PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 354 tys. ocen
8,2 10 1 353868
8,6 47 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

najlepsza scena

ocenił(a) serial na 10

heja jakie są wasze najlepsze sceny z serialu.............?????? ja uwielbiam scene kiedy Joey ucieka przed monika ktora ma na głowie indyka. wspaniala jest tez scena gdy Ross podskakuje ze szczescia w swoim nowym mieszkamu (u obleśnego grubasa)z Rachel i Phoebe ktore chcą odwrócić jego uwage od całującej sie monici z chandlerem......:))))

ocenił(a) serial na 10
rafal1005b

uwielbiam każdą minutę tego serialu ze szczególnym wskazaniem na scenę z kanapą wnoszoną do mieszkania Rossa :D

ocenił(a) serial na 10
rafal1005b

Każde chwile spędzone z tym serialem sa wspaniałe :)) uwielbiam ich.

ocenił(a) serial na 10
Pawcik_2

Scena ktora mnie rozwalila kompletnie to ta w 10 sezonie- chyba 15 odcinek, kiedy Rachel żegna się z Joey'em na tarasie;) Przytulają się i Rachel odchodzi- w domu cieszą się, że tak dobrze to poszlo i wtedy Joey probuje wyskoczyc z tego tarasu.... To trzeba zobaczyc!;)))) Love FRIENDS!!!

ocenił(a) serial na 10
Pawelek

szło wczoraj na tvn7, świetna scena :P Chociaż było wiele równie świetnych ;d

ocenił(a) serial na 10
Pawelek

a rzeczywiście najlepsza scena ostatnich odcinków to była gdu Joey zegna sie z Rachel na balkonie. po pozegnaniu próbuje zeskoczyć..... to było świetne......

Pawelek

zgadzam sie:D aż się łezka kręci w oku, ale zawsze można w kółko oglądać:D

ocenił(a) serial na 10
rafal1005b

dla mnie każda scena tego serialu jest rewelacyjna..... ale najbardziej rozwalaja mnie sceny z Joey'em dosłownie każda sekunda jak on gra doprowadza mnie do bólu brzucha ze śiechu

ocenił(a) serial na 10
rafal1005b

W każdym odcinku jest przynajmniej pare super scen, ale bardzo zapadła mi w pamięć scena z 4 serii kiedy Ross załatwia Joey'emu pracę w muzeum w charakterze przewodnika wycieczek. Joey czuje się zraniony, kiedy Ross nie chce usiąść obok niego w czasie lunch'u (białe fartuchy nie siadają z niebieskimi marynarkami) Ross ma wyrzuty sumienia i to powoduje do wstania i zrobienia pewnych zmian na stołówce, a wyniki jego działań przechodzą jego oczekiwania bo wszyscy po kolei wstają i wyrzucają swoje żale.

użytkownik usunięty
sylbow

Hehe tak pamiętam to :D
Jeden z wątków, który mi zapadł w pamięc to tez z starym fotelem Joeya (tym żółtym), jak ktoś go zepsuł, ale nie chciał, żeby ktoś zauważył, więc go prowizorycznie złożył. Potem gdy ktoś inny usiadł to się rozwaliło i myślał że to on zepsuł itd itp ;p
Taak to z indykiem było dobre... a potem jak Monica chciała komuś poprawić humor i zaczęła tańczyć z indykiem na głowie w dużych smiesznych okularach tańcząc bongo ;p
Albo :D Retrospekcja, w której nastoletnia Monica odcięła przypadkowo palucha Chandlerowi, a chciała sprowokować pocałunek (chyba ?) !! :D
Albo wtedy gdy Joey i Chandler (chyba? :D) wyrwali tą samą laskę na ulicy, która się wprowadzała i umówiła z nimi tego samego dnia... doszło do zabawnej konfrontacji ;]
Albo piosenka Phoebe "Stinky cat" !!! Ona rządzi !!
Ja chcę cały serial od początku :( Tvn7... Proszę ... :P

ocenił(a) serial na 10

1. Fotel Joeya popsuła Rachel i go złożyła (ale nadal był zepsuty), potem przyszedł Chandler i usiadł na fotelu, który się od razu rozleciał więc poszedł do swojego mieszkania i zamienił fotele (bo miał taki sam). Potem przyszedł Joey, usiadł na fotelu a Rachel myślała, że fotel się sam naprawił :)
2. Monika chciała przeprosić Chandlera, który accidently wyznał jej, że ją kocha:)
3. Chciała rozkochać w sobie Chandlera, ponieważ ten kiedyś nazwał ją grubą i teraz ona chciała go upokorzyć.
4.Ross i Joey
5. "Smelly cat" :]

Znajdź sobie w necie, są wszystkie sezony i napisy można łatwo znaleźć (napiprojekt). Uwierz mi nie ma jak oglądanie z oryginalnymi tekstami (ew.z napisami). Wersja z lektorem jest do bani, choć kilka lat temu jak zaczęłam oglądać na Canal+ były tylko z lektorem lub z dubbingiem i wtedy mi nie przeszkadzało.
Polecam oryginalne dialogi, nie ma nic lepszego :) Pozdrawiam :)
P.S. Monika chciała poprawić humor Chandlerowi tańcząc z indykiem na głowie.

Kotek śmierdziuszek:D pamietam jak potem zostala piosenkarka, nakreciła teledysk do yej piosenki i sie okazało że to nie jej głos:D

rafal1005b

jedna ze scen, ktora uwielbiam, to ta, w ktorej Ross przebiera sie za swiatecznego pancernika... cudo. scx

scullyxxx

kooocham tego pancernika XDDDDD przyjaciele są cudowni, rozbrajają mnie XD

ocenił(a) serial na 10
scullyxxx

Tak . A później wpada Chandler w stroju św. Mikołaja, a po nim Joey w stroju Supermena ;D To mnie wtedy rozwaliło.

I Chandler i jego "Checking out .. The ChanChan Men !" oraz "I'm like the Bing Bing Bing, you're like the Boum Boum Boum"
Dobre jest jeszcze jak dzwonił do Monici i mówił, że jest uwięziony w przedsionku bankomatu z Jill Goodacre, a ona nic nie rozumiała ;D

ocenił(a) serial na 10
Agacia7

a Chandler przebrany za różowego króliczka z marchewką w buzi na jakimś Halloween u nich w mieszkaniu, to był super widok :D

rafal1005b

Rachel: Kidy wychodzi za Rossem na korytarz, a ten wraz z Benem robią jej świetny dowcip zrzucając ze schodów manekina, pięknie to zagrała :))) widzieliście to przerażenie? :)

Phoebe: Kiedy przegrywając w grze, zaczyna przeklinać w momencie kiedy Ross wchodzi z synem do apartamentu Monici :))

Janice: Każda scena w której krzyczy swoje cudowne "Oh.. my.. God!"

Ross: Gdy nie potrafi się wytłumaczyć, z czego tak konkretnie się śmiał wraz z Charlie i Benjaminem w restauracji (bo sam nie wie tak naprawde z czego, hehe) sezon 10 odc.6

Monica: Na Barbados, z tą szopą na głowie, podczas gry w pingponga z Mike'em, jak mówi do Chandlera: You agreed to take me in sickness and in health. Well, this is my sickness! :)))

Mógłbym tu jeszcze wypisywać godzinami... każdy odcinek po prostu jest THE BEST!

Holdzio

kanapa:d
"Shut up! Shut up! Shut up!" :D:D:D

użytkownik usunięty
Holdzio

Świetny był kawałek, gdy Monica i Rachel grały z Chandlerem i Joeyem o ich apartament, wtedy gdy Ross zadawał z karteczki pytania dotyczące ich samych...
"Rachel twierdzi, że jej lubiony serial to...?"
"Ale tak naprawdę, jej ulubionym serialem jest...?"
Emocje... :p
"Kim z zawodu jest Chandler...?"
Cisza xD
"YYY... <Tu Rachel rzuca jakiś wyraz z satysfakcją>"
Monica: "Rachel! Takie słowo nawet nie istnieje!!" xDxDxD

A potem scena jak Chandler z satysfakcją wjeżdża do już ich mieszkania na znienawidzonej przez Monice porcelanowej rzeźbie psa :D

ocenił(a) serial na 10

wjazd na psie jest super, tak jak i całe porcelanowe zoo

ocenił(a) serial na 8
dwrej

A wiesz który to był sezon i odcinek?;]

reggy7

4/12

użytkownik usunięty
Holdzio

Świetny był kawałek, gdy Monica i Rachel grały z Chandlerem i Joeyem o ich apartament, wtedy gdy Ross zadawał z karteczki pytania dotyczące ich samych...
"Rachel twierdzi, że jej lubiony serial to...?"
"Ale tak naprawdę, jej ulubionym serialem jest...?"
Emocje... :p
"Kim z zawodu jest Chandler...?"
Cisza xD
"YYY... <Tu Rachel rzuca jakiś wyraz z satysfakcją>"
Monica: "Rachel! Takie słowo nawet nie istnieje!!" xDxDxD

A potem scena jak Chandler z satysfakcją wjeżdża do już ich mieszkania na znienawidzonej przez Monice porcelanowej rzeźbie psa :D

ocenił(a) serial na 10

uwielbiam scene w ktorej Ross i Phoebe spaceruja po ulicy i zostaja napadnieci (przez jak sie pozniej okazuje kolege Phoebe) i Ross krzyczy w panice ze nie moze znalezc portfela..... super

Ichiban Lipstick for Men - Joey wymiata

Holdzio

Monika po Barbados, z warkoczykami przyczepionymi do prysznica:D

ocenił(a) serial na 10
rafal1005b

mógłbym tego wymieniać, ale teraz nasuwa mi się jedna scena (nie pamiętam już który to sezon) gdzie ross będąc bardzo pewnym siebie ze względu na to, że wszyscy w pracy zaczęli się go bać (to było coś z tą kanapką z indykiem) chcąc zademonstrować dziewczynom swoją pewność w kawiarni krzyczy do joeya popijającego kawę "tribbiani dawaj tą kawę". na to joey nie spoglądając nawet na niego odpycha go, a ten zalicza piękny upadek przez kanapę. to było świetne.

ocenił(a) serial na 9
benny_2

mnie się bardzo podoba odcinek z 2 serii, w którym joey i chandler gubią bena w autobusie, z 3 serii odcinek, w którym nikt nie jest gotowy i z 10 serii ten, w którym joey jedzie z monicą i chandlerem obejrzeć ich nowy dom i tam zaprzyjaźnia się z dakotą fanning (która na marginesie zagrała w tym epizodzie naprawdę fajnie).
zresztą każdy odcinek i każda scena były genialne :)
pozdrawiam wszystkich fanów :* :))

ocenił(a) serial na 10
rafal1005b

Wszystkie sa zabojcze. Jak dla mnie najlepsza komedia jaka widzialem. A sceny, ktore na szybko moge wymienic, ktore mnie zmasakrowaly humorem to oczyiwscie kanapa i krzyk Rossa "obrot", Phoebe i golebie i jej Regina Falangie, Joey w "piramidzie", taniec Rossa i Moniki w sylwestra, udawanie Rossa w nowym mieszkaniu ze atakuja go rekiny albo smiga na desce surfingowej itd itd. Kazdy odcinek jest wart obejrzenia i szkoda, ze nie bedzie ich wiecej...

ocenił(a) serial na 10
rafal1005b

fajne bylo jak mike i ross sie nudzili w swoim mieszkaniu to byla 9 seria 9 odcinka zabojczy odcinek w ogole wszystkie odcinki sa zabojcze :D:D

ocenił(a) serial na 9
Pawcik_2

jedna z moich ulubionych to 7/15 kiedy Joey mówi że dostanie nowy mózg :-)

ocenił(a) serial na 10
rafal1005b

Uwielbiam jak Ross chciał się nauczyć ostrej gadki do dziewczyn od Joeya i mówił mu jaki ma fajny tyłek i że chciałby lizać jego sutki{jeśli dobrze zapamiętałem}.Aha:na to oczywiście wszedł Chandler.Tak nawiasem nie wyróżnie się jak powiem:TO NAJLEPSZY SERIAL KOMEDIOWY WSZECHCZASÓW.

ocenił(a) serial na 10
rafal1005b

Seria szosta odcinek 22.

Ten w ktorym Paul (Bruce Willis) spiewa przed lustrem :D
Wymiatający gosc :P

ocenił(a) serial na 10
rafal1005b

A ja oglądam od pierwszego sezonu i co mi utkwilo w pamieci to odcinek z brakiem prądu w miescie i Chandler, ktory utnknal z modelka przy bankomacie :D Normalnie ryczałem ze smiechu, i jeszcze ta scena z gumą :D

Generalnie moja ulubiona postacia jest Chandler i wszystko co z nim zwiazane jest zawsze smieszne :D

ocenił(a) serial na 10
rafal1005b

Jednym z najlepszych odcinków jest ten kiedy Chandler i Rachel jedzą sernik:) równie genialny jest ten kiedy Rachel rodzi...

naina21

Ja uwielbiam scene, gdy Rachel kupila sobie kota rasy REX (lysy). Ktorys z chlopakow zapytal czemu on jest taki przenicowany. Wtedy Rachel oburzona mowi do kota: "Chodz Pani WISKENSON, oni nas nie rozumieja". Chlopaki ze zdziwieniem w oczach powtarzaja: "Pani WISKENSON???!!!" A Rachel: "A jak mialam ja nazwac? PUSZEK??!!!" Kocham ten odcinek...
I uwielbiam jeszcze scene jak Phoebe spiewa o smierdzacym kocie...

Poza tym kazdy odcinek to rewelacja. A ten wspomniany juz o swiecie dziekczynienia z indykiem na glowie i Phoebe za czasow wojny secesyjnej to wprost majstersztik....

Kocham "Przyjaciol" :-)))

ocenił(a) serial na 10
Siggy

W 17 odc 7 sez. Gdy Joey i Ross umawiaja sie z ta sama dziewczyna jest super scena kiedy Chandler skapnął sie ze z ta sama mowi Really!? Swietna rozmowa calej 3 chlopakow. On zawsze to robi swietnie a pozatym to jedna z moich ulubionych scen :) i jeszcze jak Joey mowi How you doin'?? :D

morgoth_6

joe i facet od encyklopedii

phobe i zmiana nazwiska

no i the best off the best jenise...

ocenił(a) serial na 10
Siggy

Odcinek z kotem jest jednym z najśmieszniejszych! To chyba Chandler mówi, że ten kot jest antychrysta :D a potem któreś z nich, że to kot wywinięty na lewą stronę (czy jakoś tak) :D
Co za serial.... Love it!

rafal1005b

Uwielbiam scene z 1 sezonu kiedy to do moniki przychodzi kucharz polecony przez pheobe i ma u niej zjesc kolacje. Okazuje sie ze spalil jointa i probuje uroatowac tonace zelkowe misie platkami snieadaniowymi :D

Oraz scena w ktorej joey namawia rossa by z nim przeciwiczyl sprosne slowka po czym wchodzi chandler - sezon 1 ... leżalam ze smiechu

ocenił(a) serial na 10
rafal1005b

odcinek,kiedy Ross "is fine" gdy dowiaduje się że Rachel i Joey się spotykają,zaprasza ich na podwójną randkę (z jego obecną dziewczyną Charlie) - Ross z żalu się nieźle ululał,lecz ciągle zgrywał twardziela :D mogę oglądać bez końca... :)))

rafal1005b

Moje ulubione sceny to
-odcinek z sernikiem jak chandler i rachel jedzą sernik z podłogi
-jak monika trzyma w ręku włosy richarda po ich zerwaniu i wrzuca je do miski z płatkami rossa
-jak monica myślała ze chandler podnieca się kiedy ogłąda filmy z rekinami
-jak rachel rodziła i przywaliła przez przypadek rossowi w twarz. on podnosi się z podłogi i mówi do rachel ze ona nawet nie wie jak to boli
-jak joey przez przypadek oświadczył się rachel a chandler mówi do niego że to zabije rossa bo on uwielbia się oświadcza

rafal1005b

zapomniałam jeszcze sceny z barbadosu jak ross wygłaszał przemowe i wspomniał coś o homo erektusie, a joey i rachel zaczeli śię śmiac i joey
odwraca się do rachel i mówi:
joey:co homo
rachel:nie, erectus

ocenił(a) serial na 10
karo_ziel

- Jak Joey i Chandler zgublili Bena i potem rzucali monetą (masakryczna scena i to Chandlera "nic nie ustaliliśmy!")
- Jak Ross wnosi nową kanape a potem ja oddaje w sklepie:D
- Gdy Chandler tkwi w windzie z fajną laską (zabójcze są jego mysli, a najlepsze jak bierze nie swoja gume)
- Najbardziej pokręcony odcinek był gdy na swięta wszyscy sie dziwnie poprzebierali

ocenił(a) serial na 10
promilus

Joey " Hey, wouldn't it be cool if our duck and our chick had a little baby? We could call it CHUCK"
Candler " Or DICK"
<lol>

ocenił(a) serial na 10
promilus

Chandler: sezon6 "hi Im chandler i make jokes when i'm uncomfortable"

ocenił(a) serial na 10
rafal1005b

mi w tej chwili przychodzi na mysl tylko kilka... a najlepsze to chyba:
1) wnoszenie kanapy (wcześniej wymieniane:)
2) chora monica chce przekonac chandlera do seksu (tym super glosem;])
3)ross zobaczyl pierwszy raz chandlera i monice ("get off my sister!!";])
4) "gruba" monica tanczaca na koncu ktoregos odcinka :D
5) jak Joey dal sie zamknac w szafie w wyniku czego okradli im mieszkanie
i wieeeele wieeeele innych:)

Ogolnie w kazdym odcinku praktycznie co pol minuty jest kupa smiechu takze tylko ogladac! Moja ulubiona postacia chyba byl chandler ale reszta tez super;)

Polecam wszystkim!!

ocenił(a) serial na 10
zielak_4

Moja chyba Monica, ale lubię wszystkich. Lubię jeszcze ten odcinek, gdzie wszyscy oprócz Rossa jada na narty :)

ocenił(a) serial na 10
agata_k

Odc. 18 sezonu 1, kiedy Marcel włącza muzykę xD a Ross, Chandler i Joey zaczynają tańczyć ;DD.
Oprócz tego wieeele scen :D wszystkie są bezbłędne ;]]].

ocenił(a) serial na 10
rafal1005b

ogólnie joey wymiata, i jego: how you doin' :P