Ród smoka (2022)
Ród smoka: Sezon 1 Ród smoka sezon 1, odcinek 10
odcinek Ród smoka (2022)

Ród smoka | Czarna Królowa

The Black Queen 59m
8,4 2,6 tys. ocen
8,4 10 1 2593
Ród smoka
powrót do forum s1e10

Niestety ostatni odcinek nie oferuje wiele, poza naturalistycznie pokazanym porodem (który dość trudno uznać za atrakcję) i całkowicie irracjonalnymi decyzjami, typu: wyślijmy dzieciaki jako posłów, żeby miały okazję zginąć. Zero niespodzianek i inwencji. Ścisłe trzymanie się fabuły książki ma też jednak swoje wady.

ocenił(a) serial na 8
Raker_filmweb

tylko ze oni nie trzymają się tak ściśle....sporo zmian

ocenił(a) serial na 7
Danio31b

Nieistotnych z punktu widzenia fabuły. Popełniłem błąd czytając ponownie książkę i teraz irytuje mnie to bardziej niż powinno. Co z tego, że pokazali walczące smoki jak z góry wiedziałem kto wygra.

Raker_filmweb

No samo sobie jesteś winien.

ocenił(a) serial na 3
Raker_filmweb

To wysłanie własnych dzieci to głupota do potegi ntej naprawde...

ocenił(a) serial na 4
Barricade18

To akurat głupotą nie było, każdy poleciał na smoku, który po śmierci jeźdźca zamieniłby siedzibę rodu w żużel (nawet tak mały smok). Do tego, potomek-poseł dodawał powagi wiadomości, ranga posła miała pewnie mile połechtać gospodarza. No i pierwsze koty za płoty dla młodziaków w polityce. Fakt, jednooki i jego behemot to niezła kontra, jednak odpowiedź królowej królowi jeszcze nie została dana, więc nikt nie przypuszczał, że dojdzie do rzeźni z użyciem smoka.

ocenił(a) serial na 9
Raker_filmweb

Generalnie posłańców się nie zabija, więc po fakcie to można sią mądrować. Najlepiej było się zaszyć w zamku i nic nie robić :)

ocenił(a) serial na 9
Raker_filmweb

Zgadzam się ze pozostaje duży nie smak po finałowym odcinku lecz na pewno wizyta potomków w zamakch nie była Głupia a wręcz przeciwnie

ocenił(a) serial na 3
JanuszAkaZnawca

Po ostatnim odcinku? Raczej po calym przegadanym sezonie.

ocenił(a) serial na 9
Raker_filmweb

Zgadzam się ze pozostaje duży nie smak po finałowym odcinku lecz na pewno wizyta potomków w zamakch nie była Głupia a wręcz przeciwnie

ocenił(a) serial na 8
Raker_filmweb

Wiesz inny jest wydźwięk wiadomości wysłanej przez kruka a inny przez posłańca wysokiej rangi. Łatewiej też przechwycić kruka niż smoka. I inna szybkość dostawy wiadomości.

Z głupot to fakt iż dzieciak poleciał (przynajmniej tak zakładam) wprost na smoczą skałę. Książki nie czytałem ale to było dość oczywiste że na tym kierunku będzie szukany. Mógł polecieć przynajmniej początkowo w innym kierunku lub przykampić się gdzieś koło fortecy. Ale był niedoświadczonym młodzikiem więc wybaczone ;)