PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 354 tys. ocen
8,2 10 1 353950
8,6 47 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Zaproponujcie obsade do Polskich przyjaciół. Kto wg was nadaje się najlepiej do tego.

Joey - ??
Chandler - ??
Ross - ??
Rachel - ??
Monica - ??
Pheobe - ??

Future

Ciekawy temat. Jednak nie sadze, by ktokolwiek z polskich aktorów nadawalby się do tego =P No ale ewentualnie...
Monika - Danuta Stenka
Rachel - Joanna Brodzik
Joey - pawel Delag
Chandler - Cezary Pazura
Ross- Pawel Wilczak
Phoebe - nie widze nikogo odpowiedniego :P

i szczerze mówiac tak naprawde zadne z nich nie nadawaloby sie do tego =P Nie zastanawialam sie specjalnie nad ta polską obsadą, więc mozliwe, ze po dłuzszym zastanowieniu wybralabym kogoś bardziej odpowiedniego... no ale i tak wiadomo, że nasi Przyjaciele sa jedyni w swoim rodziaju xD

ocenił(a) serial na 10
Future

A ja myślę,że Joey'a mógłby grać Borys Szyc :D

ocenił(a) serial na 10
Future

nie wazne kto i nie wazne jak by tu zagral, i tak by bylo zle i nie dobrze i w ogole bez sensu..."Przyjaciele " sa jedyni w swoim rodzaju i meeega głupim pomyslem byloby krecenie polskiej wersji...koniec

p.s. Danuta Stenka jako Monika?? naprawde?....matko...

pozdr

ocenił(a) serial na 10
Agoos

Jest już taki temat:

http://www.filmweb.pl/topic/471839/Kolejna+ankieta+++.html [www.filmweb.pl/topic/47...]

I ja, jak zwykle sądze, że NIKT z Polskich aktorów i aktorek nie mógłby zastąpić prawdziwych "Przyjaciół". To nie możliwe ;]

ocenił(a) serial na 10
Future

Poważnie chcesz się nad tym zastanawiać??? Przecież to czysta profanacja! Ostatnio ze znajomymi,widząc urywek "Heli w opałach", zastanawialiśmy się, jaką niedorzecznością byłoby nakręcenia polskiej wersji "Przyjaciół". Takie seriale jak właśnie "Hela.." czy "Niania" jeszcze ujdą w polskim wydaniu, ale "Przyjaciele"??? Po co robić coś nowego, skoro stara wersja jest genialna??? Jasne, można sobie fantazjować, ale lepiej nie za głośno i nie publicznie, bo a nóż widelec jakaś medialna hiena z braku innych pomysłów podchwyci ten, i taki plagiat nastąpi... ugh... aż strach o tym pomyśleć!

ocenił(a) serial na 10
Angie_5

Prędzej bym się spodziewała polskiego roswell('wylatowo, w kręgach zbożowych' niż przyjaciół. A genialnym pomysłem byłoby 'Z archiwum sb', bardzo na topie :D 'Friends' w wersji polskiej nie m sensu, bo polacy nie potrafia sie smiac ze wszystkiego, i zaraz jakas obraza uczuc np. religijnych by sie pojawila. Stenka? Seriously?!

ocenił(a) serial na 10
Angie_5

dokładnie !! profanacja i tyle!!
a co do Niani.... niestety z całym szacunkiem dla p. Agaty wersja polska jest beznadziejna!!! (szczególnie dla kogoś kto zna oryginał ) nie rozumiem idei robienia takich podróbek ...
pozdr.

ocenił(a) serial na 10
askaslawek

Dokładnie, ten zagraniczny humor nijak ma sie do nasz polskiej mentalności, przynajmniej narazie, i w rezultaci dowcip staje się w cale nieśmieszny...

Future

Myślę, że polską Phoebe mogłaby zagrać Agnieszka Dygant.

ocenił(a) serial na 10
Future

CHYBA SOBIE żArTUJESZ POLSKA WERSJA PRZYJACIół OKAZAłA BY SIę WIELKą KLAPA. PO CO WIęC OSMIESZAć TAK WSPANIAłY SERIAL I ROBIC POPROSTU CZYSTY KICZ. FRIENDS=) THE BEST

ocenił(a) serial na 10
seth_george

pfff.... Paweł Deląg jako Joey? No comments...