I dotego obok podpis "Arcydzieło!".No pogratulować polskim nastolatkom bezguścia i totalnej głupoty.
Tobie można pogratulować, weś sie nie udzielaj. My mamy inny gust ty masz inny , ale nie musisz nas od razu obrażac.
fazi000 jestes smieszna dziecko i tyle!
bede Ci to pisać zawsze gdy zobaczę Twoją śmieszną wypowiedz !!
Jak Ci sie cos nie podoba to zchowaj to dal sibie !
To ze ty oglądasz śmieszne filimy boolywood mowiące za kazdym razem o tym samym nie znaczy ze jestes taka fajna i mozesz obrazac innych jesli lubią cos innego.
wez w ogóle przestań pisać bo z Twoich wypowiedzi mozna sie tylko smiac !!
myslisz ze jak na kazdym forum napiszesz to samo to jestes fajana!!
mylisz się !! jestes po prostu śmieszna !!
wow!!!kiedy zobaczyłam tę średnią to prawie spadłam z krzesła,tylko za co ta nota się pytam??
A widziałaś chociaż jeden odcinek serialu, aby osądzać? RBD: La Familia to sitcom, a nie jakaś kolejna telenowela. Sytuacje są komiczne, brak ty zbędnych dramatów, dlatego wolę La Familie od Rebelde. Radzę najpierw obejrzeć całość, a potem osądzać.
A dziekuje bardzo:) Jestem nastolatka jeszcze przez 2 miesiace i jestem dumna ze swojego bezguscia i glupoty na rzecz RBD.
Wiwat wszystkie polskie nastolatki - glupie i bez gustu!!!
WIWAT FANI RBD:)))
Kazdy ma inny gust ;] .. i to nie jest głupi serial.. założes ie że nawet nie widziałas jednego odcinka .
Hahahaha RBD to najlepsze co może być ! ;D
i nie powinna cię obchodzić średnia ;]
Wątpię, by osoba pisząca to obejrzała choć 2 odcinki. Skoro coś mi się nie podoba, nie oglądam tego, a tym bardziej jeśli jest to serial. Więc nie wiem, jak można dać taką opinię po obejrzeniu 1 odcinka. Chyba, że obejrzałeś wszystkie? Ale wtedy nie mógłbyś mówić, że Ci się to nie podoba, bo po co męczyłeś się i oglądałeś wszystkie odc.? Żeby skrytykować..? Wątpię...
Takie wypowiedzi są..cóż.. żałosne i pisane raczej na pokaz, aby kogoś zdenerwować i pokazać jakim jest się super.
Zresztą głosów jest mało, więc nie dziwne, że ma to dużą średnią skoro fani głosują na wysoką notę.. Czemu się dziwić?
Nikt nie uważa, że jest to przebój kinowy, serial godny oscara. Po prostu fani zespołu, serialu lubią to, dlatego głosują wysoko. Mają dawać słabe oceny tylko, dlatego, że ktoś wejdzie i napisze komentarz Twojego typu...?
To chyba tyle ;)
Jeśli uważasz że ja i fani RBD jesteśmy głupi i bez gustu tylko dlatego że ich lubimy coś z tąbą jest nie tak osądzająć nas . A skoro tak ich nienawidzisz to po co jesteś na tym forum!!
Szczeże to ja oglądałam La Familie, bo jako fanka Rebelde i RBD, ale raczej z obowiązku. Możecie mnie zjechać od góry do dołu, ale film zdecydowanie zawiódł moje oczekiwania. A ta średnia to pewnie dlatego, że głosuja tutaj tylko fani, bo nawet świetne produkcje nie mają takiej.
Podzielam zdanie autora watku... Coraz wieksze glupoty maja coraz wieksza srednia.. Do nastolatek oburzajacych sie po 1 kazdy ma prawo do wyrazenia wlasnej opini po 2 kompletnie nie wiem co wam sie w tym podoba..
Owszem każdy ma prawo to wyrażenia własnej opinii . Ale nie do obrażania
ludzi, którym się coś podoba . Ja jestem takiego zdania .
Autor tego tematu oczywiście . I takim właśnie osobom można pogratulować
ale czegoś innego .
kto obraża ludzi? autor, mówiący o nastolatkach, że są bezguściami.
nikt nie jest bezguściem, po prostu każdy ma inny gust i każdemu podoba się co innego.
Wy obrażacie się same pokazując że nie potraficie czytać ze zrozumieniem.Autor napisał że gratuluje wam bezguścia czyli...jak wam się wydaje?Wasz gust filmowy jest poprostu kiepski,a nie że wy jesteście bezguściami.Prościej się już tego nie da wytłumaczyc,nawet przedszkolak by to zrozumiał.Dziewczyny błagam was nie ośmieszajcie się!
Tu chodzi o to tak, jak napisałam wyżej,że nikt nie uważa, że to jest bardzo amibtny serial z jakimś przesłaniem, czy coś. Po prostu fanom zespołu się podobał, w końcu występowali w nim ich ulubieńcy. Czemu się dziwić, że ma takie noty? Ponieważ głosują fani, a im serial miał prawo się podobać. A autor tematu też nie może od razu mówić, że nie mamy gustu, ponieważ chyba każdemu spodobałby się serial, w którym grają jego idole i który miałby ponadto fajną fabułę. Głosów też jest mało, więc nie wiem, co tu tak się oburzać, że jakiś serial ma wysoką średnią...
W tym rzecz.. ocena powinna być obiektywna. Nie daje się aktorowi 10 tylko dlatego że się go lubi, to samo tyczy sie filmow czy seriali.. To, że występuje powiedzmy w nim moj ulubiony aktor nie dam mu z gory 10 (czyt. uznam za "arcydzieło") gdy na to najzupełniej w świecie nie zasługuje. To nie strona fanclubu tylko portal filmowy.
Ale chodzi mi o to, że fanom podobał się serial i według nich zasługuje na wysoką ocenę, dlatego mają prawo ocenić go na tyle, ile uważają za słuszne. Jeśli coś mi się podoba, oceniam wysoko, jeśli uważam, że na to zasługuje.
Bo to jest ten brak obiektywizmu.. lub jak autor watku napisał bezguscie. I nie dziwcie się, że "normalni ludzie" się plują o tak wysoką średnią bo jest wiele seriali ktore sa o wiele lepsze (biorac pod uwage chociazby gre aktorska, realizacje itp) a średnia maja niższą bo nikt im nie daje 10 za nic. Naprawde sądzisz, że ten serial jest najlepszym nakrecono? Nie ma wad? Nie mógłby być lepszy, że dajesz maksymalną notę?
Oczywiście, że nie uważam, że jest to najlepszy serial, bo znam wiele lepszych, które uwielbiam oglądać. I nie dałam mu maksymalnej noty. Jest to lekki, krótki serial, który powstał specjalnie dla fanów zespołu i to głównie oni głosują. Przecież tu nie chodziło o to, żeby był jakiś super zagadkowy i trzymający w napięciu, bo to nie jest tego typu serial. I jeśli uważają, że ma ciekawą fabułę, aktorzy dobrze grają itp. to dają mu noty, takie jakie chcą.
Aha i uważasz, że jest nienormalnym człowiekiem, ponieważ serial mi się jako tako podobał?
No nic nie dogodamy sie bo jak widzę najwyrazniej nie rozumiesz o co mi chodzi.. Podobac ci sie może (choć osobiscie nie rozumiem dlaczego i popieram autora co do bezguścia) dajmy na przykład ja uwielbiam "Sezon rezerwowych", oglądałam go kilkanaście razy, lubie aktorów tam grających co nie oznacza, że dam mu 10 na którą zdecydowanie nie zasługuje tylko coś w okolicach 6...
A co do oceny.. cóż jeszcze wczoraj "zdawało" mi się, że oceniłaś go na 10..
Ale ja wiem, o co Ci chodzi. Tylko, że ja uważam, że ci, którzy go oceniają nie są jakimiś krytykami filmowymi, żeby wpatrywać się w każdy szczegół i analizować cały serial. Każdy ma inny gust, co do filmów, czy seriali i według Ciebie serial zasługuję na taką ocenę, według kogoś innego na innną.
I nie uważam się za bezguście filmowe, tylko dlatego, że zagłosowałam wysoko na jakiś serial, który komuś się nie podobał. Gustuję w dobrych filmach, ale coś lekkiego czasami można obejrzeć. A to, że obejrzałam ten serial jest normalne, jako,że jestem fanką zespołu.
Może tak było.
Tylko mi nie chodzi o jakaś szczegółową analizę, tylko i jedynie o odrobinę obiektywizmu.
Odrobina jest na pewno. Jednak film częściej ocenia się subiektywnie. Albo mi się podobał albo nie.
Kochany, zanim zaczniesz kogoś oceniać, spójrz na siebie.
Chciałabym usłyszeć jakiekolwiek argumenty, dlaczego La Familia nie przypadła Ci do gustu. Oglądałeś chociaż jeden odcinek, czy stwierdzasz to na zasadzie, że wszystko związane z Rebelde musi być gównem?
Według mnie RBD La Familia to bardzo dobrze zrobiony sitcom, pełen zabawnych, momentami przekoloryzowanych sytuacji, ale jak najbardziej pozytywnych, a przede wszystkim pozbawiony dramatyzmu, nie męczy człowieka.
Jak widać byłam 'fanką'tego czegoś.Wyrosłam.Dzięki Bogu.Z oceny 10/10 spadło na 1/10.Dlaczego?Bo 'odkryłam',że to nie dla mnie i mam nadzieję,że wam też przejdzie.Weźcie się za coś ambitniejszego niż tylko za wymalowane,sztuczne laski.Najlepsza w tym wszystkim jest Maite.Choć i tak już jej nie lubię jak kiedyś.
no wreszcie ktoś normalny, oby więcej osób z tego wyrosło -___-
nie zesrajcie się dziewczynki, taka prawda - wielkie gówno stworzone dla małych fanek Alfonsa i wielbicielek boskiej Anahi. trzeba być bezguściem, macie racje.
Niektórzy naprawdę powinni rozdzielić RBD od Rebelde czy RBD La Familii.
La Familia z góry musi być gównem, tylko dlatego, że ma powiązanie z Rebelde? Uwielbiam taki tok myślenia :) Jednak wystarczy obejrzeć jeden odcinek zanim zacznie się wypisywać milion zażaleń. Do dziś nie otrzymałam argumentów dlaczego RBD: La Familia to "gówno", a co komu nie przypadło go gustu.
Czy serial stworzony dla małych fanek? Na pewno dla fanów zespołu, ale nie koniecznie tych małych. Pamiętam skargi że strony rodziców młodszych fanów, iż La Familia ma w sobie zbyt wiele podtekstów seksualnych. Chociaż gdyby się temu przyjrzeć rzeczywiście chodzi głównie o podryw i sex (bardzo dobrze znany wątek w sitcomach), a gdzieś przewija się wątek zespołu jako rodziny/przyjaciół.
I naprawdę nie martwcie się o moje bezguście, wiarę w "wyrośnięcie" czy inne bzdety. Proponuje wszystkim się zając własnym życiem i umartwianiem o swoje sprawy, po co sobie zaprzątać głowę problemami innych?
Drodzy fani i antyfani
JA mam 18 lat i jestem fanką RBD i Zbuntowanych odkąd ten serial pokazano po raz pierwszy w Polsce... Założę się że wiele osób które wyrażają swoje "opinie", nawet nie słyszały w tym czasie ani o RBD ani o Zbuntowanych... Wtedy ten serial nie miał tylu fanów i tylko nieliczni wiedzieli o co w nim naprawdę chodzi... Ja sama, po kilku pierwszych odcinkach, też nie byłam pozytywnie do niego nastawiona i dopiero po kilkunastu mnie wciągnęło... Niedawno znalazłam stronę z odcinkami RBD la Familia z polskim napisami. Oglądałam w wersji hiszpańskiej ale niewiele zrozumiałam i też uważałam serial za bezsensowny... Ale teraz uważam że serial jest bardzo przyjemny... Pokazane jest w nim prywatne życie członków RBD z przymrużeniem oka. Mnie bardzo się pomysł na serial podoba i bynajmniej nie jestem bezguściem bo oceniłam serial po jego OBEJRZENIU, nie tak jak niektórzy co uważają że wszystko co pochodzi z Ameryki Łacińskiej jest kiczowate... Wiem że jest wiele bardziej ambitnych filmów i seriali... I te "nastolatki" bez gustu, jak je nazywacie, też to pewnie wiedzą... Ja uważam z własnego doświadczenia że ludzie zwykle mają podzielone zdanie więc ja nikogo nie będę przekonywać do Rebelde, bo u mnie w klasie dziewczyny z mojej klasy wręcz ubóstwiają polską "Brzydulę" i od niedawna "Majkę" ale ja nie wypisuję głupot na forum że to głupi serial bo go nie oglądam i nie mam podstaw... Więc radzę przemyśleć coś najpierw i nie wypisywać głupot, bo nie ma nikogo bez gustu... Po prostu są ludzie z róznymi typami, gustami itp. Ludzie dajcie po prostu spokój...
fazi, nikt ci zabronić wyrażania własnej opinii nie może.. no i ocena może i trochę zbyt wysoka, ale jednak to się z kosmosu nie bierze, ludziom się podoba więc głosują ;) nie musisz od razu się rzucać i twierdzić, że wszystkie polskie nastolatki są tak samo głupie. zastanów się najpierw nad sobą ;)