PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262774}

Ranczo

2006 - 2016
7,4 86 tys. ocen
7,4 10 1 86486
7,2 23 krytyków
Ranczo
powrót do forum serialu Ranczo

Pijacy spod sklepu mają swoje biznesy,pijak Kussy pijak staję się sławnym malarzem,Sulejukowie sprzedali
trochę pierogów i wybudowali sobie willę, no pytam się gdzie tak ku+ wa jest?

kawa1202

a ja się pytam czy Ty ku+ wa oglądasz serial dokumentalny o życiu przeciętnej polskiej rodziny czy też o życiu polskiej wsi czy oglądasz serial komediowo-obyczajowy. Zarzut że ten serial nie opowiada o prawdziwym życiu jest co najmniej głupi.

ocenił(a) serial na 10
kawa1202

Ten serial pokazuje, ze mozna wszystko jesli sie tego chce, ze nie trzeba byc kura domowa, tylko miec wlasny biznes, a z czego Solejukowa ma ten dom zarobila wlasnymi rekoma nalepila pierogow, napisala ksiazke

ocenił(a) serial na 7
karolinamm

Uważam, że masz trochę racji i też się śmiałam z tego, że nagle wszyscy sobie wille pobudowali. Na serial trzeba patrzeć z przymrużeniem oka, a co do Solejukowej, to przecież nie byle jaka kura domowa, tylko znająca języki, mająca genialną pamięć i wybitną inteligencję kobieta, więc mnie akurat nie dziwi, że ona sobie poradziła. Jakby nie patrzeć, zrobiło się ostatnio trochę cukierkowo, ale i tak lubię Ranczo.

kawa1202

Nie pijacy, tylko ich żony. Kusy zaś najpierw był wykształconym malarzem, który dopiero potem zaczął pić po śmierci żony.

kawa1202

Serial sam w sobie jest ośmieszaniem pl rzeczywistości na wsi więc wszystko jest nader uwypuklone : ) Ale pomijając to, np. w Zasowie - szkółkarze podorabiali się i hacjendy, fury, że głowa mała ; ] Sam motyw z wykorzystywaniem dotacji z UE na 'interes' też co u bardziej ogarniętego obywatela danej wsi wykorzystywany do granic możliwości więc nie można powiedzieć, że tak nie ma lub to nie istnieje - problem chyba taki, że w Ranczu obserwujemy tylko te dane rodziny, które miały trochę smykałki, np. żony ekipy z ławeczki. Wielokrotnie postacie na 10-tym planie mają problemy z tym, tamtym, jak to we wsi ale że to nie główne postacie serialu to i też wrażenie może być mylne.