PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262774}

Ranczo

2006 - 2016
7,4 86 tys. ocen
7,4 10 1 86486
7,2 23 krytyków
Ranczo
powrót do forum serialu Ranczo

3 z 9

ocenił(a) serial na 7

Jak dla mnie rewelka, Solejókowa Rulezzzz ;)
Ładnie Fabian utarł nosa biskupowi konkordatem. Doktorek, chyba nabiera wiary we własne możliwości.
Fakt, postacie Lodzi i Haliny konkursowo spie*rzone.

rad_75

I tu również się muszę zgodzić, o ile pierwsze dwa odcinki niezbyt, ten był naprawdę śmieszny
Solejukowa i Doktor- gwiazdy odcinka!
Lodzia z Haliną też mnie już nie denerwowały, może dlatego że na miejscu i u siebie, a nie w sejmie ;)
No i nie było romansu ;) (ale ok, już się nie czepiam)

ocenił(a) serial na 10
zabeczkaa

Popieram, swietny odcinek.

rad_75

Gorszy odcinek niż 1, za to lepszy niż 2, wg mnie. Parę gagów mnie rozśmieszyło (zwłaszcza te z biskupem i wikarym/proboszczem), a Solejukowa z Solejukiem.. po prostu fajnie się to oglądało. Natomiast to, co na początku wyprawiano się z Haliną i Lodzią przechodzi ludzkie pojęcie - nigdy bym nie powiedział, że zaczną mnie irytować swoim sposobem bycia (pod koniec tego odcinka się uspokoiło, jako 'wariatki' na punkcie biskupa i jego łaski i od razu lepiej się ogląda :D). I znów po emisji chciało mi się powiedzieć 'czemu tak krótko?', heh :)))

matiiii

Jedynie Klaudia i Michalowa zachowaly dawny charakterek.
Biskup to przesada - zreszta biskup mieszkajacy na plebanii na wsi???
Halina - beznadzieja, o ile Lodzia zawsze sie trzesla nad wszystkim (te jej charakterystyczne miny:)), Halina byla twarda baba ktora trzymala wojta na krotko. No a teraz trzesie sie razem z Lodzia.
Kolejna reklama pierogow Solejukowej - do znudzenia.
No i krzyczaca Monka paradujaca wiecznie w szpilkach. Sztuczna postac i nie wiem, po co ja tam trzymaja.
Cale szczescie ze Kingi nie bylo.

Mam nadzieje ze dojda nowe postacie, bo meczenie obecnie istniejacych watkow jest, no wlasnie, meczace dla widza.

ocenił(a) serial na 6
rad_75

A ja poruszę inną kwestię:
Od kilku odcinków można zauważyć, że księdzu Robertowi bardzo nie podoba się, że biskup Kozioł nadal mieszka na plebanii. Pewnie po zostaniu proboszczem chce być w parafii najważniejszy i nie podoba mu się, że ktoś stoi ponad nim. Ale w ostatnim odcinku gdy ten dziennikarz przeprowadzał wywiad z biskupem i Klaudia tam wpadła to Robert był bardzo zadowolony z tego powodu bo wiedział, że będzie afera w gazecie. A jeszcze wcześniej zakpił sobie, że Klaudia żyje w grzechu, a to przecież rodzina biskupa. Odnoszę wrażenie, że on bardzo chce aby biskup Kozioł został skompromitowany, tylko nie wiem dlaczego. Czyżby to zazdrość?

dirt16

A może porostu , chce żeby go szanowali sam mówił że nie tak wyobrażał sobie swoje probostwo i pewnie dla tego jest zły , nie chcę zdradzać ale w 4 odc doszło do poważnej rozmowy 3 księzy i nastawienie Roberta się zmieniło

ocenił(a) serial na 7
dirt16

Dziwisz Mu się? Biskupowi na dzień dobry sodówka uderzyła. Mater dei... Miał dostać samodzielne stanowiska. A co dostał? Opiekuna...
Fakt, w czwartym odcinku będzie mała odmiana...