PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262774}

Ranczo

2006 - 2016
7,4 87 tys. ocen
7,4 10 1 86506
7,2 23 krytyków
Ranczo
powrót do forum serialu Ranczo

Nowy wójt

ocenił(a) serial na 7

Kto nim zostanie?
Może Jakub?

ocenił(a) serial na 7
rad_75

Krystyna Więcławska. A zastępca? Wychodzi iż będzie dwoje zastępców...

rad_75

Pewnie Halina będzie sekretarzem

zabeczkaa

A to nie trzeba mieć do tego jakichś kwalifikacji?

ocenił(a) serial na 7
rad_75

Hmmm, jeżeli Kozioł zostanie głową państwa, to Halina nie będzie mogła pracować. Więc Duda zostanie jako sekretarz, ewentualnie dwa stanowiska obejmie. Też nie sądzę, aby żona premiera pracowała jako księgowa w gminie.

rad_75

Zastanawiam się czy scenarzyści są do tego zdolni, żeby w tej 10 serii Kozioł i Czerepach zostali jednak prezydentem i premierem a tym samym ich żony pierwszymi damami? Chociaż staje się to chyba coraz bardziej realne...
Chyba że jakaś wielka porażka partii na sam koniec i powrót do korzeni, na którą liczyłam już w tej serii ;)

ocenił(a) serial na 7
zabeczkaa

O jakich korzeniach piszesz? Kozioł na wójta nie pójdzie. Nowy wybrany. Arkadiusz na sekretarza do gminy? Duda jest...

rad_75

Źle się wyraziłam, myślałam o takim scenariuszu jeszcze przed 9 serią, że coś za gładko im idzie i może PPU w końcu zaliczy jakąś porażkę i skończy się dla nich sejm i Warszawa i wrócą na wieś z niczym. Trochę też sugerowałam się tytułem ostatniego odcinka, „Złoty róg”, kojarzyłam to raczej z nimi. Gdyby tak było pod koniec 9-tki, 10 mogłaby trochę nawiązywać do początkowych serii. Ale to tylko takie moje pomysły były, z sentymentu bardziej i trochę z przekory, bo jak w każdej serii coraz bardziej do przodu (aż do przesady), tak w ostatniej dla odmiany coś mogłoby się popsuć ;) I to wszystko myślałam jeszcze zanim Więcławska zgłosiła się i wygrała.
I w ogóle myślałam że ta Ola też coś bardziej namiesza, a tu znów wszystko pięknie, partia dalej do przodu. Dalej niewykluczone że w 10 PPU nie będzie już tak dobrze szło, ale wydaje mi się już coraz bardziej możliwe że w finałowej serii będziemy mieli prezydenta Kozioła i premiera Czerepacha..

ocenił(a) serial na 7
zabeczkaa

I całe szczęście, iż to będzie ostatnia część. Mam nadzieję, iż Lucy wróci do siebie.