam " Przyjaciół" : przede wszystkim pokazuje przyjaźń osób, które nie są idealne, jednak wspierają się wzajemnie; jest niesamowicie śmieszny, nie ma odcinka na którym bym się nie śmiała do łez; widz może poszukać bohatera podobnego do siebie; serial również wzrusza, łzy leciały mi nie tylko ze śmiechu; po ciężkim dniu i nie tylko jest świetną rozrywką; aktorzy przystojni, aktorki piękne- można się zauroczyć; ... to najważniejsze dla mnie zalety.
Co do aktorów ja kojarzę wszystkich z różnych filmów, nawet powiedziałabym, że gdzie nie spojrzałam tam jakiś Friend, ale to pewnie dlatego, że oglądałam naprawdę sporo filmów ( nie tylko komedii rom.) serial zaczęłam oglądać na minionych wakacjach ( i tak mnie wciągnął, że w prawie miesiąc obejrzałam wszystko) a aktorów rozpoznawałam właśnie z innych produkcji, obejrzanych dużo wcześniej.