To był normalny serial o jakiejś wsi, przy którym można się wyluzować. Teraz to propaganda UE. Gdzie się podziali dawni pijacy? Gdzie ten fajny pieseł? Gdzie ten zapity Kusy? Nie wiem jak wy, ale mi się wydaje, że te wszystkie durnowate wątki trzeba bardzo zmniejszyć, głupie postacie typu Kinga czy Monika wyp........ć z serialu RAZ NA ZAWSZE i przywrócić do życia postacie, które od dawna się nie pojawiały.
W końcu telewizja ogólnopolska... Wy myślicie, że po co produkuje się takie seriale? No na pewno nie po to, aby szerzyć swojskość polskiej wsi.
Owszem, mnie też strasznie irytuje to ciągłe "Unia to przyszłość... Unia jest super... itp.", ale zwykle przymykam oko na te rzeczy i w sumie poza 5 serią nie ma ich wcale tak dużo. Jedynie czego nie do końca mogę wybaczyć to sklep z barwami Unii Europejskiej, przecież jak był remontowany miał bardzo fajny żółty kolor, a później ni z tego ni z owego zmienili kolor budynku na niebieski i podoczepiali te gwiazdki...
A co do Kingi czy Moniki... No nie wiem... Kinga się już uspokoiła, a Monika w 8 sezonie już nie była irytująca, więc, żeby je usuwać, to nie sądzę...