Szkoda, że nawet ostatni bastion polskiej sceny serialowej padł i poddał się beznadziejności skleconej dla małych zamerykanizowanych mózgów. Chyba producenci serialu zbyt dogłębnie poznawali walory Kozioła Mocnego i wyszedł im strasznie sztuczny i zupełnie niepasujący do konwencji serialu obraz. Postać "łajzy z warszawki" jest tak słaba i pusta, że sprawia, że zaczęłam zastanawiać się czy na pewno oglądam "Ranczo", czy jakiś argentyński chłam tłumaczony na nasz język. Dlaczego nie można zrobić kolejnego sezonu o "wsi prostej i radosnej", nie wierzę, że wszystkie możliwe tematy się wyczerpały. Może osoby, które tak uważają powinny zająć się czymś innym a sprawę kontynuacji serialu zostawić świeżej krwi? Dajcie nam Ranczo, które lubimy a nie takie, które Wam się wydaje, że lubimy!!!!
Nie wiem, jak kto, ale "Ranczo", które ja lubiłem, zakończyło się po serii trzeciej.
Niestety też jestem zmuszony napisać że ten sezon jest tragiczny... Chyba najgorszy jak do tej pory, 6 bije 7 na głowę ;p Strach myśleć co będzie w 8 sezonie, mam nadzieję że będzie marna oglądalność i dadzą sobie spokój... Wolę oglądać po kilkanaście razy pierwsze sezony, niż ten nowy gniot :x
Musze się z tobą nie zgodzić ,sezon powoli się rozkręca ,a już 3 odcinek którego emisja będzie w niedziele to jeden z lepszy odcinków jakie były nakręcone
Miałem okazję już obejrzeć ten odcinek ;) Niestety wieje nudą ;p Lepszy, bo użyli efekty komputerowe? Strasznie to wypadło ;p
Kwestia gustu ,jak dla mnie odcinek bardzo ciekawy ,co do efektów to fakt kiepsko to wyszło ,ale silą tego serialu nie są efekty komputerowe tylko przede wszystkim dialogi
W Ranczo efekty komputerowe??? Brakuje już tylko kosmitów i zombie!!! Oddajcie nam starą, dobrą ławeczkę i normalną Michałową!!!!
Tak ;p Zobaczysz w niedzielę, lub już teraz w internecie ;p Wyszło koszmarnie niestety ;p O starej ławeczce musimy niestety zapomnieć... ;)
Widziałam... Ktoś chyba celowo próbuje pozbyć się fanów serialu, przyzwyczajonych do sensownych dialogów i sielskiej atmosfery. Do zepsucia całkowitego brakuje mi tu jakiejś sceny miłosnej czarnoskórego koszykarza z wikarym, lub ataku zombie- ss na sklep z winami. Dam im jeszcze ostatnią szansę ale chyba powoli mam dosyć... :( Szkoda, tak bardzo nie mogłam się doczekać tej serii:(((((
nie tragizujmy. faktycznie, ten sezon jest ciutkę gorszy, ale się rozkręca. To komedia, więc wszyscy oczekują śmiechu :D
Dwa pierwsze odcinki były take sobie. Na szczęście w 3 odcinku mogłam się pośmiać. Mam nadzieję, że w kolejnych też pokażą nam nasze zabawne Wilkowyje :)
"Ranczo" już od pewnego czasu zmierza w złym kierunku. Początek nowego sezonu nie jest zbyt udany, oglądam teraz bardziej z przyzwyczajenia.
Właśnie, jestem zła na taki stan ale oglądam- niezadowolona. Co prawda w ostatnim odcinku było trochę śmiechu- m.in. "Radio-taczka" pozwoliła poczuć się jak za starych dobrych czasów ale nadal drażni mnie ta plastikowa dziunia która aktorstwa uczyła się z książki "Aktorstwo dla debili" a do serialu dostała się z powodu głębokiego gar...dła. Bleh Bardzo współczuję szufladki, do której się dostała przez swoją rolę... Michałowa natomiast wraca do siebie, bunt babeczek ze wsi też na plus:) Skasować te sztuczne aktoreczki i wrócimy na dobre tory "Rancza" :) Liczę, że temat dyskusji zmieni się na koniec sezonu w masakrycznie.... dobry sezon:) Trzymam kciuki!!!
To jest tak - jak skończyli nagrywać Ranczo i miał być definitywny koniec, to ludzie zaczęli protesty pisać, burzyć się, błagać. I twórcy się ugięli, wznowili. Teraz ludzie się burzą, że serial obniża loty, że już dawno powinien się skończyć itd... Nikomu nie dogodzisz. A tym bardziej Polakowi. I tak źle, i tak nie dobrze.
Mira, ci wykonawcy unijnych instrukcji skrupulatnie realizują nakreślony im scenariusz propagandowej agitki mającej utwierdzać poczciwe baranki iż nieprzerwane strumienie OJRO płyną z brukselskiej szulerni lichwiarzy do wyjących wilków czyniąc krainą szczęśliwości ten sielski zakątek. Miliardów płynących szerokim strumieniem w druga stronę barankom nie pokażą w serialu bo nie po to go płodzą kolejny sezon. Frakcja feministyczna teraz zyskała w gronie realizatorów wyraźną przewagę i serial robi się wyraźnie antymęski. Instrukcje do scenariusza płynęły z pewnego źródła bo wyprzedzająco przewidziano powrót do walki z krzyżami, a nawet przewidziano modę na Franciszkowe dzielenie biedy po konklawe, co w kolejnych odcinkach może obejrzymy w relacjach z parafialnej pielgrzymki do Rzymu, gdzie skarby Watykanu będą przekazywane do żydowskich lombardów.
Jak dla mnie, Ranczo to jeden z lepszych produkcji krajowych. Najgorszy dla mnie, był sezon czwarty. Wiadomo, Ranczo jak każdy tasiemiec, ma lepsze i gorsze odcinki. Jak na razie, mam zamiar dalej oglądać. Fakt, niektóre postanie nie pasują do Tego serialu.. Jak dla mnie, Hadziuk jest "de best" ;)
Widać, że złe dobrego początki... Warto było dać serialowi szansę, gdyż ją chwycił i wykorzystał do ostatniej kropli. Ostatni odcinek jest chyba jednym z lepszych w całej historii serialu. Nareszcie ławeczka jest ławeczką, Michałowa- Michałową a ksiądz- no właśnie... Kim jest ksiądz??? Moim idolem, który przyparty do muru złapał system za mordę i cisnął o ścianę!!!
Mam nadzieję, że to nie chwilowy błysk geniuszu i taki poziom zostanie na stałe. Tego życzę i twórcom i nam- sympatykom serialu!!!
Musze powiedziec, ze 8 sezon nie jest taki najgorszy.Super watek z senatorowa i magistrem, no Michalowa i Laweczka -klasa!!!!! No Solejuk i Solejukowa gdzie Solejukowa nawdychala sie jakis prochow od Babki ;d. Niestety za duzo Kusego. Dziwne uczucie lubilam jak Kusy pil, jakos mieli ciekawsze pomysly na niego. Wkurzal mnie jak urodzila sie Dorotka i im dalej to gorzej. Gdy przeczytalam, ze w Ranczu bedzie grac Emilia Komarnicka bardzo sie ucieszylam uwielbiam te aktorke. Zycze jej powodzenia. Niestety dobija mnie ten watek, ze ona mieszka u nich, pozuje mu nago itp a Lucy siedzi i to toleruje albo nalewa jej wina. No prosze was jaka normalna kobieta by to tolerowala. Dziwi mnie tez czemu inne fantastyczne postacie nie pojawiaja sie tak czesto jak na poczatku . Prawie nigdy nie ma Wioletki i Stasia ( teraz dopiero pod koniec), Hadziukowej, Francesci, Witebskiego, Doktora i Doktorowej, Wieclawski i Wieclawska itp. Wyobrazcie sobie co by bylo gdyby taka Monika wyladowala u Doktorowej albo Hadziukowej obled !!!!!!!! :D:D:D:D Mimo to musze powiedziec, ze duzo bardziej podoba mi sie sezon 8 niz sezon 7 ,ktory powinien byc zatytulowany :' W Polsce nie ma bezrobocia kochamy Unie Europejska'' .Moze tez to dziwnie zabrzmi, ale wolalam jak stary wojt byl wojtem to bylo bardziej naturalne.