PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479830}

Punkt krytyczny

Flashpoint
2008 - 2012
7,6 2,8 tys. ocen
7,6 10 1 2846
Punkt krytyczny
powrót do forum serialu Punkt krytyczny

Nie potrafie wyjść z podziwu iż ten shit doczekał sie kontynuacji w postaci 2 sezonu...wychodze z założenia ze amerykanie to pozbawione dobrego smaku cieciuchy które "ściągają" z anteny seriale takie jak SMITH na przykład...a takie ksero STANDOFF zostaje drugi sezon na antenie...schematyczność serialu po prostu zabija...NIE POLECAM...

ocenił(a) serial na 8
Cyg4n

Jasne, nie ma to jak gust Polaków: "M jak miłość" i 10 milionowa oglądalność (w kraju, który liczy jakieś 36 milionów mieszkańców) - to jest dopiero porażka. A "Flashpoint" jest produkcją kanadyjską a nie amerykańską, więc pretensje są nieuzasadnione. Nie miałbym nic przeciw, gdyby u nas powstawały takie "shity".

upi00r

no w sumie z tą Kanada to masz racje ale poza tym nie wiem o co Ci chodzi...M JAK MŚCIWOŚĆ uważam za dno dna i jesli próbujesz mnie utozsamic z tym gównem to lepiej uwazaj...FLASHPOINT'a nadal uwazam za gówno w dobie wielu zagranicznych seriali i nadal jestem pełen podziwu jak cos takiego doczekało sie drugiego sezonu...a co do Twojego porównania: nie przekładaj zagranicznej tworczosci na polska bo jesli chodzi o kinematografie to nadal jestesmy 1oo lat za murzynami i nie ma co startować z tym zasobem portfela...jedyny serial jaki zasłuzył na wyróznienie jest pierwszy OFICER...a gdybym miał oceniac wszystkie seriale przez pryzmat polskich produkcji serialowych to musiałbym i MODE NA SUKCES brać pod uwage...wiec mimo ze po paru piwach klepie po klaiwszach piątki z Toba nie przybije i jesli rzucać mam w cos gównem to bedzie to FLASHPOINT...tyle...pozdro...
PS.
Mam nadzieje ze widziałes wiecej niż 5 odcinków bo w woli wyjasnienia na początku serial przykuł moją uwage...ale jak juz wczesniej napisalem zabiła ją schematyczność serialu...z odcinka na odcinek jedno i to samo...miernota...over&out

ocenił(a) serial na 8
Cyg4n

Ależ rzucaj, jeśli masz ochotę - żyjemy w demokratycznym kraju :)
Mnie tam się podoba - co prawda nie jest to coś na miarę "24", ale choćby "PB"(jeśli nie liczyć 1. sezonu) spokojnie przebija.

upi00r

no widze ze kolega tez spac nie moze :P a co do PB to akurat przyznaje racje bo nawet NA WSPOLNEJ jest lepsze powyzej 3 sezonu :P Natomiat długo by pisac ile leszych serialów znalazłbym w zastepstwie FLASHPOINTa...skusił mnie opis serialu odnoscie tego snipingu stad ogladalem go namietnie...moze stad taka niska ocena bo narobił mi nadziei a nie wiele skupia sie na owym snajperskim wątku...a co do 24 to Jacek Rolnik rządził..rządzi...i jeszcze długo rządzic bedzie...polecam THE SHIELD ale trzeba przebrnąc przez pierwsze dwa sezony...na poczatku wydaje sie zbym "surowy" potem wsciągnal mnie jak kreska koksu...THE WIRE z mininova (strona) bo na polskich torrentach ciezko sciagnac dobra wersje...napisy na napi ofcourse sa...to takie obowiazkowe pozycje jesli jeszcze nie widziales...dobry jest i LIE TO ME...dosc ciekawa tematyka...i wiele innych ktore uwazam za o wiele lepszejsze niz F_P no ale de gustibus non est disputandum wiec nic wiecej nie dodam...pozdro :P

Cyg4n

po wyzej drugiego...literówka :P
...
...

ocenił(a) serial na 8
Cyg4n

uffff... Lie to me to dopiero jest schematyczny (Flashopoint przy nim to nic) - aż dziwne, że ktoś kto wymienia takie seriale jak The Shield, The Wire czy 24, twierdzi, że Lie to mi jest równie dobry.

Amused_to_death

W woli wyjasnienia pisalem o LIE TO ME w momencie startu serialu...juz dawno go nie ogladam bo faktycznie ttragedia sie z tego zrobila po kilku odcinkach...popatrz kiedy to pislem (2009)

upi00r

^

"A Flashpoint jest produkcją kanadyjską a nie amerykańską"

Nie jest produkcją amerykańską?? To gdzie leży ten kraj Kanada?
W Afryce? W Azji??

Pomyśl kilka razy zanim coś piszesz.

ocenił(a) serial na 8
pedrossi

Na księżycu. Jak dla ciebie określenie "amerykanie" i "amerykańska" obejmuje państwa obu Ameryk, to twój problem. Każdy normalny zrozumie, że chodzi o USA. I nim zaczniesz pouczać innych, to może naucz się najpierw interpunkcji, co?

ocenił(a) serial na 10
upi00r

upi00r w pełni cię popieram :) Nie rozumiem jednego... jeśli dla ciebie Cyg4n ten film jest zacytuje "gównem" to dlaczego poświęcasz mu czas, pisząc takie bzdury? Okej rozumiem że ci się nie podoba, każdy ma swój gust, spoko :) Po prostu jeśli kogoś interesuje tematyka policyjna, jeśli ktoś ją rozumie to sam sprawdzi czy ten film mu odpowiada :) Ten serial nie polega na nie wiem jakich efektach, polega on na pokazaniu zwykłej drużyny policyjnej z negocjatorem na czele, ma on zachować charakter psychologiczny a nie trzymający w napięciu :) Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 9
Cyg4n

Obejrzałam wszystkie 62 odcinki i uważam że serial jest super!!!!! ciągle dzieje się coś nowego żadnych powtórzeń. Z każdym sezonem jest coraz więcej akcji.

Z niecierpliwością czekam na 5 sezon!!!!

A jeśli się komuś nie podoba to niech nie ogląda i się nie odzywa!!!!!!!

Ekstra kanadyjska produkcja :):):) polecam wszystkim, którzy mają już dość CSI, 24 i tym podobnym.

ocenił(a) serial na 4
casy26

szkoda czasu na ten gniot. dobrze, że seriał zniknął z anteny bo oglądałem go niejako z przymusu, a nie jestem samobójcą żeby online kontynuowac zabawe z tym serialem... nie trzyma w napięciu i jest cholernie schematyczny. a wydawało się, że serial ma potencjał...

ocenił(a) serial na 9
revolver_PL

sam jesteś gniot! nie podoba się to nie oglądaj a tym co mają jakis gust nie psuj nastroju!!!

ocenił(a) serial na 4
casy26

kłania się czytanie ze zrozumieniem...niejako z przymusu oglądałem ten serial. Serial jest po prostu kiepski, nie będę się powtarzał dlaczego...uwielbiam ten argument " ci co mają gust-mój gust!". Wyluzuj bo Ci żyłka pęknie...

revolver_PL

Jak się ogląda z przymusu to się nie dziw, że słabe.

Cyg4n

A odcinki tego serialu sa ze soba powiazane jak w The Wire i shield? Bo szukam jakiegos serialu policyjnego, podobnego do tych dwoch co wymienilem. Nie musi byc jakis super realistyczny ale najwazniejsze zeby odcinki byly powiazane, bo jak kazdy odcinek jest o czym innym, watek sie zaczyna i konczy w jednym odcinku, to taki serial mnie nei wciaga.

Pijany_Mistrz

może the sopranos?

Cyg4n

Masz racje ten serial to Dno!!! wytrwałam do 7 odc szkoda się rozpisywać nad tym serialem

Cyg4n

Mi sie serial z początku podobał, ale z każdym kolejnym odcinkiem juz nudził, prawie każdy odcinek to tylko negocjacje i negocjacje i praktycznie ciągle im sie udaje jakby mieli dar przekonywania, za duzo paplaniny,fabuły praktycznie brak,efekty specialne też słabe, a broni praktycznie nie używają,brak strzelanin , zwrotów akcji praktycznie brak, dzisiejszy odcinek był naprawde godny polecenia było napiecie, odcinek złapał za serce, niestety takich odcinków próżno szukać.

ocenił(a) serial na 9
Bary

bary mnie też brakuję efektów specjalnych, dzisiejszy odcinek na tvn7 był świetny, niestety skończył się bardzo tragicznie ... Lewis ( Lu ) i Spike byli według mnie zgranym i świetnym duetem, szkoda, bardzo go lubiłem ... Ah chwyciło za serce :(( Teraz obejrzałem 2 odcinek 3 serii na kinomaniaku i zamiast Lu jest inna afroamerykanka ... Szkoda, że nie zrobili scen z pogrzebu, oddania hołdu itp .. Za dużo jest w filmie negocjacji, za mało też scen poza służbą itp ... ale film oglądam dalej, urzekli mnie aktorzy ^^

ocenił(a) serial na 9
Hastia

No i własnie o to chodzi w tym serialu. Może fakt, iż jest liniowy trochę odstrasza- ale czy wy naprawdę uważacie, że akcje antyterrorystyczne to totalna rozwałka i strzelanie? Serial jest trochę nudniejszy za to bardzo realistyczny, bo skupia się na tym czym naprawdę zajmują się jednostki specjalne- czyli przechwyceniem celu i unieszkodliwieniem napastnika, a nie zrobieniem mu dziury w czole.

ocenił(a) serial na 9
Dilion

Dzisiejszy serial był bardzo dobry, ostatnio < od końca 2 serii > coraz mniej negocjacji i więcej pomysłów i akcji. Tak czymać :D