są całkiem przyzwoite serial nie ślimaczy nie ma dłużyzn i nudy... gdyby tylko aktorka grająca główną postać była troszkę ładniejsza miała w sobie trochę więcej hmmm seksapilu jakiejś zmysłowości. Generalnie jak najbardziej polecam. P.S mała rada dla tych u których na bakier z angielskim... tępa prac osób tłumaczących serial nie można nazwać błyskawicznym ;) więc trzeba się uzbroić w cierpliwość
,,mała rada dla tych u których na bakier z angielskim''
-,,tępa''-mała rada-jesteś na bakier z językiem ojczystym...
Tak już niestety mam że jak pisze coś na szybko to zdarza mi się zrobić taką wpadkę... czego oczywiście nie omieszkałeś mi wytknąć no ale być może nie masz nic lepszego do roboty ;)
Wytknąłem,bo ,,śmiesznie'' to zabrzmiało w kontekście znajomości języka angielskiego.
A serial-jestem po obejrzeniu 6 odcinków i dla mnie słabnie z odcinka na odcinek...
Ja na 6 czekam. A ja mam wrażenie że serial z każdym odcinkiem staje się coraz lepszy a uwierz mi ciężko mnie przytrzymać na dłużej przy serialu. Co dla mnie najważniejsze nie ma w nim przynudzania odcinków o niczym tak jak np w BB ( którego nie skończyłem ale jest na mojej liście ) gdzie Walter cały odcinek łapie muchę. No ale być może jestem nie obiektywny bo lubię takie seriale gdzie przedstawiona jest historia od 0 do bohatera
Pierwsze odcinki łykałem,jak Narcos,ale wg.mnie jest coraz gorzej i A.Braga mnie do końca nie przekonuje-do 6 odcinka są napisy od kilku dni.Możesz się zainteresować AMERICAN GOTHIC(2016)-tu to dopiero sporo się dzieje...
A dzięki dzięki spojrzę. Co do Bragi to tu się zgadzam ta aktorka nie do końca pasuje mi do tej roli Braga wygląda jakoś tak pospolicie w tej kwestii chciałbym zobaczyć taki miszmasz Longori z Evą Mendes oczywiście odpowiednio młodszy bo te dwie panie to już raczej takie Brendy... może Zoe Saladana ? to by było coś jestem jej fanem od obejrzenia filmu bodajże Columbiana
Książkowa Teresa nie była piękna , nie mogli więc obsadzić Mendes czy innej latino piękności. Ja bym się jeszcze zastanowiła nad Michelle Rodriguez
Nie mogli ? ;D Szkoda że twórcy filmu Jednym strzałem nie byli tego samego zdania obsadzając Cruisea w roli Reachera :D Nie wiem czy znasz twórczość Lee Childa :D jeśli nie to powiem ci że Tom jest tak samo podobny do swojego pierwowzoru książkowego jak jak do Orlando Blooma ;D
Ale nie była też pospolita, Miała w sobie "to coś". była intrygująca, fascynująca i przyciągała jak magnes. I Kate del Castillo doskonale to ukazała, a Alice nie do końca to wychodzi. Nie pasuje do obrazu "azteckiej księżniczki"
Jestem na 8 odcinku zaczynam dostrzegać jeden poważny minus serialu tępota Camili Vargas.... to chyba najgłupsza szefowa mafii w historii przestępczości
Tu się zgadzam,bo też to zauważyłem,ale jest postęp zaczyna się niby domyślać,choć w sumie rozmowa telefoniczna z Cesarem była strasznie naiwna.Co do jej osoby bardziej mnie od kilku odcinków uderza,że porusza się po mieście bez ochrony.Raczej przy takim biznesie i konkurencji to mało możliwe,bo to tylko kobitka jest,a wynająć zbirów w tamtych rejonach nie jest problem.
Ogólnie to dla mnie serial stanął w miejscu-początek był super,ale im dalej w las tym zaczyna się robić naiwnie i momentami bez sensu.A przyjaciółka rozrabiająca z kolesiami towar zaczyna pod komedię podchodzić.Ale zobaczymy co będzie dalej...
Zaczęto tłumaczyć kolejny serial mafijny-THE MAKING OF THE MOB.NEW YORK-1 odcinek wprowadzający jest niezły-ja lubię starsze gangsterskie klimaty,a tu akcja zaczyna się w 1931...
O dzięki za info szczerze to nie wiedziałem o tym serialu Możesz zdradzić gdzie można go obejrzeć online ? bo tam gdzie zazwyczaj oglądam seriale niestety nie ma. Też lubię te klimaty bardziej noire tylko że bardziej w grach nie wiem czy jesteś graczem jeśli tak to polecam L.A Noire i Mafię II ( w październiku wychodzi trójeczka na którą jestem mega napalony ) Co do seriali to niestety do tej pory jakoś nie trafiałem ( wiem że są np Zakazane Imperium ) na żaden w tych realiach. Mnie sama Brenda irytuje choć w 8 odcinku na scenie z wybuchową metą padłem ze śmiechu xD
P.S z tego co widzę ten serial to paradokument opowiadający o Luciano i Capone hmm jeszcze lepiej ;)
Tak-końcówka i to,że Guero żyje zaskoczyła,ale z drugiej strony już ostatnich odcinków z takim entuzjazmem jak pierwszych nie oglądałem.Zobaczymy co w 2 sezonie wymyślą,ale do Narcosa,którego 2 sezon migiem zaliczyłem nie ma co porównywać.
Z innych seriali,jeśli nie oglądałeś,to spokojnie możesz do całego sezonu AMERICAN GOTHIC zasiąść i są 2 przetłumaczone odcinki ciekawie zapowiadającego się QUARRY....
Powiem szczerze że gdy zobaczyłem Guero szczęka mi opadła. Głupio to zabrzmi ale cieszę się że Brenda zginęła strasznie mnie ta postać irytowała i myślałem że to dla Teresy będzie przez cały serial kula u nogi. No i jestem ciekaw na jakich zasadach będzie teraz funkcjonowała współpraca Teresy i pani Vargas. Nie mogę się doczekać kolejnego sezonu. Co do seriali to wolę nie zaczynać czegoś co ma dopiero przetłumaczone dwa odcinki bo będzie jak z The Making dwa odcinki i klops
The making jest 3 przetłumaczony.AMERICAN GOTHIC-cały sezon jest przetłumaczony,a podałem Ci ten tytuł,bo w tym serialu dzieje się tyle ile w 5 innych.Uważam się za spostrzegawczego i mimo tego tak twórcy manipulowali,że nie odgadłem głównego sprawcy.
Co do Brendy mam te samo zdanie-mam tylko nadzieję,że w 2 sezonie będzie dynamicznie,jak w pierwszych odcinkach...
tępa to może być laska, natomiast szybkość z jaką wykonuje się czynność to tempo, a więc "tempa prac osób tłumaczących serial".... itd, brak słów.
Gdybyś przeczytała książkę wiedziałabyś, że Teresa Mendoza nie była pięknością. Alice Braga odtwórczyni głównej roli i tak jest za piękna do niej, choć niezwykle pasuje :)
Notabene książka "Królowa Południa" jest jedną z lepszych jakie czytałam ... polecam wszystkie książki Arturo Perez Reverte