PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=101037}

Queer as Folk

2000 - 2005
7,9 6,9 tys. ocen
7,9 10 1 6863
8,5 4 krytyków
Queer as Folk
powrót do forum serialu Queer as Folk

Wyobraźcie to sobie grupa 5 geji z Krakowa (jak wszyscy wiemy nie moze to byc wawa bo akcja w us dzieje sie w Pitsburgu czyli w nie aż tak duzym mieście) ich zycie zwiazki walka z LPRem w ogóle byłby to wypas :) tylko kto by się odważył to zagrac... Ja bym to widizał tak
Emmett - Maciek Zień
Michael - Andrzej Piaseczny
Ted - Borys Szyc
Brian - Maciek Zakościelny
Justin - no tą role to zostawie dla siebie :)
a jak wy to widzicie??

ocenił(a) serial na 10
Gyllenhaal

Heh powiem Ci że wczoraj wieczorkiem myslałem dokładnie o tym samym(byłem własnie po emisji drugiego odcinka 1 sezonu...:P:P)tylko wiesz wolałbym zamiast jakis polskich aktorów(ja nie widze żadnego z nich w jakiejkolwiek roli geja...)niech by zrobili casting i wzieli jakis fajnych przystojnych gejów:P:P:P

użytkownik usunięty
Gyllenhaal

Nie. Nie. I jeszcze raz nie! Mam dosyć polskich wersji zagranicznych seriali. Polacy potrafią wszystko spieprzyć. O niebo bardziej wolę obejrzeć amerykańską wersję, niż oglądać polskie popłuczyny. Wolę nawet najgorszy amerykański serial od "najlepszego" polskiego serialu. Zamiast produkować polskie seriale (których jest nadmiar), stacje mogłyby wykupić jakieś dobre amerykańskie seriale. Aha! Polscy aktorzy nie grają gejów, bo albo są homofobami, albo boją się, że ktoś na ulicy krzyknie za nimi: "pedał" (polscy widzowie nie odróżniają rzeczywistości od serialu). Smutne, ale prawdziwe.

Nie. Nie. I jeszcze raz nie! :) ja już wersje us widziałem i nie potrzebuje żeby ją puszczali u nas :P wole naszą rodzimą własną kupe nawet jak będzie zły a prawdopodobnie bedzie... to jednak chcialbym zobaczyć homosexualizm po naszemu

użytkownik usunięty
Gyllenhaal

To, że Ty ją widziałeś, nie znaczy, że wszyscy widzieli. Polskiego serialu o homoseksualistach doczekasz się za jakieś 50-60 lat, jeśli w ogóle...

Ależ oczywiście że mysle o sobie... ty pisząc ze chcialbys zobaczyc wersje us tez myślisz o sobie czyż nie?? :) a ja jestem wiekszym optymistą jesli chodzi o pl skoro podobno w Magdzie M jest wątek z przyjacielem gejem to wydaje mi się ze jestesmy na dobrej drodze w us 2 lata po willu i grace powstalo qaf mam zajmie to dluzej wiec pewnei jakies 5 lat mam taką nadzieje

użytkownik usunięty
Gyllenhaal

Jesteś ogromnym optymistą, skoro uważasz, że za 5 lat coś takiego się stanie. Nie zapominaj, że "Queer as Folk" powstało dla Showtime, czyli stacji prywatnej, a nie publicznej. Do tej pory w USA żadna ze stacji publicznych nie nakręciła gejowskiej opery mydlanej. "Will & Grace" to sitcom, na dodatek mniej odważny jeśli chodzi o seks niż tacy "Przyjaciele", a do tej pory nie został wyemitowany w Polsce. Nad czym niemiłosiernie ubolewam :(

Ej ale tak poważnie to przecież Will and Grace lecieli w pl byla kiedyś taka telewizja Wizja i tak puścili chyba 3 pierwsze sezony potem padła ae pamietam że tak go ogladalem

użytkownik usunięty
Gyllenhaal

6 lat temu na Wizji 1 leciał. Wyemitowano tylko pierwszy sezon (na dodatek z polskim dubbingiem, o zgrozo!). Ja chcę wszystkich 8 sezonów i to w takiej telewizji, żeby dużo widzów mogło poznać Willa, Grace, Karen, Jacka i Rosario. A nie tylko wybrana garstka. Wizję 1 mało kto wtedy miał, więc wychodzi na to, że tak jakby nigdy go nie wyemitowano.

Oj na pewno więcej wyemitowali niż jeden pamiętam bo odladalem leciało to chyba z 3 lata. A poza tym to większość dobrych seriali nie puścili w darmowych telewizjach: 3 ostatnie sezony przyjaciól six feet under Weeds south park munk 2 sezon losta to wszystko bylo tylko na cyfrowych telewizjach więc to że nie puścili Willa i Graca (przy okazji na wizji to się nazywało para nie do pary straszny tytuł) raczej nie jest kwestią tego że serial jest o gejach. Tylko ogolnym problemem pl telewizji

użytkownik usunięty
Gyllenhaal

Mogę Cię zapewnić, że tylko pierwszy sezon "Willa & Grace" wyemitowali. W tym samym roku, w którym wyemitowali pierwszy sezon "Willa & Grace", Wizja 1 zeszła z anteny. Trzy ostatnie sezony "Przyjaciół" zostaną wyemitowane przez TVN7 po wakacjach. Czwarty sezon "Sześciu stóp pod ziemią" jest obecnie emitowany na TVN, "Trawka" jest emitowana obecnie na HBO (może po zakończeniu emisji na tym kanale, zakupi ją jakaś inna stacja), "South Park" jest emitowany na MTV Polska, "Zagubieni" (2 sezon) zostaną wyemitowani na TVP1 po wakacjach, a więc jak widzisz, wszystkie te seriale są emitowane w Polsce. Wizja 1 była nowoczesną stacją, która nie bała się emitować "kontrowersyjnych" programów. Jako pierwsi emitowali program "Potyczki Jerry'ego Springera", poza "Willem & Grace" puszczali również "Ellen" (sitcom o lesbijce prowadzącej księgarnię), wyemitowali wiele filmów i programów, któe do tej pory nie trafiły do stacji ogólnodostępnych. A więc mogę mniemać, że "Will & Grace" nie został zakupiony przez żadną prywatną stację ze względu na tematykę. Kończę już tą dyskusję, bo jest to forum serialu "Queer as Folk" i nie chcę tu "śmiecić" swoimi komentarzami.

No to w takim razie konczac napisze tylko że w tvn leci teraz 2 sezon Six feet under Weeds leci na kanela HBO czyli platnym czyli nie dla wszystkich (podobnie jak Rzym) South Park leci na Cana+ nowe odcinki natomiast to co masz na MTV to odcinki z przed kilku ładnych lat.

użytkownik usunięty
Gyllenhaal

Nie chce się kłócić, ale chyba muszę. Na TVN leci czwarty, a nie drugi sezon "Sześciu stóp pod ziemią" (wiem, bo oglądam), spytaj się kogo chcesz jeśli nie wierzysz. "Trawka" najpierw leci na HBO (tak jak było z "Sześć stóp..."), a potem możliwe, że będzie na czym innym, no i co, że odcinki na MTV Polska to początkowe sezony "South Park", ważne jest, że w ogóle leci. Dzięki temu ci co nie mają CANAL+ mogą go wreszcie obejrzeć. Koniec dyskusji.

ocenił(a) serial na 8

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=116336386 [www.allegro.pl/show_ite...]

ocenił(a) serial na 10
Gyllenhaal

w roli Briana widze tylko i wyłącznie Marcina :D:D:D:D oczywiście musza byc sceny rozneglizowane ;))

czupex

Marcina czemu właśnie jego?? nie chwytam :D:D:D

ocenił(a) serial na 10
Gyllenhaal

jak to nie chwytasz...więc Ci szybko wyjaśnię..:P:P:P Brian w wersji USA jest BOSKO przystojnym facetem któremu się zaden nie oprze...dlaczego i my takiego nie możemy mieć...??:P:P:Pa pozatym jest prawnikiem;))a to że tam jest brunetem a Marcin blondaskiem to już nie robi żadnego problemu...czyms musiałby sie te wersje od siebie róznić:D:D...ten serial jest niesamowity!!!dzieki niemu tez sciagam sobie mnóstwo pioseneczek na które od dawna polowałem ale nie wiedziałem jak sie nazywają...np dzisiaj ściągnąłem sobie wreszcie Alcazar - Crying at the discotheque.....uwielbiam takie disco!!!!pozdrawiam:D

ocenił(a) serial na 10
czupex

'USA jest BOSKO przystojnym facetem któremu się zaden nie oprze...dlaczego i my takiego nie możemy mieć...??:P:P:Pa pozatym jest prawnikiem;))'

heh bez przesady, on zabojczo przytsojny nie jest, zdecydowanie wole Michaela...chociaz ulubiencem jest Dr. David z pierwszej serii :D po drugie Brian nie jest zadnym prawnikiem tylko robi w reklamie...prawnikiem to jest ta lesbijka brunetka :)

'dzieki niemu tez sciagam sobie mnóstwo pioseneczek na które od dawna polowałem ale nie wiedziałem jak sie nazywają...np dzisiaj ściągnąłem sobie wreszcie Alcazar - Crying at the discotheque.....uwielbiam takie disco!!!!pozdrawiam:D'

taa robie dokladnie to samo :]

ocenił(a) serial na 10
Gyllenhaal

Teda borys Szyc? protestuję! :P ja mogę zagrać Teda :D mam podobny charakter :D
Zakościelny też mi się nei podoba i w ogóle nikt z tych co wymieniłeś :P

Lex17

Oni się nie mają podobać tylko pasować do roli. A ktos kto wyglada jak szyc musi byc zakompleksiony, przecież ten koleś jest straszny :) Za to nie ma w pl przystojniejszego faceta niz zakościelny :)

ocenił(a) serial na 10
Gyllenhaal

Eee... ja dla mnie to nei bardzo pasują :P Ale z polskich to chyba nikt by mi nie pasował ;)

Lex17

Jestem ciekawa, co wyszłoby z polskiej wersji... Ja proponuję:
Michael: Maciek Stuhr
Ted: Bartek Świderski
Emmet: Mateusz Damięcki? Nie mam konkretnego pomysłu.
Brian: Marcin Dorociński
Justin: Jeszcze nie wymyśliłam...
A Davida mógłby grać Jacek Poniedziałek, odkąd powiedział, że jest gejem, zaczęłam go lubić.
Cieszę się, że jest tutaj z kim wymienić poglądy na ten serial. Nikt z moich znajomych go nie ogląda:-( PA

ocenił(a) serial na 8
Gyllenhaal

http://www.queerfamily.pl [www.queerfamily.pl]

Klee

Polska wersja mogłaby być fajna, ALE musieliby w niej zagrać jacyś nowi, odlotowi faceci z castingu, bo sorry, ale w Polsce NIE MA przystojnych aktorów, a większość to wyjątkowo zadufani w sobie lalusie. Nie wyobrażam sobie, żeby tak zwany polski "amant" potrafił rzucić takie seksowne, prowokacyjne spojrzenia czy uśmiechy, jakich pełno było w QaF (wywołujących u mnie na przemian pisk albo omdlenie :D :D)

Po długim namyśle stwierdzam, że amerykańska wersja to arcydzieło - humor, sytuacje, dramat, teksty, postacie - wszystko tu jest perfekt, lepiej, żeby nikt tego nie psuł.