Bardzo dobry ruch ze strony TVP2. O tej porze w paśmie telewizji łatwo dostępnych nie ma za wielu pozycji dla młodzieży. A serial był na prawdę dobry. Zobaczę, czy z niego jeszcze nie wyrosłem :).
W planach jest emisja wszystkich 52 odcinków seriali, nie wiem tylko czy nadawane będą co tydzień, czy może w każdy dzień powszedni.
To wspaniale. Tęsknię za oglądaniem tego serialu w telewizji w chronologicznej kolejności. Kanał ZIG ZAP miałem od momentu jego powstania przez prawie rok (czyli całą pierwszą serię mogłem obejrzeć). No i zastąpiony został przez... MINI MINI x( No i na I serii się skończyło. A TVP mnie naprawdę zaskoczyła - nigdy bym nie przypuszczał, że zobaczę RR w telewizji publicznej. No a skoro tak, dubbingu raczej nie będzie...
No to miłe zaskoczenie ze strony telewizji publicznej ... tylko w czwartki nie będe oglądać bo o 17:30 dopiero jestem w domu.
Ostatni raz oglądałam to na obecnym ZIGZAP, dziś obejrzałam w TVP2. Niestety jest to emisja bez lektora z napisami. Szkoda, bardzo lubię ten film.
Szkoda że bez lektora, ale mniejsza... I tak bd oglądać...:) Uwielbiam RR...Oglądałam na ZIGZAPie i tęskniłam za tym serialem...A tu proszę! Patrzę do gazety i widzę: Radiostacja Roscoe !!! Ktoś wie czy to tylko pierwsza seria?
Wszystko fajnie,ładnie... ale nie irytują Was zwroty tupu: Witka, Narciarz itepe? Mnie strasznie drażnią. Na ZigZapie tego nie było.... :)
To prawda jest inne tłumaczenie niż na ZigZapie jestem ciekawa czy tłumaczenie piosenek będzie takie samo czy inne. Ja wszystkie piosenki z tego filmu mam. Zobaczymy.
Irytują, bardzo irytują. Nie podoba mi się to tłumaczenie TVP2.
Lilly - Niewidka? Na Zig Zapie była Stokrotką... Trochę mnie to ukłuło, bo oglądałam wszystkie odcinki RR na ZigZapie i przyzwyczaiłam się do 'tamtej wersji'. Najbardziej jednak (niemile) zaskoczyło mnie to, że wdrożyli zwrot ''żal'' ;/ Strasznie mnie to raziło.
I nie wiem jakim cudem bohaterowie mają ''14 lat''...
To prawda to tłumaczenie jest okropne. Niewidka zamiast Stokrotki, Pytajnik zamiast Pytalskiego. Zdecydowanie o wiele bardziej podobało mi się tłumaczenie na ZigZapie. Po dzisiejszym odcinku nie mam wątpliwości, że piosenki śpiewane w ty serialu zdecydowanie będą inaczej tłumaczone.
A tak w ogóle to mam pytanie, czy pamięta ktoś jaką według tłumaczenia na ZigZapie ksywkę miał Ray??
No właśnie jakoś mi nie pasował ten 'Pronto'...
Połowę przyjemności z oglądania mam odjętą. A tak się cieszyłam, że RR wróciło na anteny.
Nie, myślałam że zniose te napisy i beznadziejne tłumaczenie ... ale nie dam rady, zamiast cieszyć się że RR powróciło to ja nerwicy dostaje jak to oglądam ... :/
Błagam niech Zig Zap puści RR, tam wszystko było idealne.
Ojj no już przestańcie tak narzekać... Jak jesteście wiernymi fanami to sami będziecie pamiętać że jak mówią Pytajnik to chodzi o Pytalskiego a nie xD Ja strasznie dawno tego nie oglądałam i dzisiaj przyszłam do kolegi i patrzę a tu co leci na TVP2 ? RR xD Mega mile zaskoczenie :) Szkoda że z napisami, ale ważne że w ogóle jest ;) Też jestem ciekawa czy jeszcze z tego nie wyrosłam ^^
Mnie tesh wkurza to że nie jest tak przetłumaczona jak na ZigZapie, ale zgadzam się przedmówczynią...Chociaż wolę Lily jako Stokrotkę, a Ray'a jako Lopeza (bo to "Pronto" jakieś dziwne jest...) to nie będę narzekać, bo długo czekałam na ponowne puszczenie tego serialu:)
A i jeszcze jedno: czy na youtube są odcinki po polsku? Proszę o odp. i jeśli można to linki:) Pozdro dla fanów RR:)
Dziex:) Poszukam jak bd miała czas:P W święta RR nie lkeciało prawda? Bo nie wiem czy nie przegapiłam któregoś odcinka:P
W święta nie było żadnych odcinków, dzisiaj był, ja go niestety przegapiłam.
A jeszcze, co do odcinków na youtubie to ja już sprawdzałam, dobra wiadomość jest taka, że są z lektorem, zła, że jest tylko kilka odcinków, o ile się nie mylę to 2, 3, 5, 7, 11chyba, ale na wszelki wypadek polecam sprawdzić samemu. Pozdrowienia!
Boże ludzie dlaczego wy tak narzekacie! Przecież "Question Mark" to przecież Pytajnik, a nie Pytalski więc nie widzę problemu.
EJ czy ktoś czasem wie czy powstały nowe odcinki w Ameryce czy to była taka ściema? strasznie lubie ten serial i chciałąbym znać dalszy ciąg historii...hm były plotki i ploteczki ale czy znajdują one potwierzenie w rzeczywistości? wie ktoś?
Super że puścili RfR na TVP2, zaskoczyli mnie niezmiernie tym posunięciem, zwłaszcza że ten serial uwielbiałam :)
I dubbingu ogólnie nie znoszę, ale muszę przyznać, że o wiele bardziej podobała mi się wersja z dubbingiem...No ale wreszcie można posłuchać oryginalnych głosów z drugiej strony...Ale te niektóre tłumaczenia...wkurzające... Wiadomo, że skoro akcja jest nauki angielskiego, to tłumaczą dokładnie, a w dubbingu mogli puścić wodze wyobraźni, tak by wyszło ciekawiej.
Napisy to źle?! wreszcie w telewizji puszczają coś bez lektora! jak zobaczyłam, że to jest serial z napisami to postanowiłam go oglądać(tak przyznaje się, nie wiedziałam go wcześniej)
Akurat dubbing do tego serialu był niezwykle udany. Każda stacja, która zakupi prawa do serialu, ma prawo decydować o jego tłumaczeniu i sposobie emitowania. Niestety TVP2 wybrało najgorszą jakość - polskie napisy, z najnowszym tłumaczeniem i najważniejsze - subiektywne tłumaczenie.
Oj pamiętam jeszcze te czasy MiniMaxa... Pamiętam, że Roscoe było o 19:00, a zaraz potem Świat nonsensów u Stevensów. :D Potem nastały czasy ZigZapu, puścili drugą serię, chyba to były też wakacje. Powtórki również oglądałem.
Dla mnie zdecydowanie najlepszy głos miała Stokrotka jak śpiewała, Lopez kiedy gadał głupoty i żarty, no i przede wszystkim Travis ze swoją filozofią. :D Najulubieńsza postać - z I sezonu Travis (jacy oni byli młodzi!), drugi sezon - Parker i Kim. :D Nie cierpiałem Reeversa. Okropny dubbing i jeszcze ta małostkowość.
Hm.. czuję się teraz tak, jakbym obejrzał wszystkie odcinki od nowa.
Pamiętacie taki odcinek z I serii o złodzieju rowerów? To było mistrzostwo. Na ostatnim odcinku II serii chyba nawet się poryczałem. Plus jeszcze kilka razy... na powtórkach. ;] TVP2 nie będę oglądam, bo to dla mnie profanacja i zbezczeszczenie dobrego mienia tego serialu.
Ten serial jest fantastyczny!!!!! Nareszcie cos normalnego dla nastolatków, a nie kolejne przelukrowane HSM albo Hannah Monntana:D Ogladam go od niedawna i jestem zakochana w tym serialu!:)Tzn ja sie ciesze, że jest bez dubbingu, bo nie znosze dubbingu w filmach wymienionych wyzej;p A jaki byl na Zip Zapie to nie wiem, bo nie mam tego kanalu:( Dobrze, że telewizja wkoncu pomyslala o młodzieży:):)
Avanger miałam to samo ;) Oglądałam praktycznie za każdym razem gdy to emitowali, czyli powtórki, i powtórki powtórek :) Mój ulubiony serial młodzieżowy, naprawdę miałam na jego punkcie kompletnego świra, kolekcjonowałam nawet piosenki, które znalazły się w filmie, oprócz tych które śpiewała Lily (w dubbingu i w oryginale) to jeszcze muzykę która leciała w tle, piosenki The Trews, The Petit Project, Easily Emused i wiele innych ;) Wygrałam nawet soundtrack z serialu i bluzkę z logo RR, w której do dziś zdarza mi się spać ;)
Każda postać była inna i niepowtarzalna, każda miała coś w sobie, ale moich ulubionym bohaterem zawsze był Ray...te jego teksty rozwalające ;) W drugiej serii dołączyła do niego Parker, podobni byli do siebie ;] Dwie najbardziej kolorowe i pozytywne postaci ;)
Dokładnie, każdy był inny i miał coś w sobie.
Ma się ten sentyment do RR... Ciągle czuję się związana z tym serialem i nigdy o nim nie zapomnę ;)
a jeśli chcecie już wszystkie odcinki z dubbingiem to wejdźcie na www.veoh.com i ... wpiszcie RFR season 1, 2, 3 lub 4 i numer odcinka :) tam są wszystkie. Ostatnio zamiast się uczyć oglądnęłam wszystko. Szybko się ładuję, nie ścina - wszystko idealnie :). Wiadomość dla niecierpliwych. Kurcze mogliby nakręcić następną serię!!!!!!! Ja tak czekałam, bo skończyło się tak... niejasno. A może polscy reżyserzy wpadną na to, by zrobić polską wersję tegoż serialu? Choć nie wiem czy to było by takie fajne, z drugiej strony może jakaś niezależna muzyka by wypłynęła! Ja chcę RR!!!
Też mam nadzieję, że zrobią następna serię lub polską wersję serialu bo jest świetny! Dzieci które oglądają z zachwytem Hannę Montannę powinno się posadzić przed telewizorem i dać im do oglądania RR... Może wtedy by zmądrzały i przestałby oglądać ten głupiutki serial z ich idolką Miley w roli głównej:/
Nie ma za co:) ja to też odkryłam przypadkowo, bo poszukiwaniach całego internetu. Hmmm niestety myślę, że radiostacja jest za mądra dla niektórych nastolatków, a polska telewizja nie wpadnie na pomysł polskiej wersji (chociaż już wszystko chyba była polską wersją... przynajmniej seriale i teleturnieje...eh). Nic porządnego dla młodzieży. A wątpię, że nakręcą następną wersję, gdyż Ci aktorzy już są TROSZKĘ starsi :P może nawet za starzy
Wiecie, a ja myślę, że dobrze jest jak jest. Zazwyczaj te późniejsze serie nie są juz takie fajne, a polskie... ehhh... wystarczy obejrzec "superpolską" komedie romantyczna... Nie powiem, może dwie sie udały, ale reszta,....
Taa, przecież teraz na topie jest Hannah Montana i te inne... Ughh.
Co do nakręcenia następnej wersji - po co wszystko psuć? Cóż by mogli przedstawić w fabule? A poza tym, skoro do tej pory nie ma następnej wersji, to znaczy, że już jej raczej nie będzie ;) Trzeba się cieszyć tym, co jest. A jest czym.
Kurczę, nie myślałam, że zamiłowanie do tego serialu odżyje, oglądałam go już kiedyś, a teraz obejrzałam urywki na YT. Dalej bawią mnie ich dowcipy, wciąga historia i w ogóle. ;)
Widzisz?! RR ciągle na topie! Ale widzę, że TVP wpadło na arcygł€pi pomysł przesunięcia godziny emisji RR! Już nie mogę go oglądać bo mam wtedy lekcje, jak większość dzieciaków w moim wieku zresztą! Co omi zrobili?
Serial młodzieżowy, a dali w godzinach, w których mogą go oglądać jedynie stare babcie, na szczęście we wtorki wracam szybciej ze szkoły to będę mogła chociaż w ten jeden dzień obejrzeć.
No beznadziejne że przenieśli...Ja co prawda mogę pooglądać sobie (aż) w pon, czw, i piątki ale wiadomo, że o takiej porze to większość potencjalnych odbiorców takiego serialu jest jeszcze w szkole. Zupełnie bezmyślna zmiana. :|
Heh jednak warto po raz enty oglądać RR, za tym razem dowiedziałam się np. jak był ten odcinek z Bridget bodajże, jak w radiostacji zrobili taki test na ile znają Smoga, to jak już leciała ta muzyczka a Travis pokazywał jedynie tabliczki, zauważyłam że na jednej nich było napisane 'Edward Scissorhands', (pewnie było pytanie o ulubiony film) uwielbiam Deppa oraz ten film dlatego miły akcent w niemniej ukochanym RfR ;)