PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262774}

Ranczo

2006 - 2016
7,4 86 tys. ocen
7,4 10 1 86482
7,2 23 krytyków
Ranczo
powrót do forum serialu Ranczo

Świetny jest ten wątek. Wbrew temu, co już ktoś tu zasugerował nie jest to aluzja na działalność CBA. Czemu tak twierdzę? CBA jest tworem PiS. Wiadomo zaś powszechnie jaki stosunek do Kościoła ma PiS. Natomiast sposób w jaki prokurator potraktował księdza, delikatnie mówiąc nie ma nic wspólnego ze stosunkiem PiS do Kościoła. Jest to raczej satyra na działalność układów w strukturach władzy w stosunku do ludzi uczciwych, których jedyną winą jest to, że są "nie na rękę" układowi. Polecam film "układ zamknięty".

historyk_2

Ja tam sądzę, że to raczej satyra na szukanie dziury w całym. Pamiętacie, gdy gminę wizytował tamten urzędnik? Ten sam, którego wysłano do zbadania rewolucji oświatowej Kusego?
"O co panu chodzi? Przecież wszystko jest w porządku!"
Głupiutki uśmieszek.
"I właśnie to jest nie w porządku."

ocenił(a) serial na 6
historyk_2

jak dla mnie ta scena była najlepsza z całego serialu, pomijając jej komizm, reakcja księdza była bardzo ludzka i myślę, że była takim przedłużeniem "ręki" ludzi przed telewizorami którzy codziennie siedząc przed TV i słuchając kłamstw mają ochotę komuś z TV porządnie przyłożyć a z przyczyn czysto logistycznych jest to nie możliwe ;)

ocenił(a) serial na 7
historyk_2

generalnie jak do tej pory najlepszy odcinek w tej serii, cała rodzinka miała ubaw