PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 352 tys. ocen
8,2 10 1 352011
8,5 41 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

prosba o podobne

ocenił(a) serial na 10

do wszystkich milosnikow serialu prośba. podajcie inne seriale lub filmy ktore wywolywaly w Was podobne co Friends nastroje :)))
oglądałem wszystkie serie już tyle razy że czas na coś nowego :P

ocenił(a) serial na 9
maxhardcore

Genialne "The Big Bang Theory". Też jest oparty na przyjaźni chociaż w trochę innym stylu ;P Nastrój bardzo pozytywny ;]
No i ostatecznie "How I met your mother", albo przynajmniej pierwsze sezony ;)

Reszta dobrych komedii jakie przychodzą mi do głowy nie są już oparte na przyjaźni tylko na rodzinie...

ocenił(a) serial na 10
Martusia_18

Scrubs

ocenił(a) serial na 10
maxhardcore

Na mnie nic nie zrobiło takiego wrażenia jak Przyjaciele, ale miło wspominam przygodę z Różowymi latami `70 i z Gotowymi na wszytko.

ocenił(a) serial na 10
maxhardcore

Nic nie może równac się z Przyjaciółmi, kiedy mam gorszy nastroj wystarczy mi 10min jednego odcinka a już humor mi sie poprawia:D

ocenił(a) serial na 10
maxhardcore

dziękuje Wam :)

ocenił(a) serial na 10
maxhardcore

jak poznałem waszą matkępodobne tematy

ocenił(a) serial na 9
maxhardcore

Oczywiście jeszcze "sex and the city" ale chyba raczej dla kobiet... Nie wiem jak odbierają go faceci ;)

ocenił(a) serial na 10
maxhardcore

dzieki za podpowiedzi ludzie, przejrzalem proponowane przez Was seriale... ale coz, sa ledwnie namiastka tego czym sa przyjaciele. bardzo mnie dziwi tak wysokie miejsce HIMYM w rankingu seriali (3 miejsce), owszem sympatycznie sie zaczyna ale przeciez po drugim sezonie przestaje byc smieszne... gdyby nie postac Barney'a i jego zarąbiste teksty (awesome!) to serial lezalby calkowicie... glowna postac Ted - porazka! bardziej zalosny niz smieszny.
btw jakiez bylo moje zdziwienie gdy dowiedzialem sie ze prywatnie aktor grajacy Barney'a jest gejem :)
reasumujac - Friends bezapelacyjnie nr.1 !!!!!

ocenił(a) serial na 10
maxhardcore

Zostaw inne seriale, zacznijmy Friends od nowa!

ocenił(a) serial na 10
Ohaminus

ja oglądam ich w kółko!! Nic tak mi nie poprawia samopoczucia jak FRIENDSY :D Kocham ich i nikt nie jest w stanie ich przebić !!!

ocenił(a) serial na 10
Grisham2

oglądasz ich w kółko? to jest nas dwóch. poza tym wpadłem przed chwilą na usunięte sceny. warto obejrzeć, jeśli się jeszcze nie oglądało
przykładowy link: http://www.youtube.com/watch?v=Icw-H3BZRzA

ocenił(a) serial na 10
kryslav

Troje.

ocenił(a) serial na 9
maxhardcore

szkoda życia na oglądanie ciągle jednego serialu, trzeba poznawać inne nawet jeśli nie są tak dobre ;)

dodaję do listy serial "New Girl" - całkiem spoko

ocenił(a) serial na 10
Martusia_18

ale nic tak mi nie poprawia samopoczucia jak głupkawy Chendler, Joy który zawsze skuma po czasie, Ross ze swoją poprawną wymową, Monica która jak się denerwuje musi sprzątnać, Rachel która zrobi na święta deser z wołowiną no i Phoebe :)) jej to chyba nie muszę opisywać ;) jest tak bardzo indywidualną postacią :D

ocenił(a) serial na 9
Grisham2

Ale to wyłącznie na poprawę humoru :P np. jeden odcinek dziennie ;) Czasami włączam TVN i oglądam odcinek który akurat leci ale wolę poznawać nowe rzeczy ;]

ocenił(a) serial na 10
Martusia_18

Ja tam wolę przeglądać fragmenty na youtube... mogę tak godzinami ;)

ocenił(a) serial na 9
Grisham2

Chandler "głupkawy" czy tam choćby nawet "głupawy"? serio? Chandler??? Czy my oglądaliśmy tych samych Przyjaciół? :P

ocenił(a) serial na 10
maxhardcore

Cougar Town. Dla samej Cox zacząłem i spodobało mi się strasznie :) Polecam.

ocenił(a) serial na 10
mrteener

a Miasto kocic jak najbardziej. i jeszcze miały swoje krótkie epizody Aniston i Kudrow

ocenił(a) serial na 10
kryslav

Epizody z wredną panią doktor i walniętą terapeutką były niesamowite :D Często oglądając Miasto Kocic mam wrażenie, że Jules to Monica. A postacie nie są bardzo podobne, po prostu taki urok Cox. No i do tego ładnie wygląda :)

ocenił(a) serial na 10
mrteener

ja też teraz oglądam cougar town ale jakoś mi nie podeszło. trochę za płytki serial i mało śmieszny ale oglądam tylko dla courtney. ej powiedzcie mi czy lisa kudrow zagrała tylko w jednym odcinku, bo teraz jestem przy 21 odcinku pierwszego sezonu i ciekawi mnie czy sie jeszcze pojawi. i w którym sezonie pojawi sie aniston? właśnie co mi podoba w friends to to, że każdy tu gra mocną postać i bez niego serial nie byłby taki sam, dlatego spin-off joey nie jest już taki dobry, bo joey jest tylko śmieszny kiedy jest w towarzystwie przyjaciół. z kolei porównując do HIMYM tam tylko barney trzyma jakoś ten serial i on jedynie jest tam zabawny.

ocenił(a) serial na 10
biedraczek_2

Kudrow pojawia się raz, Jennifer w pierwszym odcinku 2 sezonu o ile się nie mylę. A Joey mi się nie podobał, bo tam tylko Matt był śmieszny, reszta nuda.

ocenił(a) serial na 10
mrteener

Mnie np.bardzo podoba się Mike i Molly, inny niż Friends ale zabawny.
Wiadomo że Friends są nie zastąpieni, mam tak jak wy, przy każdej możliwej okazji oglądam wszystko od początku. Teraz znowu zaczęłam i jestem na drugim sezonie.

luizka3

Jeżeli chodzi o podobne to niestety nic nie trafiłam co choć w połowie by przypominało Przyjaciół niestety serial Joey nie ma już tego klimatu bo choć sam Matt nie stracił nic ze swego uroku to bez reszty przyjaciół jakoś nie daje rady podnieść poziomu serialu. Jednak proponuje Ally McBeall ale tylko pierwsze dwa sezony jest śmiesznie jest przyjaźń jest leciutki posmaczek klimatu z przyjaciół ale potem to już nie to samo no i gotowe na wszystko też warto obejrzeć